U P Enna fantasyförfattare

Bakom författarnamnet U P Enna döljer sig Ulf Bengtsson, författaren bakom "Den åttonde dimensionen". Bakom författarnamnet U P Enna döljer sig Ulf Bengtsson, författaren bakom "Den åttonde dimensionen".

U P Enna är född 1966, uppvuxen i Sveriges sydligaste landskap där han fortfarande är bosatt med sin familj. Han älskar ljuset i väster där solen går ner i vattnet vid horisonten.

Han har i hela sitt yrkesverksamma liv arbetat i säljande och relationsskapande positioner. Sedan några år tillbaka är han delägare i ett företag där han bland annat jobbar som säljkonsult.

Hans olat att alltid dagdrömma och fantisera resulterade i debutromanen Den åttonde dimensionen. Drömmen om att skriva en bok hade funnits sedan några år tillbaka innan debutromanen kom. Det har även hunnit bli en oväntad uppföljare De dödas själar och inom kort kommer den tredje delen i fantasydramat om Mittel, Den glömda staden.

Antons liv tar en oväntad vändning när allt hopp känns ute. När livet och framtidstron är bortom all räddning.

Ofrivilligt blir han inkastad i ett uppdrag som på förhand känns omöjligt. Ett uppdrag där han ställs inför nästan omänskliga dilemman. Men han har till slut inget val, han måste försöka fullfölja det.
Kommer han att tillsammans med Neradel lyckas med den våghalsiga och avancerade planen, att rädda Mittel.

Hotet från den åttonde dimensionen är direkt och påtaglig och Neradel tvingas ta hjälp från sitt tidigare liv, fortare än tänkt. Flera personer dras plötsligt in i den virvlande jakten på dimensionernas hemlighet. Många vill åt den, så även Guuerna. Kommer Anton kunna bli den räddare alla hoppas på och varför i så fall?

"Den åttonde dimensionen" är ett fantasydrama där fiction och verklighet löper parallellt. Berättelsen är fartfylld och full  med spänning, skräck, kärlek, saknad, ångest, svek, konspiration, humor och glädje. Allt detta gör att den många gånger gräver på djupet i människors känslor och tankar. Den läses med fördel av dig som har fyllt tonåring och utan åldersgräns uppåt. 

De dödas själar -  den oväntade  fortsättningen på 
Den åttonde dimensionen

Antons torp står öde och tomt – vad har hänt med Anton och hans familj?

Kjell, en fotointresserad och nybliven pensionär, dras till det gåtfulla, obebodda torpet. Den perfekta sessionen på torpet blir början till ett skräckfyllt äventyr. Ed, gubben som bor på höjden invid torpet, berättar osannolika historier för Kjell. Dessutom hittar Kjell makabra fynd vilket får honom att gräva djupare efter sanningshalten i Eds fantasier. Till sin hjälp dyker plötsligt hans gamle vän Max upp. De dras in i en osannolik historia där det blir svårt att hålla isär fantasi och verklighet. Eller är allt verklighet? Lyckas de med sitt stora mål, att hitta Anton? Till vilket pris i så fall?  
 
Denna fartfyllda berättelse är fylld av osannolika skeenden, makabra fynd, magi, mördarjakt, kärlek och mystik. Du slits mellan det du redan tror dig veta och det som du tidigare sett som rena fantasier. Dags att omvärdera? 
Välkommen in … om du vågar. 

Läs gärna recensioner och skriv gärna en recension på
Recenesioner "Den åttonde dimensionen"

U P Enna på bokmässan i Göteborg 2017

Efter många sena kvällar och nätter och tre år senare var Den åttonde dimensionen färdig. Boken handlar om flera olika personer som är beroende av verkligheten och fantasyn för att lösa ett problem som har uppstått. Läsaren kastas in och ut i olika dimensioner mellan verklighet och fantasy.
– Det blir ett äventyr men den gräver djupt in i människors känslor vilket gör att både vuxna och ungdomar kan läsa boken, säger U P som berättar att han har läsare i alla åldrar.
– Jag trodde mest att ungdomar skulle läsa boken men det är nästan mest medelålders och uppåt som har läst den. Det är jättehäftigt.


Läs hela detta fina och intressanta reportage på: Nyheter Helsingborg

U P Enna läser ett stycke ur sin fantasyroman "Den åttonde dimensionen".

U P Enna bokpratar kort om sin egen fantasybok "Den åttonde dimensionen" och om författarkollegans, Kenneth Filipssons thriller, "Skiftet".

U P Enna signerar sin debutroman, en fantasy som når oanade djup, "Den åttonde dimensionen" på flera platser under sommaren och hösten 2016.

Boksignering av U P Enna. Den åttonde dimensionen på Akademibokhandeln, Emporia, i Malmö

Boksignering av U P Enna av Den åttonde dimensionen på ICA Maxi Toftanäs, Malmö

ICA Maxi Löddeköpinge
ICA Maxi Löddeköpinge
Akademibokhandeln Väla Centrum, Helsingborg.
Boksignering av "Den åttonde dimensionen" Flygstaden ICA-Maxi, Halmstad
U P Enna signerar sin debutroman, en fantasy som når oande djup, "Den åttonde dimensionen", på Stora COOP, Helsingborg.
U P Enna signerar sin debutroman, en fantasy som når oande djup, "Den åttonde dimensionen", på ICA MAXI, Helsingborg.
U P Enna signera sin första roman, "Den åttonde dimensionen".

Inte ens familjen visste om att helsingborgaren Ulf Bengtsson skrev en bok i smyg. På måndagen kom fantasy-romanen ”Den åttonde dimensionen” från förlaget under pseudonymen U P Enna.

Läa hela reportaget på: http://blogg.hd.se/dygnetrunt/

"Den åttonde dimensionen" av U P Enna
"De dödas själar" den oväntade fortsättningen på "Den åttonde dimensionen", av U P Enna

Den åttonde dimensionen
Nu också som ljudbok.