Dennis Jakobsson - romanförfattare

Aktuell med thrillern Maphaldas moln som är en uppföljare till Götheborg - förbjuden last, som var hans debutroman. Han är även aktuell som illustratör bakom barnböckerna Kuddvisan och Albert och sjörövarna i samarbete med Dan Berglund.

Dennis Jakobsson, författaren bakom "Götheborg - förbjuden last". Dennis Jakobsson, författaren bakom "Götheborg - förbjuden last".

Dennis Jakobsson (1968) är en urgöteborgare bosatt i stadsdelen Eriksberg med sin fru. Tillsammans har de två utflyttade barn samt ett barnbarn. Under hela sitt liv har han drivits av en stark passion för tecknande, måleri och skrivande. Konsten är ett kaninhål som han varken kan eller vill komma upp ur och projekt har ständigt pågått vid sidan av ordinarie jobb. Under många år låg måleriet i centrum och resulterade i ett flertal utställningar. Det blev även en del illustrationsjobb inom bl a skatebranchen, logotyper och inte minst grafik för Göteborgs Artrockförening. Där förenades konsten med hans stora musikintresse.

Dennis har alltid sett olika medier som uttryck för samma sak och då konstkarriären inte tog önskvärd fart växlade han över och satsade helhjärtat på skrivandet i stället. Genren är mestadels skräck med övernaturliga inslag. Den första novellen var Götheborg som kom trea av 117 bidrag i en fantastiknovelltävling. Sedan dess har ytterligare tre delar skrivits, som nu utgör debutromanen Götheborg- förbjuden last.

Utöver det har han skrivit ytterligare en roman samt ett tjugotal noveller, varav enstaka publicerats i mindre tidskrifter. Det finns kopplingar mellan berättelserna som utgör pusselbitar i hans eget magiska Göteborg. En återkommande karaktär är den ockulta detektiven Maphalda Larsson.

Tillsammans med sin bror Claes drev han en tid podden ”Göthic Thrill” där ämnet skräck avhandlades och flera av hans noveller lästes upp. På senare tid har han parallellt tagit upp illustrerandet igen och kommer nu också ut med barnboken Kuddvisan i ett samarbete med Dan Berglund som står för text och musik. 

Besök gärna sidan Välkommen till Dan & Dennis - Kuddvisan, där det kommer att finnas noter och musik till visorna i boken.

Maphaldas moln

Uppföljare till Götheborg - förbjuden last

En avhoppad Illuminatiagent anförtror några topphemliga filer åt Maphalda. Det blir starten för en händelsekedja som bokstavligen vänder tillvaron över ända. Plötsligt vill magikerna se henne död och enda räddningen tycks vara konfrontation.

I uppföljaren till Götheborg-förbjuden last avslöjas sanningen bakom Fugazin, Arcadia och, inte minst, mannen med de brinnande ögonen Caedar Stewart.

Linnea är mitt i berättelsen om sitt första chefsjobb när Maphalda får syn på ljuslågornas dansande rörelser. Det är något märkligt med dem. Plötsligt ligger vekarna ned och lågorna brinner liksom åt sidan. Med en isande känsla i magen inser Maphalda att rummet är manipulerat. De har hittat henne.

Thriller om Ostindiefararen

En septemberdag 1745 ränner ostindiefararen Götheborg på grund strax utanför sin hemmahamn. Lasten från Kina är värd en förmögenhet och olyckan tycks oförklarlig. Ombord finns dessutom en mystisk artefakt som måste smugglas iland i största hemlighet. 

Strax efter olyckan börjar underliga saker hända, framför allt runt Kungshöjd.

Detta är upptakten till en hisnande berättelse som ger eko från 1700-talets skabbiga gränder och ända in i vår tid. Följ den ockulta detektiven Maphalda genom ett mörkt Göteborg befolkat av ljusskygga varelser. Molnen hopar sig när hon reser till Lidköping för att ta emot ett speciellt arv efter sin mormor och upptäcker en högst personlig koppling till händelserna kring ostindiefararen Götheborg. Var grundstötningen verkligen en olycka och vad är det egentligen som ruvar under Kungshöjd?

Han spanar ut mot båtarna som är på väg mot den sjunkande fullriggaren. Håller sig lite i bakgrunden och får snart nog ögonen på en speciell slup med svarta segel. Bra, där kommer de kräken! Vid sina fötter har han ett stort bylte som till varje pris måste undsättas.
 

Fimnt reportage om Dennis Jakobsson och uppföljaren Maphaldas moln i Hallå Hisingen.

Fint reportage om Dan & Dennis och deras gemensamma böcker.

"Maphaldas moln", uppföljaren till "Götheborg - förbjuden last", av Dennis Jakobsson
"Götheborg - förbjuden last", en thriller av Dennis Jakobsson.
Dennis Jakobsson (illustratör) & Dan Berglund (text och musik) har tillsammans skapat boken "Kuddvisan".
Dennis Jakobsson (illustratör) & Dan Berglund (text och musik) har tillsammans skapat boken "Kuddvisan".

Provläs
gärna Maphaldas moln