Aktuell med sin debutroman - den historiska spänningsromanen:

Förbannelsen - en berättelse om Gud och Satan - trolltro och magi

Birgitta Stillman har efter arbetsterapeutexamen och en tids förvärvsarbete i huvudsak varit hemarbetande med tre barn. På senare år har hon studerat språk och litteratur vid Mälardalens högskola samt efter detta varvat konststudier i Skinnskatteberg med en skrivarutbildning på Tärna folkhögskola. Hon delar ateljé med ett konstnärskollektiv i Ängelsberg där hon nu mest ägnar tiden åt skrivandet och har påbörjat en fortsättning till Förbannelsen.

Förbannelsen

Året är 1633 och Elof reser till Pommern för att studera latin och teologi. Det är en orolig tid, det långa kriget rasar i Europa och Satan är en realitet. Han som utmanar Gud om herraväldet och kan förvandla sig så att man aldrig vet var, eller i vem, han gömmer sig. Och det är de trollkunniga som för att utöka sin makt helst svär djävulseden. Dessa avgudadyrkare måste med alla medel bekämpas annars kommer jorden att gå under.

Så träffar Elof under sin resa Niels, dansken, som läser juridik. En varm vänskap uppstår, trots att Sverige och Danmark är fiender och att de båda männen har skilda uppfattningar om bevisföringen vid trolldomsprocesser. Sedan blir Elof presenterad för Niels trolovade, Signe …

 
Förbannelsen är en spänningsroman med historisk bakgrund. Den ger röst åt Elof, Niels och Signe. Men också åt Anna, Gudrun, Kerstin och andra, både uppsatta personer och de som tillhörde samhällets bottenskikt. Alla agerar de utifrån dåtidens trosföreställningar och referensramar i ett samhälle som kan tyckas avlägset, men där mycket går igen i vår tid.

Skriv gärna och läs gärna utlåtanden och recensioner under Recensioner Förbannelsen.

 

Signering och högläsning av Birgitta Stillman

Signering av, och högläsning ur romanen Förbannelsen i  Ängelsberg helgen 25-26 april.

Birgitta Stillman gjorde fem stycken uppläsningar i grupp, och efter varje gång följde  intressanta samtal om människans villkor här på jorden. Det kom också fram önskemål om en talbok.

Boksignering hos Akademibokhandeln

Birgitta Stillman signerar sin roman Förbannelsen

Birgitta Stillman signerar sin roman "Förbannelsen - en berättelse och Gud och Satan, trolltro och migi".

Bokrelease hemma hos Birgitta Stillman

I glada vänners lag firar hon utgivningen av sin debutroman "Förbannelsen - en berättelse om Gud och Satan, trolltro och magi". 2014-12-21