Anna-Theresé Hernqvist författare

Aktuell hösten 2021 med boken Fri och lycklig - 10 steg till den du är, med en förhoppning om att den ska ge en känsla av hopp och inspiration för att läsaren skall kunna leva ett liv fri och lycklig.

Anna-Theresé Hernqvist, kallad Anna, är född och uppvuxen i Vänersborg där hon bor med sin sambo, deras två barn och fyra nakenhundar som skänker mycket glädje och kärlek.
Hon är en själ med en aldrig sinande nyfikenhet för livet och människor. Detta har lett till att hon har många kurser i bagaget samt en utbildning som beteendevetare med en filosofie kandidatexamen i psykologi. 
   Anna jobbar som skolkurator och som beteendevetare på Capfor. Där har hon varit med och utvecklat ett helt nytt verktyg för att synliggöra relationen till pengar. Hon har också ett eget företag med samtalsterapi och jobbar en del med naturlig hudvård. 
   Hon älskar personlig utveckling och tycker lika mycket om att engagera sig i intressanta diskussioner som att ”stänga av hjärnan” och meditera. I hela sitt liv har hon haft en förkärlek till historiska miljöer. En vacker stentrappa, närhet till vatten och historiska vingslag är några av de saker som väcker känslor.
   Hon anlitas flitigt som sångerska och tycker musik är det vackraste språket i världen! Med på listan finns också givetvis att skriva och att själv läsa och beröras av människors berättelser och sårbarhet. 
 
Anna-Theresé är en konstnärssjäl med många intressanta sysselsättningar samt att hon har en tro på människans inre drivkrafter och det faktum att livet är till för att ha roligt! Hennes filosofi är att vi alla har förmågan att skapa våra liv och hon vill vara en positiv kraft både för sig själv och andra. Hon har alltid sett sig själv som en frihetsälskande själ och anser att frihet är en mänsklig rättighet. 

Fri och lycklig - 10 steg till den du är

Hennes förhoppning är att den kommande boken Fri och lycklig - 10 steg till den du är ska ge en känsla av hopp och inspiration för att läsaren skall kunna leva ett liv fri och lycklig. Det handlar inte om att lägga till utan snarare att skala av för att bli den du är.
Boken är utformad så att du som läsare med en vägledande hand ska utforska dig själv med hjälp av kortare meditationer, handfasta tips och utdrag från hennes eget liv.
   Hon anser att barndomen ofta innehåller mycket magi medan det i vuxenlivet är lätt att tappa kontakten med den delen. 
   Anna-Theresé vill med sin bok väcka liv i den magiska delen av oss.
Hon anser att människor mer än någonsin längtar efter mening på ett sätt som är lättillgängligt. Boken utgår från att du redan har allt inom dig och vill uppmuntra dig till att hitta din inre röst och låta den vägleda dig i livet.
 
Det finns endast två sätt att leva livet. Ett som om ingenting är ett mirakel. Det andra som om allt är ett mirakel.
 
 
 

Anna-Theresé Hernqvist, författaren bakom boken "Fri och Lycklig".
Anna-Theresé Hernqvist, författaren bakom boken "Fri och Lycklig".