Anna Ocklind - romanförfattare

Strax aktuell med "Laima och den besynnerliga fegheten" som är hennes debutroman.

Anna Ocklind, författaren bakom romanen "Laima och den besynnerliga fegheten" Anna Ocklind, författaren bakom romanen "Laima och den besynnerliga fegheten"

Anna Ocklind har växt upp på tre olika platser, Birkastan, Jämtland och till sist Sigtuna utanför Stockholm. Hennes hjärta klappar dock mest för Norrland, där hennes rötter och släkt kommer ifrån. Hon bor idag i Aspudden, som är en närförort till Stockholm med sin man och deras 3 barn. Anna är civilekonom och har en fil.kand. i juridik. I flera år var hon anställd på  en känd varuhuskedja men lämnade den branschen för att istället arbeta med samhällsfrågor och människor. För närvarande arbetar hon med hyresrätter på ett kommunalt bolag.
 
Hon började tidigt skriva historier, som barn skrev hon manus till ett filmprojekt och som tonåring manus till olika skolpjäser. Hennes ambition är att skriva intressanta och gripande historier med ett enkelt och rappt språk.
 
”Laima och den besynnerliga fegheten”
Annas debutroman berör trafficking och prostitution. Men grundelementet i historien är ett invecklat kärleksdrama där mötet mellan människor med olika bakgrunder är det centrala.  Annas förhoppning när hon skrev romanen var att skildra olika livsöden utifrån realistiska beskrivningar från förorten och innerstan. Hon har inspirerats av det råa i filmen ”Eastern Promises” och från böckerna ”Alexandriakvartetten” har hon hämtat inspiration om människors olika uppfattningar och synsätt över delade upplevelser.
 
 
 

"Laima och den besynnerliga fegheten" av Anna Ocklind
"Laima och den besynnerliga fegheten" av Anna Ocklind