Förbannelsen - en berättelse om Gud och Satan, trolltro och magi av Birgitta Stillman

Birgitta Stillman läser ett spännande och gripande stycke ur sin historiska roman "Förbannelsen- en berättelse om Gud och Satan, trolltro och magi". Birgitta Stillman läser ett spännande och gripande stycke ur sin historiska roman "Förbannelsen- en berättelse om Gud och Satan, trolltro och magi".

Är du intresserad av romaner som har en historisk bakgrund?
Då är detta en roman för dig.

Följ med på en resa i 1600-talets Sverige, och bitvis i Tyskland. Lär känna Elof, prästen som vill göra rätt, men som hamnar så fel. Lär känna folket i den lilla byn och deras kamp för sin överlevnad och det svåra ställningstagandet mellan gammal, beprövad och magisk kunskap kontra kyrkans nya lagar mot allt som kan anses häröra från Satan. 

Detta är tiden innan den stora häxjaktens tid, själva upptrappningen. Vi får följa de tre systrarna; Anna, den stolta och duktiga som inte gärna viker sig för någon eller något, Gudrun som redan från barnsben anses bära något galet, Kerstin, mellansystern som gärna vill ha makten och brodern, Joel, som gör allt avigt. 

Alla karaktärer i romanen agerar utifrån dåtidens trosföreställningar och referensramar i ett samhälle som kan tyckas avlägset, men där mycket går igen i vår tid.

Boken har fått flera goda recensioner och omdömen. Du kan läsa den på Recensioner - Förbannelsen

Du köper boken till mest fördelaktigt pris i Ebes butik.  

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln