Ett stort grattis till Lars Alm som fått motta Sparbanken Nords Litteraturstipendium för 2020!

Läs gärna denna fina och utförliga intervju med Madeleine Strandberg, författaren bakom feel good-romanen Förmögenheten - Ensamhet i sällskap

Fin recension av Linda & Veronica Berlings roman Från Majtös till Spikentös

Pia Hillerblad intervjuas av Österlenmagasinet om sin debutroman "Contra tiempo", som betyder motrytm. Intressant reportage om Hillerblads väg till utgivning och om hennes roman.

Ylva Svensson Borg, konstnären, poeten och författaren bakom dikt- och fotoboken "Älska med mig till Beijing" är aktuell i många media samt med sin utställning som pågår för fullt i Mora Kulturhus och Bibliotek.

Varför var det viktigt för dig att dela med dig av din berättelse?
- Främst var det viktigt för att jag själv skulle kunna släppa skammen. Genom att dela med mig med det allra mörkaste, allt det jag hållit hemligt, så skulle det bli lättare för mig att inte skämmas. ”Trollen spricker i solen” brukar min mamma säga, och jag håller med. Det mörka och skamliga blev genast mindre när jag visade upp det så öppet. Sedan kändes det även oerhört viktigt just för att det kanske skulle ge någon annan modet att dela med sig av sin berättelse.
"Öppenheten och det personliga som jag blottat visade sig göra mig starkare, jag skäms inte lika mycket längre."


Läs hela reportaget på:  EQUALIZER MAGAZINE

Jag skulle vilja se en unik och fantastisk film om dramat i de milsvida skogarna i Lainio, skriver Sven Nyberg på kuriren.nu.
Vidare skriver han: Alm visade redan i sina första böcker sin förmåga att skapa dramatik kring sina gestalter. Läsaren får nu dela Hilmas växande oro för dottern. Kommer hon att överleva? Selmas och Irmas strapatser ute skogen blir allt svårare. De går ner sig i blöta myrar, ingen mat har de och ingen möjlighet att göra upp eld. Berättelsen verkar trovärdig. Alm är förtrogen med både med bygdens natur och kultur.

Läs hela recensionen på Norrlandskuriren

Se gärna hela videon, den känslomässiga uppläsningen av Anicias dikt kommer 3.18 min. in i videon.

Ja...”Du gamla du fria...” Det var så Richard Dybeck diktade den första raden av vår svenska nationalsång, här i Odensvi utanför Köping 1844. Men hur fria är vi egentligen? Är vår demokrati verkligen så vattentät som vi vill tro? Dessa övergripande frågor ställer sig Sven Ruin i Odensvi, nu 175 år senare, i sin debutbok som släpptes den gångna hösten. Titeln ”Världens Dummaste Folk?” är måhända provocerande,
men är i högsta grad värd att begrunda.


Västmanlands television
 

Läs hela reportaget på: Aftonbladet

Läs reportaget på Magazin24

Fint och tänkvärt reportage om Anicia Sundström Eriksson och hennes bok Skammen är inte din - om psykisk ohälsa och vägen till helande.

Läs reportaget i Huddinge Direkt

"Som skakar Sverige i dess grundvalar" av Lars Amber är en spännande nyckelroman om svensk vapenhandel.

Läs hela recensionen på DAST Magazine

Pressmeddelande 2017-11-02
I sin tryckta upplaga den andra november, som är helg i Brasilien, publicerade den stora dagstidningen O Globo en fyrspaltig intervju med den svenske författaren Lars Amber om lanseringen av boken ”Som skakar Sverige i dess grundvalar”. Det är en politisk thriller som enligt författaren baserar sig på research om verkliga mutor kring Sveriges största exportorder med 36 stycken Jas Gripen E. Stridsplanen ska levereras till det brasilianska flygvapnet från och med 2019. Grävandet om bestickningar utgör huvudintrig i boken som släpps i Sverige den trettionde november (EBES förlag, Eva-Karin Berglund förläggare). Författarens undersökning inleddes under 2015 efter ett hett tips. Lars Amber är en pseudonym och bakom namnet döljer sig en reporter.
Under rubriken ”Vapenproduktion är Sveriges heliga ko” på andrasidan i torsdagens tidning säger bland annat Amber att han med boken, som han kallar en nyckelroman, vill väcka en debatt i Sverige om [vapen]korruption som många där fortfarande inte vill se: ”I fallet med Gripen-stridsplanen förekom korruption både i Sverige och Brasilien. För brasilianarna är det speciellt intressant att se hyckleriet bakom bilden av skandinaviska länder som står över alla misstankar”.
Läs hela reportaget på Mynewdesk

Om Ted Stanley och hans konstnärsbok i UpsalaNya Tidning

Intervju med Stina Nilsson Bassell

Läs intervjun på Intervju med författare

Har du blivit refuserad på flera förlag och känner att du börjar ge upp, trots att du anser att ditt manus verkligen förtjänar att förvandlas till en fysisk bok? Då kan vårt dotterförlag Lyacon - för egenutgivare, kanske vara något för dig. Läs mer på Lyacon för egenutgivare.

Fint reportage om Marcus Löfblad i Alingsåstidningen.

Lördag den 2 december är det dags för bok- och berättarmässan TellUs på Linköpings stadsbibliotek. Ett av inslagen blir böcker från Stina Nilsson Bassell som gett ut nio böcker. Den senaste är en historisk roman som utspelar sig utanför Åtvidaberg.
Vad betyder TellUs för dig?
– Det betyder mycket att en lokal mässa anordnas. Dels för att uppmärksamma de lokala författarna och berättande i de olika formerna som i TellUs bok- och berättarmässa, dels att arrangera en mässa som faktiskt är gratis för folk som gör att alla är välkomna, säger Stina Nilsson Bassell.

Läs hela reportaget på Norrköpings news