Annelie Öhman - barnboksförfattare

Strax aktuell med den spännande fantasyromanen Legenden om Kindra, en bok för barn i åldern 9-12 år.

Annelie Öhman, författaren bakom barnboken  "Legenden om Kindra". Annelie Öhman, författaren bakom barnboken "Legenden om Kindra".

Annelie Öhman (1975) växte upp på Nämdö i Stockholms skärgård. I tidig ålder blev böcker ett stort intresse då det fanns få kompisar och inte mycket annat att sysselsätta sig med. Kärleken fick henne senare att flytta till Lidköping och idag jobbar hon som lärare i grundskolans tidiga år. Ett favoritämne är svenska där hon brinner lite extra för att motivera eleverna till skriv- och läslust. På fritiden lagar hon gärna mat och umgås med sin familj och sina vänner eller kryper ner i soffan med en god bok eller film. Är det soligt kan man ofta se henne ta en promenad längs Lidan.
   Intresset för att skriva böcker har alltid funnits hos Annelie och hemma i byrålådan finns många påbörjade projekt men det var inte förrän familjen flyttade till ett gammalt ruckel mitt ute på Varaslätten som berättelserna tog fart på riktigt. Huset hade stått tomt i trettio år och var i skick efter det. Mössen knaprade i väggarna, det fanns inget rinnande vatten och unken lukt letade sig ofta upp från källaren. Mitt i allt detta föddes en idé som resulterade i henns debutroman för barn i åldern 9-12 år, Legenden om Kindra.

Legenden om Kindra

I sin debutbok har Annelie tagit delar ifrån sin familjs upplevelser i huset och lagt till en stor portion spänning, lite kärlek och en hel del fantasi. Här finns ljusälvor och grottalver, en magisk spegel, ett kidnappningsdrama och ovanpå allt så tillkommer det avskyvärda råttfolket. Allt utspelar sig i en fantasivärld bakom väggarna i ett gammalt ödehus. Huvudpersonen är ljusälvan Kindra. När hon blir kidnappad slår sig hennes två bästa vänner ihop med två grottalver för att befria henne. Parallellt med denna historia får vi även följa barnen i huset som först blir förskräckta och rädda för det okända men som sedan har en stor betydelse i den avgörande kampen.