Anna-Theresé Hernqvist författare

Aktuell med boken Milton och Skuggan, en barnbok om att övervinna sin rädsla och ilska samt även med boken Fri och lycklig - Tio steg till den du är, med en förhoppning om att den ska ge en känsla av hopp och inspiration för att läsaren skall kunna leva ett liv fri och lycklig.

Se gärna Annas föreläsningar från Bokmässan 2022 längre ned på sidan.

Anna-Therese Hernqvist, författaren bakom boken "Fri & Lycklig- Tio steg till den du är." Anna-Therese Hernqvist, författaren bakom boken "Fri & Lycklig- Tio steg till den du är."

Anna-Theresé Hernqvist, kallad Anna, är född och uppvuxen i Vänersborg där hon bor med sin sambo, deras två barn och fyra nakenhundar som skänker mycket glädje och kärlek.
Hon är en själ med en aldrig sinande nyfikenhet för livet och människor. Detta har lett till att hon har många kurser i bagaget samt en utbildning som beteendevetare med en filosofie kandidatexamen i psykologi. 
   Anna jobbar som kurator och som beteendevetare på Capfor. Där har hon varit med och utvecklat ett helt nytt verktyg för att synliggöra relationen till pengar. Hon har också ett eget företag med samtalsterapi och jobbar en del med naturlig hudvård. 
   Hon älskar personlig utveckling och tycker lika mycket om att engagera sig i intressanta diskussioner som att ”stänga av hjärnan” och meditera. I hela sitt liv har hon haft en förkärlek till historiska miljöer. En vacker stentrappa, närhet till vatten och historiska vingslag är några av de saker som väcker känslor.
   Hon anlitas flitigt som sångerska och tycker musik är det vackraste språket i världen! Med på listan finns också givetvis att skriva och att själv läsa och beröras av människors berättelser och sårbarhet. 
 
Anna-Theresé är en konstnärssjäl med många intressanta sysselsättningar samt att hon har en tro på människans inre drivkrafter och det faktum att livet är till för att ha roligt! Hennes filosofi är att vi alla har förmågan att skapa våra liv och hon vill vara en positiv kraft både för sig själv och andra. Hon har alltid sett sig själv som en frihetsälskande själ och anser att frihet är en mänsklig rättighet. 

Milton och Skuggan

Milton är en pojke med stora tankar. 
De är så stora att de ibland inte får plats -
och då kan de ställa till med bråk. Varför är 
det till exempel så svårt att knyta skorna? Det gör Milton arg.
Ibland blir han skrämd - och det läskigaste han vet är Skuggan.
Hur ska Milton göra för att våga möta sin ilska och rädsla - och vad skall han göra med Skuggan?


Milton och Skuggan handlar om hur det kan vara att brottas med jobbiga tankar och hur skönt det känns när någon finns där och tröstar. Denna bok handlar också om vänskap, kärlek och att det är okej att känna alla känslor. Kom ihåg - ilska är bara tårar som har fastnat på insidan.
   Milton och Skuggan är en hoppingivande bok som syftar till att öppna upp till att prata om känslor och stora frågor och inte minst ta reda på vem den där Skuggan egentligen är.  
   "Med hjälp av färgstarka ballonger och metaforer blir världen och känslorna mer begripliga för Milton, och kanske även för mig och dig", säger Anna-Theresé och fortsätter: "Jag har en stark tro på människan och brinner för att lyfta fram förmågorna och tillgångarna. Tänk om vi tillät oss att känna hela färgpaletten av känslor och lade känslor som sorg och ilska där det hör hemma? Min erfarenhet som kurator, som mamma och som människa har fört mig närmare sanningen om att världen kan vara en magisk plats om vi väljer att se saker från det perspektivet."

"Inspirationen till Milton och Skuggan kommer ifrån min egen son som har add och autism", berättar Anna-Theresé. "Han pratade ett tag om något svårt, om en skugga som tog över honom när han blev så där arg så det dånade i öronen eller så ledsen att tårarna inte kunde sluta rinna. Jag tycker det är så viktigt att lyfta fram barns förmågor och se diagnoser som superkrafter. Hur viktigt är det egentligen att kunna knyta skorna - och finns det svarta hål i rymden? Utan frågor får vi heller inga svar och jag tror att vi alla har mycket att lära om vi tar oss tid att lyssna på barns tankar och funderingar."
 

Fri och lycklig - Tio steg till den du är

Hennes förhoppning är att den kommande boken Fri och lycklig - Tio steg till den du är ska ge en känsla av hopp och inspiration för att läsaren skall kunna leva ett liv fri och lycklig. Det handlar inte om att lägga till utan snarare att skala av för att bli den du är.
Boken är utformad så att du som läsare med en vägledande hand ska utforska dig själv med hjälp av kortare meditationer, handfasta tips och utdrag från hennes eget liv.
   Hon anser att barndomen ofta innehåller mycket magi medan det i vuxenlivet är lätt att tappa kontakten med den delen. 
   Anna-Theresé vill med sin bok väcka liv i den magiska delen av oss.
Hon anser att människor mer än någonsin längtar efter mening på ett sätt som är lättillgängligt. Boken utgår från att du redan har allt inom dig och vill uppmuntra dig till att hitta din inre röst och låta den vägleda dig i livet.
 
Det finns endast två sätt att leva livet. Ett som om ingenting är ett mirakel. Det andra som om allt är ett mirakel.
 
 
 

Anna-Theresé Hernqvist
BOKMÄSSAN 2022