Trevligt reportage med Roland Nilsson om hans roman Snaran under huden.

Johannes Dauns roman ”De rotlösa” påminner recensenten Per-Axel Svensson om Ivar Lo-Johansson. Ett gott betyg, förstås. (BoråsTidning)

Reportage om Johannes Daun i Gotlands tidningar

Mitt löfte till mig själv i barndomen blev till ett mantra: "En vacker dag ska jag berätta!" Det blev en bok. I morgon är en synnerligen vacker dag - då släpps boken .

Här kommer ett fint reportage om Dan & Dennis, skaparna av flera böcker, två tillsammans. "Albert och sjörövarna" och "Kuddvisan".

AnnBritt Lindén berättar om hur det är att hastigt förlora en dotter, men också om sitt liv och om boken "Hör-i-hop" som handlar om hennes dotter Sofia.

Ett stort grattis till Lars Alm som fått motta Sparbanken Nords Litteraturstipendium för 2020!

Läs gärna denna fina och utförliga intervju med Madeleine Strandberg, författaren bakom feel good-romanen Förmögenheten - Ensamhet i sällskap

Fin recension av Linda & Veronica Berlings roman Från Majtös till Spikentös

Pia Hillerblad intervjuas av Österlenmagasinet om sin debutroman "Contra tiempo", som betyder motrytm. Intressant reportage om Hillerblads väg till utgivning och om hennes roman.

Jag skulle vilja se en unik och fantastisk film om dramat i de milsvida skogarna i Lainio, skriver Sven Nyberg på kuriren.nu.
Vidare skriver han: Alm visade redan i sina första böcker sin förmåga att skapa dramatik kring sina gestalter. Läsaren får nu dela Hilmas växande oro för dottern. Kommer hon att överleva? Selmas och Irmas strapatser ute skogen blir allt svårare. De går ner sig i blöta myrar, ingen mat har de och ingen möjlighet att göra upp eld. Berättelsen verkar trovärdig. Alm är förtrogen med både med bygdens natur och kultur.

Läs hela recensionen på Norrlandskuriren

Se gärna hela videon, den känslomässiga uppläsningen av Anicias dikt kommer 3.18 min. in i videon.

Ja...”Du gamla du fria...” Det var så Richard Dybeck diktade den första raden av vår svenska nationalsång, här i Odensvi utanför Köping 1844. Men hur fria är vi egentligen? Är vår demokrati verkligen så vattentät som vi vill tro? Dessa övergripande frågor ställer sig Sven Ruin i Odensvi, nu 175 år senare, i sin debutbok som släpptes den gångna hösten. Titeln ”Världens Dummaste Folk?” är måhända provocerande,
men är i högsta grad värd att begrunda.


Västmanlands television
 

Läs hela reportaget på: Aftonbladet

Läs reportaget på Magazin24

Fint och tänkvärt reportage om Anicia Sundström Eriksson och hennes bok Skammen är inte din - om psykisk ohälsa och vägen till helande.

Läs reportaget i Huddinge Direkt

"Som skakar Sverige i dess grundvalar" av Lars Amber är en spännande nyckelroman om svensk vapenhandel.

Läs hela recensionen på DAST Magazine

Om Ted Stanley och hans konstnärsbok i UpsalaNya Tidning