Det lilla förlaget med personlig service. Vi hjälper dig gärna att ge ut din bok. Vi hjälper även egenutgivare med olika tjänster. Sänd ditt manus till Ebes bokförlag så försöker vi hitta en lösning just för dig.
loading...
loading...

Nyheter 2020

"Vi barn i Underlandet" är en verklighetsbaserad och självbiografisk roman om misshandel, incest och psykvårdens dåliga bemötande och förståelse. Men också om att överleva och läka.

"Förminskad och preskriberad men jag överlevde" är en verklighetsbaserad och självbiografisk roman om anorexi, sexuella övergrepp och psykisk ohälsa - och om att bli frisk och fri från sjukdomen.

"Förmögenheten - Ensamhet i sällskap" är en feel-goodroman om ensamhet och om gemenskap över generationsgränserna.

"Bortrövad - En berättelse om tomtar, älvor och troll". En spännande bok för barn 6-9 år som lyfter fram våra nordiska väsen och som även handlar om vänskap mellan barn från olika världar.

"Kuddvisan" är en visbok för barn 3-6 år. Den är tänkt som en inspiration till att rimma och leka med ord och melodin finns att lyssna på.

"Stjärnorna sitter i min hand" innehåller dikter som på ett känslosamt och trösterikt sätt beskriver hur sorg kan kännas. Dikterna är skrivna under det år som Lotta Lönnbäcks mamma kämpade och levde sin sista tid.

"Götheborg - förbjuden last" är en thriller om Ostindiefararen Götheborg som ger eko från 1700-talets skabbiga gränder och ända in i vår tid. 

"Från Majtös till Spikentös" handlar om alkoholistbarnet Lilla-Vera och hennes förfäder. Hennes liv kom att bli något helt annat än en alldeles för tidig barndöd i Majorna i Göteborg, en riktig askungesaga om man så vill.

Nyutgåva av "I mjölnarens spår" av Stina Nilsson Bassell. En historisk roman om ett kvinnoöde. Året är 1936 och i ett fönster tittar en förskrämd kvinna ut. Hon klamrar sig fast vid minnen om en lycklig tid, en tid när hon fortfarande kunde andas.

"Som torneträskets midnattsvatten" tar upp barndomsminnen, uppväxten i Kiruna, gruvstaden som håller på att grävas bort, banden till modern som dog, och längtan efter något som består. 

"Allt du aldrig hann säga" är en verklighetsbaserad roman om vad svek, förlust och sorg kan göra med ett barn.

"Berget, staden och kärleken" är Lars Alms femte roman, en relationsroman inom ramen för stadsflytten av Kiruna stad.
Per, en medelålders man som är gift och far till två söner befinner sig mitt i denna samhällsomdaning och vid tiden för denna berättelse är nu stadens centrala delar hotade. 
En kyrka går väl an att flytta, tänkte jag. Men, hur flyttar man minnen?

"Ishavet" är den sista och avslutande delen i Lövje-karlens vandringar.
Det här är början på lövjekarlens vandringar, början på hans långa resa hem. 
​​​​​​​Karin drömmer om ingenting annat än att få gå på dans med sin Anders, gårdens finaste dräng. Hennes dröm blir till en mara när Anders bror Leif leder henne från logen. 
 

"Tills livet skiljer oss åt" är en spänningsroman och en relationsroman. Flora blir plötsligt bortförd till en ohygglig plats av en man hon inte känner. Varför, eller vem  han är, övergår hennes förstånd. En dag släpps hon lika oväntat fri, men minnena hon bär med sig hänger kvar likt en grotesk skugga och hon kan inte få någon ro. 

"Stjärnfödd" är den efterlängtade uppföljaren till den drivna fantasyromanen Avien.
Att Isondra fortfarande lever är ett mirakel i sig. Nu slits hon mellan vem hon var, vem hon borde vara, och vem hon är, samtidigt som allt hon har jobbat så hårt för att bygga upp faller ihop runt henne.

"Har du fått kvicksilver på hjärnan?
Historien om en arbetsmiljöskandal och ett folkhälsoproblem"
är ett historiskt dokument över hur människor har blivit utsatta för kvicksilver, såväl tandvårdspersonal som patienter trots att de styrande var väl medvetna om dess konsekvenser för människans hälsa och vår miljö.

”Not your shame” is a journey through poetry and prose in becoming whole as a person, a journey in recovering from mental illness. This means that you get to follow the ups and downs and take part of the most painful but also beautiful parts. 

This is a translation of the book Skammen är inte din.

"Min farmor Ola - i skuggan av storpalmarna" är ett historiskt epos över Ola Palmes liv. Olas man, Olof Palme (d.ä), stupar i finska vinterkriget. Ola blir lämnad ensam som änka med fyra barn och ett femte på väg. Följ med i denna historiska odyssé.

"Peanut - ett marsvins resor och äventyr" handlar om Peanut som är marsvinet som får vara med om det mesta. Men det viktigaste för Peanut är ändå hans matte Nora som han älskar över allt. Det han berättar i denna bok har hänt på riktigt.

"Älska med mig till Beijing", av Ylva Svensson Borg är en diktsamling om att finna ett slags hopp och mod, mod att kasta sig ut i äventyret och att våga känna. För hur det än slutar så är det alltid värt det!

"Att göra skillnad -Som mormor till ett annorlunda barnbarn" är en bok om Carina Kristensons sorg och hennes kamp, men framför allt om den stora kärleken hon känner för sitt barnbarn, Alicia, som föddes med en flerfunktionsnedsättning. 

"Charlotta och hennes värld", av Hjördis Levin,  är en barnbok och en charmig berättelse från 1930-talet. Vi får följa Charlotta i såväl vardag och fest, som i svåra stunder då nära anhöriga dör.  

"Contra Tiempo", av Pia Hillerblad, är en spännande och underhållande relationsroman med inslag av magi. Den utspelar sig växelvis i Lund i början av 2000-talet och i Sevilla runt 1840. 

Utgivet på Ebes förlag 2018

"De försvunna", av Lars Alm. En roman som bygger på en sann berättelse om en fyraårig flicka och en förvirrad gumma som är vilse i skogen under sex dygn.
"De dödas själar", den oväntade uppföljaren till "Den åttonde dimensionen", del 2 i fantasydramat om Mittel, av U P Enna.
"Ted Stanley - Tales of a painter", av Ted Stanley. Följ med på en förtrollande vernissage i bokform.
"Världens dummaste folk? Så blir de godtrogna svenskarna grundlurade", av Sven Ruin. En bok med obehagliga sanningar kring Sverige och världens politiska läge.
"Där vägen börjar", av Linda & Veronica Berling är en fristående uppföljare av "Där vägen slutar", nu med "Spikengummorna" i fokus.
"Skammen är inte din - om psykisk ohälsa och vägen mot helande", en självbiografi i dikt och prosa av Anicia Sundström Eriksson.
"Avien", av Maria Wälsäter. Första delen i fantasy-trilogin om Doressea där kriget mellan Dorien och Elysien har pågått längre än någon kan minnas.
"Laima och den besynnerliga fegheten", av Anna Ocklind. En roman om trafficking, prostitution och relationer.
"Skrapsår", av Marcus Löfblad. En diktsamling som vill ta oss ut ur mörkret och in i ljuset.
"Stjärnsystrarnas hemlighet", av Teresa Thurell. En ungdomsroman där unga och gamla gemensamt försöker skydda en skog från kalhuggning.
"Trollsländor" av Michèle Glatthard. Andra delen i trilogin om lövjekarlens vandringar.

Utgivet på Ebes förlag 2017

"Hör-i-hop" av AnnBritt Lindén. En bok om tankar kring döden, livet och tacksamhet och hur man kan hantera sin sorg.
"Flickebarnet i sävlådan - En tragisk berättelse från det fattiga Sverige" av Hjördis Levin.
"Som skakar Sverige i dess grundvalar" av Lars Amber. Högaktuell thriller om svensk vapenhandels mörka kulisser.
"Bärnstenar i vattnet" av Michèle Glatthard. Första delen i en trilogi om lövjekarens vandringar.
"Mannen på väg" av Lars Alm är den sista och avslutande delen i ”Berättelsen om Johan”.
"Kärlek tjockare än blod" av Linda Gabrielsson. En kvinna förlorar sitt barn veckan innan planerad födsel. Ett trauma som för alltid kommer att påverka hennes val i livet.
"Att drabbas av varg" av Tobias Albinssonn. 26 berättelser av människor som drabbats utav varg på ett eller annat sätt.
"Girlhood - Har himlen en förort" av Maria Stark. Om de unga, arga, våldsamma, kriminella och utsatta tjerna som gjorde sitt bästa för att överleva i en grym värld.

Utgivet på Ebes förlag 2016

"Mannen i rocken" av Stina Nilsson Bassell. Mannen i rocken är en vuxensaga om att stanna upp och betrakta världen.
"Är du regissören i ditt liv?" av Therese Nilsson. En roman och självhjälpsbok i ett. En bok om stresshantering.
"Kvinnan på stigen av Lars Alm" En fristående fortsättning på "Pojken i bäcken". Följ Johans tragiska livsöde.
"Den åttonde dimensionen", en fantasy som når oanade djup av U P Enna
"Skiftet" av Kenneth Filipsson. Thrillern som utmanar allt vi är.
"Tvätta själ" av Emma Berglund. Dikter om vägen från trasigt till helt.
"Där vägen slutar" av Linda & Veronica Berling. En bok med berättelser om folklivet i den lilla fiskebyn Spiken.

Utgivet på Ebes förlag 2015 och 2014

"Pojken i bäcken" av Lars Alm. En tragisk skildring om en ung pojkes liv under 50-talet i gruvstaden Kiruna.
"Allt som betydde något" av Pernilla Lindkvist. En feel good roman om en ung kvinna som förlorar allt men som inser att lycka inte alltid är det man tror.
"I mjölnarens spår" av Stina Nilsson Bassell. En historisk roman om ett kvinnoöde runt sekelskiftet.
"Uppdrag ALFA - Hotet mot Air Force One" av Ingmar Danestig. En spännande thriller om konflikten mellan USA och mellanöstern.
"Genas Genus" av Kim Fast. En humoristisk roman om könsroller med en allvarlig underton. Möt Gena och Älsklingsgubben, följ deras äventyr och kom på andara tankar..
"Årsgångare - på spaning efter framtiden" av Bernd Kreutzfeldt. En roman om moderna människors användande av gammal nordisk folktro för att se in i framtiden.
"Förbannelsen - en berättelse om Gud och Satan, trolltro och magi" av Birgitta Stillman. En roman om kampen mellan folktro och kristendom under 1600-talet.
"Mina älskade" av Pernilla Lindkvist. En roman om att vara människa, mamma och hustru, att våga möta sina egna rädslor och se in i sig själv.