Pressmeddelande 2017-11-02
I sin tryckta upplaga den andra november, som är helg i Brasilien, publicerade den stora dagstidningen O Globo en fyrspaltig intervju med den svenske författaren Lars Amber om lanseringen av boken ”Som skakar Sverige i dess grundvalar”. Det är en politisk thriller som enligt författaren baserar sig på research om verkliga mutor kring Sveriges största exportorder med 36 stycken Jas Gripen E. Stridsplanen ska levereras till det brasilianska flygvapnet från och med 2019. Grävandet om bestickningar utgör huvudintrig i boken som släpps i Sverige den trettionde november (EBES förlag, Eva-Karin Berglund förläggare). Författarens undersökning inleddes under 2015 efter ett hett tips. Lars Amber är en pseudonym och bakom namnet döljer sig en reporter.
Under rubriken ”Vapenproduktion är Sveriges heliga ko” på andrasidan i torsdagens tidning säger bland annat Amber att han med boken, som han kallar en nyckelroman, vill väcka en debatt i Sverige om [vapen]korruption som många där fortfarande inte vill se: ”I fallet med Gripen-stridsplanen förekom korruption både i Sverige och Brasilien. För brasilianarna är det speciellt intressant att se hyckleriet bakom bilden av skandinaviska länder som står över alla misstankar”.
Läs hela reportaget på Mynewdesk

Nya titlar, nya författare och en skön stund av läsning!!

Handla i Ebes förlags e-butik! 

Att drabbas av varg, av Tobias Albinsson Kärlek tjockare än blod, av Linda Gabrielsson. En relations- och spänningsroman. Planerad utgivning vinter/vår 2017. "Girlhood - Har himlen en förort, Av Maria Stark Kvinnan på stigen, av Lars Alm Mannen på väg, Lars Alm Bärnstenar i vattnet, MichEle Glatthard Flickebarnet i sävlådan, Hjördis Levin Som skakar Sverige i dess grundvalar, Lars Amber En enda miss, av Eva-Karin Berglund Pojken i bäcken, av Lars Alm Mina älskade, av Pernilla Lindkvist Uppdrag ALFA - Hotet mot Air Force One, av Ingmar Danestig Tvätta själ, av Emma Berglund Bländad av skönhet - dikter om Vänern, Kinnekulle och Kållandsö Mannen i rocken, av Stina Nilsson Bassell I mjölnarens spår, av Stina Nilsson Bassell Förbannelsen, av Birgitta Stillman Årsgångare - på spaning efter framtiden, av Bernd Kreutzfeldt Är du regissören i ditt liv, av Therese Nilsson Den åttonde dimensionen, av U P Enna Skiftet, av Kenneth Filipsson Där vägen slutar, av Linda & Veronica Berling Genas Genus, av Kim Fast Allt som betydde något, av Pernilla Lindkvist Att drabbas av varg, Tobias Albinsson "Kärlek tjockare än blod" av Linda Gabrielsson. En relations- och spänningsroman. Planerad utgivning vinter/vår 2017. Girlhood - Har himlen en förort, Maria Stark Kvinnan på stigen, Lars Alm Mannen på väg, Lars Alm Flickebarnet i sävlådan, Hjördis Levin Son skakar Sverige i dess grundvalar, Lars Amber Bärnstenar i vattnet, Michèle Glatthard

Ebes förlags e-böcker hittar du på flera platser:

Har du blivit refuserad på flera förlag och känner att du börjar ge upp, trots att du anser att ditt manus verkligen förtjänar att förvandlas till en fysisk bok? Då kan vårt dotterförlag Lyacon - för egenutgivare, kanske vara något för dig. Läs mer på Lyacon för egenutgivare.

Författarnyheter/ Evenemang

Lördag den 2 december är det dags för bok- och berättarmässan TellUs på Linköpings stadsbibliotek. Ett av inslagen blir böcker från Stina Nilsson Bassell som gett ut nio böcker. Den senaste är en historisk roman som utspelar sig utanför Åtvidaberg.
Vad betyder TellUs för dig?
– Det betyder mycket att en lokal mässa anordnas. Dels för att uppmärksamma de lokala författarna och berättande i de olika formerna som i TellUs bok- och berättarmässa, dels att arrangera en mässa som faktiskt är gratis för folk som gör att alla är välkomna, säger Stina Nilsson Bassell.

Läs hela reportaget på Norrköpings news

Event

"Att drabbas av varg".

"Det är ett känsligt ämne, det förekommer en del hot och debatten är väldigt infekterad."

Läs hela reportaget på Svensk Jakt