Ebes förlag - ljudböcker - e-böcker

Ljudböcker

Klicka på bokbilderna för att komma till köpsidan.
Finns även hos streamingtjänster såsom Storytel, Nextory m.fl

Ebes förlag - e-böcker

Klicka på bilderna för att komma till köpsidan.

"Bortrövad - En berättelse om tomtar, älvor och troll", är en historia som utspelar sig för 100 år sedan. På den tiden var våra nordiska väsen mer levande för såväl barn som vuxna.
"Vi barn i Underlandet" är en verklighetsbaserad roman om misshandel, incest och psykvårdens dåliga bemötande och förståelse.
"Förminskad och preskriberad men jag överlevde" är en självbiografisk bok om anorexi, sexuella övergrepp och psykisk ohälsa - och om att bli frisk och fri från sjukdomen.
"Förminskad och preskriberad men jag överlevde" är en självbiografisk bok om anorexi, sexuella övergrepp och psykisk ohälsa - och om att bli frisk och fri från sjukdomen.
"Förmögenheten - Ensamhet i sällskap" är en feel-goodroman om ensamhet och om gemenskap över generationsgränserna.
"Från Majtös till Spikentös" handlar om alkoholistbarnet Lilla-Vera och hennes förfäder. Hennes liv kom att bli något helt annat än en alldeles för tidig barndöd i Majorna i Göteborg, en riktig askungesaga om man så vill.
"Götheborg - förbjuden last" är en thriller om Ostindiefararen Götheborg som ger eko från 1700-talets skabbiga gränder och ända in i vår tid.
"Demosokrati - Spartacus 2.0" handlar om en helt ny tanke kring demokrati, flytande demokrati, eller med Mikaels egen benämning - Demosokrati - ett nytt sätt att se på hur samhällen och världen bör styras av oss alla tillsammans.
"Allt du aldrig hann säga" är första delen i berättelsen om Viola. En verklighetsbaserad roman som handlar om vad svek, förlust och sorg kan göra med ett barn.
"Berget, staden och kärleken" är Lars Alms femte roman, en relationsroman inom ramen för flytten av Kiruna stad.
"Berget, staden och kärleken" är Lars Alms femte roman, en relationsroman inom ramen för flytten av Kiruna stad.
"Ishavet" är den tredje och sista delen i trilogin Lövjekarlens vandringar, en berättelse om 1600-talet och förföljelsen av kloka gummor och visa gubbar.
"Kuddvisan" är en visbok för barn 3-6 år. Den är tänkt som en inspiration till att rimma och leka med ord och melodin finns att lyssna på.
Den 2:a delen i fantasyäventyret "Doressea". Följ med på Isondras fortsatta, hissnande äventyr och hennes långa och farliga flykt.
Ett kvinnoöde i släkten Palme. Ola Palme fick som ung änka kämpa tappert för att behålla sin självständighet.
"Har du fått kvicksilver på hjärnan? - Historien om en arbetsmiljöskandal och ett folkhälsoproblem".
En spännande relationsroman innehållande kidnapping och att i det efterhängande hoter försöka skapa ett tryggt liv.
"De dödas själar" är den oväntade uppföljaren till "Den åttonde dimensionen" och handlar om Anton som vuxen, och om nya oroligheter i Mittel.
"Contra Tiempo" är en spännande och underhållande relationsroman med inslag av magi. Den utspelar sig växelvis i Lund i början av 2000-talet och i Sevilla runt 1840.
"Att göra skillnad - som mormor till ett annorlunda barnbarn" handlar om hur Carina Kristensen, efter en lång kamp, fick förmånen att jobba som personlig assistent åt Alicia och hjälpa henne framåt i sin utveckling.
"Älska med mig till Beijing" är en diktsamling om att finna ett slags hopp och mod, mod att kasta sig ut i äventyret och att våga känna. För hur det än slutar så är det alltid värt det!
"Not your shame" is an english translation of "Skammen är inte din", a journey through poetry and prose in becoming whole as a person, a journey in recovering from mental illness
"Där vägen börjar" är en fristående fortsättning på "Där vägen slutar", en bok om gummorna i Spiken, Kållandsö, av L&V Berling.
"De försvunna" bygger på en sann berättelse om hur en liten flicka på fyra år försvinner i skogen tillsammans med en förvirrad gammal gumma under 50-talet i norrland.
"Laima och den besynnerliga fegheten", en roman om trafficing, prostitution, men också om kärlek och relationer, av Anna Ocklind
"Stjärnsystrarnas hemlighet", en ungdomsroman om att värna om naturen, av Teresa Thurell
"Flickebarnet i sävlådan - En tragisk historia från det fattiga Sverige", av Hjördis Levin
"Mannen på väg", tredje delen i berättelsen om Johan, av Lars Alm
"Avien" är den första delen i trilogin om den fiktiva världen Doressea, där kriget mellan Dorien och Elysien har pågått längre än någon kan minnas.
"Skammen är inte din", inte skulden heller. En resa via dikt och prosa om att bli hel som människa, en resa mot ett psykiskt tillfrisknande, av Anicia Sundström Eriksson.
"Skrapsår", en diktsamling om att ta sig från mörkret och ut i ljuset, om att välja kärlek och omtanke i stället för hat och egoism, av Markus Löfblad
"Bärnstenar i vattnet", första delen i trilogin om lövjekarlens vandringar, av Michèle Glatthard
"Som skakar Sverige i dess grundvalar", en thriller om svensk vapenhandels mörka kulisser, av Lars Amber
"Kärlek tjockare än blod", en roman om att förlora sitt barn några dagar innan beräknad förlossning, av Linda Gabrielsson.
"Där vägen slutar" berättelser om livet i Spiken, Kållandsö, av Linda och Veronica Berling
"Den åttonde dimensionen", en fantasy med oanade djup, av U P Enna.
"Trollsländor", andra delen i trilogin om lövjekarlens vandringar, av Michèle Glatthard
"Pojken i bäcken", en dramaroman om en ung pojkes svårigheter i en dysfunktionell familj under 50-talet.
"Kvinnan på stigen", del 2 i berättelsen om Johans fortsatta livsöden, av Lars Alm
"I mjölnarens spår", ett tragisk kvinnoöde runt sekelskiftet, av Stina Nilsson Bassell
"Mannen i rocken" en vuxensaga av Stina Nilsson Bassell, illustrationer Marika Lif.
"Allt som betydde något", en feel good roman om att våga stå upp för sig själv, av Pernilla Linkvist
"Genas Genus", en humoristisk berättelse utifrån ett omvänt genusperspektiv, av Kim Fast.
"Förbannelsen", en berättelse om Gud och Satan, trolltro och magi i 1600-talets Sverige.
"Girlhood - Har himlen en förort", en rå, brutal och tragisk berättelse som ger tjejerna i förorten ett ansikte, av Maria Stark
"Uppdrag Alfa - hotet mot Air Force One", en thriller om världspotiska konflikter mellan väst och mellanöstern, av Ingmar Danestig.
"Mina älskade", en roman om att möta sina egna rädslor och se in i sig själv.
"Årsgångare - på spaning efter framtiden", en roman inspireras av nordiska väsen som har fallit i glömskan, av skräck och de gamlas rädsla för julnattens fasor.
"En enda miss - skolan och verkligheten", en spänningsroman om lärare och elever, av Eva-Karin Berglund.