Annica Nilsson, barnboksförfattare

Aktuell med barnboken Peanut - ett marsvins resor och äventyr

Annica Nilsson, författaren bakom "Peanut - ett marsvins resor och äventyr". Annica Nilsson, författaren bakom "Peanut - ett marsvins resor och äventyr".

Annica Nilsson, född 1964, är en bokälskande bibliotekspedagog i en av Stockholms största grundskolor.  Numera kan hon dessutom titulera sig både författare och illustratör.
Drömmen att skriva och ge ut en egen bok har länge varit just en dröm. Men nu är debutboken”Peanut – ett marsvins resor och äventyr” på väg. De fina illustrationerna i boken har hon gjort själv. 

Att den första boken blev just en barnbok var självklart. ”Att omges av barnböcker, läsa barnböcker, prata barnböcker med de yngre eleverna i skolan varje dag har gett mig en god insikt i vad barn tycker om att läsa. Och även vad jag själv tycker om att läsa om.
   Att det blev en berättelse om Peanut föll sig naturligt. Peanut var ett marsvin jag kände. Ett marsvin som gjorde mer än de flesta. Han emigrerade, han reste, han levde ett liv fullt med upplevelser. Och hans berättelse, utifrån hans perspektiv, ville jag verkligen berätta” säger Annica.

 
När Annica inte skriver, umgås med familj och vänner (eller sina två marsvin), tycker hon om att vara på sin kolonilott. Att odla ekologiskt, göra sin egen jord, vara nära naturen, har funnits med i hennes liv ända sedan barnsben.
 
Bästa platsen att skriva på då?
I Nice. Jag tillbringar minst två lite längre perioder i en taklägenhet i Nice varje år. Där är jag ensam. Jag finner ro i mig själv efter ett hektiskt liv i Stockholm, jag bara är. Skriver, målar, läser. Det är mitt andningshål i världen, säger Annica.
 
 

Peanut - ett marsvins resor och äventyr

Peanut är marsvinet som får vara med om det mesta. Han flyger över Atlanten, han åker färja och tåg, och är på semester i fjällen. Men det viktigaste för Peanut är ändå hans matte Nora som han älskar över allt.
 
Peanut är ett marsvin med många känslor, tankar och funderingar. Han tänker på stort och smått.  Det han berättar i denna bok har hänt på riktigt.
I en djuraffär. I New York. Bodde en gång ett marsvin.
Egentligen bodde där flera marsvin. Men den här berättelsen handlar om ett alldeles speciellt marsvin.
I den här djuraffären fanns det, precis som i alla djuraffärer, många olika djur. Djur som människor köpte, tog hem och skötte om.
Då och då kom det nya unga marsvin till butiken. Marsvin som bara blev kvar några dagar innan oftast något barn med föräldrar köpte det. Men marsvinet som denna historia handlar om var det aldrig någon som valde ut till sitt.

 
Det här är början på boken ”Peanut – ett marsvins resor och äventyr”.
Vill du veta hur det går för honom? Varmt välkommen in i Peanuts värld.

"Peanut - ett marsvins resor och äventyr", av Annica Nilsson.