Cecilia Hjelte - författare

Aktuell med boken Yoga med Natali. I sin bok skildrar Cecilia Hjelte personliga berättelser varvat med information och yogapositioner. Natali illustrerar hur positionerna ska utföras.

Cecilia Hjelte, författaren bakom boken "Yoga med Natali". Cecilia Hjelte, författaren bakom boken "Yoga med Natali".

Cecilia Hjelte (f.1981) kommer ursprungligen från Dalarna, men bor i Umeå sedan 2002. Hon är legitimerad lärare och undervisar elever med särskilda behov på Grundsärskolan, inriktning träningsskola. 
   2005 blev Cecilia mamma till Natali som föddes med Downs Syndrom. Hon beskriver den första tiden som mörk och omtumlande och full av funderingar om framtiden. Men när den värsta chocken lagt sig och offerkoftan tagits av såg hon istället hopp och framtidsutsikt. 
   Cecilia bestämde sig för att prova olika yogapositioner och andningstekniker med Natali för att stärka både hennes kropp och sinne. Natali svarade med glädje och entusiasm och med åren ökade positionerna både i antal och svårighetsgrad. Konceptet ”Yoga med Natali” föddes. 
   Sedan några år tillbaka har Cecilia använt sig av konceptet ”Yoga med Natali” i sin undervisning i skolan. I sin bok Yoga med Natali skildrar Cecilia personliga berättelser varvat med information och yogapositioner. Natali illustrerar hur positionerna ska utföras.
Yoga är för alla och effekterna av yoga är fantastiska.

Besök gärna Cecilias egen hemsida:
Rofyllt med Cecilia
 

Yoga med Natali

För drygt 14 år sen blev jag mamma till en liten flicka med Downs syndrom. Chocken och sorgen var överväldigande men den logiska sidan tog över och jag ville ta reda på så mycket information jag kunde om hur livet för oss skulle te sig. 
  Utbudet av information visade sig vara väldigt knappt. På BB:s bokhylla fanns endast en bok om Downs Syndrom. Dessutom var den skriven på tidigt 80-tal då dessa barn benämndes som mongoloida, de placerade på institutioner och klipptes i pottfrisyrer. Det lilla hopp jag hade för en ändock ljus framtid slocknade längs sidorna i boken.
   Var det så här Natalis liv skulle se ut?
   Det jag som mamma hade velat ha då var en bok som denna.
En bok som speglar flera möjligheter och vägar till ett fint och betydelsefullt liv. En bok som ger hopp om framtiden. 
 
Boken riktar sig till föräldrar och anhöriga till barn med funktionsvariabler men även till pedagoger och andra viktiga personer i barnets närhet som vill testa nya vägar för att nå barnets allra bästa potential. 

Underbar och instruktiv yoga-video med Cecilia och Natali.

Natali visar alla yoga-positioner i boken
Yoga med Natali