Ja...”Du gamla du fria...” Det var så Richard Dybeck diktade den första raden av vår svenska nationalsång, här i Odensvi utanför Köping 1844. Men hur fria är vi egentligen? Är vår demokrati verkligen så vattentät som vi vill tro? Dessa övergripande frågor ställer sig Sven Ruin i Odensvi, nu 175 år senare, i sin debutbok som släpptes den gångna hösten. Titeln ”Världens Dummaste Folk?” är måhända provocerande,
men är i högsta grad värd att begrunda.


Västmanlands television
 

Läs hela reportaget på: Aftonbladet

Läs reportaget på Magazin24

Fint och tänkvärt reportage om Anicia Sundström Eriksson och hennes bok Skammen är inte din - om psykisk ohälsa och vägen till helande.

Läs reportaget i Huddinge Direkt

"Som skakar Sverige i dess grundvalar" av Lars Amber är en spännande nyckelroman om svensk vapenhandel.

Läs hela recensionen på DAST Magazine

Pressmeddelande 2017-11-02
I sin tryckta upplaga den andra november, som är helg i Brasilien, publicerade den stora dagstidningen O Globo en fyrspaltig intervju med den svenske författaren Lars Amber om lanseringen av boken ”Som skakar Sverige i dess grundvalar”. Det är en politisk thriller som enligt författaren baserar sig på research om verkliga mutor kring Sveriges största exportorder med 36 stycken Jas Gripen E. Stridsplanen ska levereras till det brasilianska flygvapnet från och med 2019. Grävandet om bestickningar utgör huvudintrig i boken som släpps i Sverige den trettionde november (EBES förlag, Eva-Karin Berglund förläggare). Författarens undersökning inleddes under 2015 efter ett hett tips. Lars Amber är en pseudonym och bakom namnet döljer sig en reporter.
Under rubriken ”Vapenproduktion är Sveriges heliga ko” på andrasidan i torsdagens tidning säger bland annat Amber att han med boken, som han kallar en nyckelroman, vill väcka en debatt i Sverige om [vapen]korruption som många där fortfarande inte vill se: ”I fallet med Gripen-stridsplanen förekom korruption både i Sverige och Brasilien. För brasilianarna är det speciellt intressant att se hyckleriet bakom bilden av skandinaviska länder som står över alla misstankar”.
Läs hela reportaget på Mynewdesk

Om Ted Stanley och hans konstnärsbok i UpsalaNya Tidning

Intervju med Stina Nilsson Bassell

Läs intervjun på Intervju med författare

"Jätteintressant och otroligt sorglig"
"Jättespännande bok" enl. Clio-podden och Jenny Björkman om "Flickebarnet i sävlådan". "Verkligen en tragisk historia om Elin Schwartz som anklagas för barnamord. Närheten till källorna, rättegångsprotokoll och läkarintyg m.m. ger boken autenticitet." 

Nya titlar, nya författare och en skön stund av läsning!!

Handla i Ebes förlags e-butik! 

loading...

Ebes förlags e-böcker hittar du på flera platser:

loading...

Har du blivit refuserad på flera förlag och känner att du börjar ge upp, trots att du anser att ditt manus verkligen förtjänar att förvandlas till en fysisk bok? Då kan vårt dotterförlag Lyacon - för egenutgivare, kanske vara något för dig. Läs mer på Lyacon för egenutgivare.

Fint reportage om Marcus Löfblad i Alingsåstidningen.

Lördag den 2 december är det dags för bok- och berättarmässan TellUs på Linköpings stadsbibliotek. Ett av inslagen blir böcker från Stina Nilsson Bassell som gett ut nio böcker. Den senaste är en historisk roman som utspelar sig utanför Åtvidaberg.
Vad betyder TellUs för dig?
– Det betyder mycket att en lokal mässa anordnas. Dels för att uppmärksamma de lokala författarna och berättande i de olika formerna som i TellUs bok- och berättarmässa, dels att arrangera en mässa som faktiskt är gratis för folk som gör att alla är välkomna, säger Stina Nilsson Bassell.

Läs hela reportaget på Norrköpings news

Läs hela reportaget på Svensk Jakt

"Att drabbas av varg".

"Det är ett känsligt ämne, det förekommer en del hot och debatten är väldigt infekterad."