Romanförfattare Eva-Karin Berglund

Eva-Karin Berglund. Författare och förläggare, ägare av Ebes förlag och Lyacon för egenutgivare. Eva-Karin Berglund. Författare och förläggare, ägare av Ebes förlag och Lyacon för egenutgivare.


Eva-Karin Berglund debuterade hösten 2012 med första delen i en spännande trilogi, Sanningen väg, del 1, Prästernas tid,  där historia och fiktion vävdes samman. 

Sina första fem år tillbringade hon på Bohus Björkö, en vacker ö i Göteborgs skärgård. Sedan gick hennes livs resa vidare från en ö till en annan, Kållandsö, ännu en underskön ö, i Ekens skärgård utan för Lidköping vid Vänern. Här bodde författaren i nära anslutning till såväl Läckö slott som Spikens fiskeläge där hon tillbringade många timmar under sin barn- och ungdomstid.

Då hennes historiska intresse började tidigt har hon utforskat varje liten vrå av det magnifika Läckö slott och dess närområde. Hennes barndomskamrat har sina rötter i både Stola och Fröslundas herrgårdar, där författaren tillbringade en del av sin tid och utforskade gamla myter och sagor kring dessa anrika platser.

I dag bor författaren i Lidköping vid Vänern och arbetar sedan tolv år tillbaka som gymnasielärare i ämnen som svenska, historia och religion. Sanningens väg är en trilogi vara av de två första delarna är publicerade i dagsläget. Del tre kommer så småningom och har arbetstiteln Goterna och denna roman gör en djupdykning ända ner till slutet av 300-talet. Vilka var egentligen goterna?

I dag driver hon även Ebes förlag ock Lyacon för egenutgivare.
.
Hennes senaste roman är En enda miss - Skolan och verkligeheten , en högaktuell spänningsroman om skolan, elever och lärares situation såväl i som utanför skolans miljö. Den utspelar sig i nutid.

Under författarnamnet NinnaGull har hon givit ut sagoboken Titteli och Tutteli blir vänner, via Lyacon för egenutgivare.

Kvinna med många namn har fått fart på bokfloden!

Läs reportaget i NLT

Sanningens väg del 1 Prästernas tid. Författare Eva-Karin Berglund
Sanningens väg del 2. Prästinnans vishet. Författare Eva-Karin Berglund
En enda miss - Skolan och verkligheten. Författare Eva-Karin Berglund