Helén Laestadius Loman - diktförfattare

Aktuell med diktverket Som Torneträskets midnattsvatten

Helén Laestadius Loman, författaren av "Som Torneträskets midnattsvatten". Helén Laestadius Loman, författaren av "Som Torneträskets midnattsvatten".

Helén Laestadius Loman (f. 1970) är född och uppvuxen i Kiruna men är sedan 1994 bosatt i Skåne. Sedan 2000 är hon bosatt i Lund. Hon är litteraturvetare med en fil.mag. i litteraturvetenskap och har i många år utvecklat samt hållit i kurser i kreativt skrivande för Folkuniversitetet och i egen regi arbetat som skrivarlärare och lektör. Hon debuterade som poet 2006 med diktsamlingen "Den botten som bär mig". Därefter har det blivit ytterligare tre egna titlar samt medverkan i diktantologier. Hon är medlem i Sveriges författarbund sedan 2009 och ansluten till Författarcentrum Syd. Vid sidan av författandet arbetar hon som kurator och kognitiv beteendeterapeut.

Läs mer om Helén Laestadius Loman på hennes egen webbsida:
Helén Laestadius Loman

 

Som Torneträskets midnattsvatten

Helén Laestadius Lomans femte diktsamling handlar om minne, om sorg och saknad, om att förlora människor och miljöer som man älskar och att försöka hålla kvar dem i ord. I Som Torneträskets midnattsvatten sammanflätas barndomsminnen, uppväxten i Kiruna, gruvstaden som håller på att grävas bort, banden till modern som dog, och längtan efter något som består. 

Skriv gärna en recension på: Recensioner - Som Torneträskets midnattsvatten