U P Enna fantasyförfattare

Bakom författarnamnet U P Enna döljer sig Ulf Rosander, författaren bakom den spännande trilogin om Mittel. Bakom författarnamnet U P Enna döljer sig Ulf Rosander, författaren bakom den spännande trilogin om Mittel.

U P Enna är född 1966, uppvuxen i Sveriges sydligaste landskap där han fortfarande är bosatt med sin familj. Han älskar ljuset i väster där solen går ner i vattnet vid horisonten.

Han har i hela sitt yrkesverksamma liv arbetat i säljande och relationsskapande positioner. Sedan några år tillbaka är han delägare i ett företag där han bland annat jobbar som säljkonsult.

Hans olat att alltid dagdrömma och fantisera resulterade i debutromanen Den åttonde dimensionen. Drömmen om att skriva en bok hade funnits sedan några år tillbaka innan debutromanen kom. Det har även hunnit bli en oväntad uppföljare De dödas själar och nu kommer den tredje delen i fantasydramat om Mittel, Den glömda staden.

Den åttonde dimensionen- en fantasy som når oanade djup. 
Anton och Sofia hittas livlösa efter den årliga picknicken för studenter. Uppståndelsen blir stor när båda två försvinner, bokstavligt talat framför ögonen på polis, journalister och anhöriga. Märkliga brev dyker i samma veva upp, vilket får Antons mamma Camilla att genast åka ut till sitt gamla föräldrahem, det gamla torpet på landet. Polis Sara misstänker att Camilla har viktig information och förföljer henne ut dit. Tillsammans hamnar de i ett äventyr som leder dem in i det som vi kallar det övernaturliga. 

Anton vaknar snart upp - i en helt annan värld. Är han död? Drömmer han? Anton inser snart att världen han befinner sig är utsatt för en akut fara. För att kunna hjälpa dem i Mittel måste han ta hjälp av sitt förflutna. Fler och fler personer blir snart indragna i ett virvlande äventyr. Kan det finnas andra dimensioner, andra världar?

************************************************************************
Utlåtande från BTJ
Verkliga händelser möter här det vi normalt kallar fiction. Berättelsen är full av med spänning, skräck, kärlek, saknad, ångest, svek, konspiration, men också av en hel del humor och glädje. Många gånger gräver den på djupet av människors tankar och känslor.
 

Innehåller fantasygenrens alla ingredienser - allt är mycket detaljerat och i minsta detalj beskrivet. 

Boken skulle kunna fungera som inspiration till en film eller tecknad serie.


Publiceras i BTJ-häftet nr 20, 2016.
Lektör Eva E:Son Fransson
************************************************************************

De dödas själar -  den oväntade  fortsättningen på 
Den åttonde dimensionen

Antons torp står öde och tomt – vad har hänt med Anton och hans familj?

Kjell, en fotointresserad och nybliven pensionär, dras till det gåtfulla, obebodda torpet. Den perfekta sessionen på torpet blir början till ett skräckfyllt äventyr. Ed, gubben som bor på höjden invid torpet, berättar osannolika historier för Kjell. Dessutom hittar Kjell makabra fynd vilket får honom att gräva djupare efter sanningshalten i Eds fantasier. Till sin hjälp dyker plötsligt hans gamle vän Max upp. De dras in i en osannolik historia där det blir svårt att hålla isär fantasi och verklighet. Eller är allt verklighet? Lyckas de med sitt stora mål, att hitta Anton? Till vilket pris i så fall?  
 
Denna fartfyllda berättelse är fylld av osannolika skeenden, makabra fynd, magi, mördarjakt, kärlek och mystik. Du slits mellan det du redan tror dig veta och det som du tidigare sett som rena fantasier. Dags att omvärdera? 
Välkommen in … om du vågar. 

Den glömda staden

Kjells tankar på Li får honom nästan att förlora förståndet. Lever hon kvar i en annan dimension? Var allt Kjell och Max upplevde bara en fantasi, eller hände det på riktigt?
 
Max Stierna gör otroliga upptäckter i de fortsatta utgrävningarna i Andametopia. Något han bara kan dela med Kjell. Samtidigt får journalisten Louise ett oväntat uppdrag. Hon ska försöka ta reda på om det finns någon sanningshalt i de två sagoböckerna som lär finnas på ett torp i Saller. Föreläsningen av historikern Peter Histo förtrollade henne. Kan delar av svaren finnas i en utgrävning långt bort? När Louise knackar på dörren till Kjells torp blir det starten på ett äventyr som strax kommer få henne att till och med ifrågasätta sin egen existens.
 
 I Mittel fattar Anton ett drastiskt beslut som Toggi och Smaralda försöker förhindra. Mittels hela överlevnad står på spel samtidigt som Anton intensifierar jakten på sitt förflutna. 
 

Läs gärna recensioner och skriv gärna en recension på
Recenesioner "Den åttonde dimensionen"

U P Enna på bokmässan i Göteborg 2017

Efter många sena kvällar och nätter och tre år senare var Den åttonde dimensionen färdig. Boken handlar om flera olika personer som är beroende av verkligheten och fantasyn för att lösa ett problem som har uppstått. Läsaren kastas in och ut i olika dimensioner mellan verklighet och fantasy.
– Det blir ett äventyr men den gräver djupt in i människors känslor vilket gör att både vuxna och ungdomar kan läsa boken, säger U P som berättar att han har läsare i alla åldrar.
– Jag trodde mest att ungdomar skulle läsa boken men det är nästan mest medelålders och uppåt som har läst den. Det är jättehäftigt.


Läs hela detta fina och intressanta reportage på: Nyheter Helsingborg

U P Enna läser ett stycke ur sin fantasyroman "Den åttonde dimensionen".

U P Enna bokpratar kort om sin egen fantasybok "Den åttonde dimensionen" och om författarkollegans, Kenneth Filipssons thriller, "Skiftet".

U P Enna signerar sin debutroman, en fantasy som når oanade djup, "Den åttonde dimensionen" på flera platser under sommaren och hösten 2016.

Boksignering av U P Enna. Den åttonde dimensionen på Akademibokhandeln, Emporia, i Malmö

Boksignering av U P Enna av Den åttonde dimensionen på ICA Maxi Toftanäs, Malmö

ICA Maxi Löddeköpinge
ICA Maxi Löddeköpinge
Akademibokhandeln Väla Centrum, Helsingborg.
Boksignering av "Den åttonde dimensionen" Flygstaden ICA-Maxi, Halmstad
U P Enna signerar sin debutroman, en fantasy som når oande djup, "Den åttonde dimensionen", på Stora COOP, Helsingborg.
U P Enna signerar sin debutroman, en fantasy som når oande djup, "Den åttonde dimensionen", på ICA MAXI, Helsingborg.
U P Enna signera sin första roman, "Den åttonde dimensionen".

Inte ens familjen visste om att helsingborgaren Ulf Bengtsson skrev en bok i smyg. På måndagen kom fantasy-romanen ”Den åttonde dimensionen” från förlaget under pseudonymen U P Enna.

Läa hela reportaget på: http://blogg.hd.se/dygnetrunt/

"Den åttonde dimensionen" av U P Enna
"De dödas själar" den oväntade fortsättningen på "Den åttonde dimensionen", av U P Enna

Den åttonde dimensionen
Nu också som ljudbok.