Stina Nilsson Bassell - I mjölnarens spår

"I mjölnarens spår" av Stina Nilsson Bassell "I mjölnarens spår" av Stina Nilsson Bassell

Tycker du om böcker som har sina rötter i historien? Ja, då är detta en bok för dig. I Stina Nilssons Bassells roman, I mjölnarens spår får vi följa Emma från hennes unga år och under resten av hennes liv.

Stina skriver med stor poetisk känsla, hennes språk flyter på som musik. Språket väcker enorma känslor och gör att man lätt kan känna empati med romanens karaktärer. 

Denna roman har ett lite annorlunda, och mycket känslosamt, slut än vad man kanske är van vid.

"I mjölnarens spår" är en historisk roman som handlar om ett kvinnoöde. Året är 1936 och i ett fönster tittar en förskrämd kvinna ut. Hon klamrar sig fast vid minnen om en lycklig tid, en tid när hon fortfarande kunde andas.

Emma Klasdotter, 22 år gifter sig med den dubbelt så gamla storbonden Niklas Nilsson. Året är 1895 och den olycka hon känner den dagen hon går till Havdellska gården blir bara värre och värre.

Vi befinner oss på en gård i Östergötland, utanför Åtvidaberg. Boken rör sig mellan lycka och olycka. En saknad av kärleken leker sig kvar mellan husen på Havdellska gården, men där finns ondskan i varje steg som pockar på uppmärksamhet.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln