Cecilia Svärdsén - barnboksförfattare

Strax aktuell med barnboken Maja - den stora äventyraren som är den första boken i barnboksserien om Maja och Ellis.

Cecilia Svärdsén, författaren bakom barnboken "Maja-den stora äventyraren". Cecilia Svärdsén, författaren bakom barnboken "Maja-den stora äventyraren".

Cecilia Svärdsén (1971) är uppvuxen i Tyresö, söder om Stockholm. Cecilia har arbetat som pedagog i yngre åldrar hela sitt yrkesverksamma liv. Nu satsar hon på författarskapet och driver samtidigt ett café tillsammans med familjen.

Böcker och läsning har alltid varit en viktig del av Cecilias liv och framför allt i hennes yrkesval. Fantasifyllda böcker ur barnens perspektiv med tillgänglig fakta är den typ av bok hon gärna ser mer av. Det lade grunden till hennes barnboks-debut ”Maja-den stora äventyraren” 
   Cecilia gör även debut med sin roman ”Mardrömsprinsen”. En roman fritt baserad på verkliga händelser med release 2023 under annat förlag. 
   Hennes ambition är att skriva böcker där barnens fantastiska fantasi får utlopp i text och bild. Tanken är att böckerna om Maja och Ellis ska stimulera barnen till frågeställningar och öka deras kunskapsbank. 

Maja - den stora äventyraren

”Maja - den stora äventyraren” är den första i en bokserie om Maja och Ellis. Den är skriven för att anamma barns fantastiska fantasi. Boken är äventyrlig, lättläst och inspirerar till lek.
Varje kapitel är ett separat äventyr som innehåller en mindre faktaruta. ”Maja förklarar”. Tanken är att barn och vuxna tillsammans kan finna ny kunskap i en rolig och spännande historia. Boken är lättläst för de barn som läser själva.


Maja är en riktig äventyrare och bästa kompisen Ellis vill gärna vara med, trots att han inte alls är lika modig. De båda vännerna tar med läsaren på äventyr som blandas med faktarutor i varje kapitel. 
   Maja har en massa frågor i sitt huvud som behöver undersökas: Hur kommer det sig att poolen på gården förvandlas till ett stort djupt hav? Och varför träffar Ellis på en hammarhaj? Finns verkligen världens högsta berg i skogen bakom förskolan? Hur kommer det sig att Majas morfar har ett rymdskepp i trädgården? Och varför vill Ellis ha en geckoödla när man kan önska sig en elefant eller ett lejon i stället, undrar Maja och vill genast utforska allt detta.
  Elias följer alltid med henne på äventyr men ibland med viss tvekan, han är inte lika modig som Maja, men Ellis känner sig trygg i sällskap med Maja, hon är en kompis man kan lita på.

”Maja - den stora äventyraren” har stor igenkänningsfaktor för barn från förskoleålder och uppåt. Blandningen av fakta och fantasi är tänkt att stimulera till barns lek som är grunden för självutveckling och lärdom.