Kenneth Filipsson - thrillerförfattare

Aktuell våren 2016 med den omvälvande thrillern "Skiftet"

Kenneth Filipsson, författaren bakom "Skiftet". Kenneth Filipsson, författaren bakom "Skiftet".

Kenneth Filipsson (1962) är en återvändande värmlänning efter drygt 30 år i Stockholmstrakten.

Han har en mångårig yrkesbakgrund från departement och myndigheter, bland annat UD och Försvarets materielverk. Alltjämt verksam inom offentlig förvaltning, men numera på halvtid, har han lyckats få loss den tid för skrivandet som han länge drömt om - dessutom kombinerat med intresset för sjö och skärgård som fritids- och skrivtidsboende på en ensligt belägen ö.

Två böcker är publicerade sedan tidigare på annat förlag: Främmande Makt från 2008, samt Generalsekreteraren från 2007 (skriven under pseudonymen Mark Fredel), båda med historiska parallellhandlingar; om ubåtskränkningarna på 80-talet respektive Dag Hammarskjölds död på 60-talet.  

Skiftet

UTMANAR ALLT VI ÄR
 
Världen är inte vad vi trott, inte heller vi människor. Frambrytande naturvetenskapliga landvinningar ger märkliga besked. Som skakar om. Vad händer när ny kunskap utmanar rådande sanningar? Hur reagerar mänskligheten?
 
Skiftet är en spänningsroman där professorn och deterministen Mark Fredel, får uppleva hur hans gamla kärlek, Linn, förvandlar fantasierna om ett romantiskt äventyr till något helt annat. Något han inte ens kunnat drömma om i förväg. Eller, har han det?
 
Mark dras med i omskakande händelser, inte bara genom att bli en bricka i ett världspolitiskt spel, utan också genom de privata insikter som tränger sig på. Den gamla världsbilden knakar i fogarna. Vad är det som pågår? Vem är egentligen Linn? Och vem är han själv?

Skiftet utspelar sig på Svalbards vita vidder, i Cambridge-universitetets England och i det varma Sydfrankrike och Italien. Vi rör oss inom fiktionens ram, men inte bara där. Romanen tar ett steg till och utmanar läsarens tankevärld i grunden med nya vetenskapliga rön och förklaringsmodeller som rör vid livet självt, döden, och – störst av allt – kärleken.

I Kenneths Filipssons tredje roman som nu är aktuell, "Skiftet", lyfts perspektivet till ett existentiellt och vetenskapshistoriskt plan. En fiktiv och spännande historia med internationell politik på högsta nivå utgör ramberättelsen.

 

Läs hela reportaget om Kenneth Filipsson och hans thriller "Skiftet" genom att klicka på bilden.
"Skiftet" en omvälvande thriller av Kenneth Filipsson
Kenneth Filipsson, författaren bakom "SKIFTET".
Premiärförsäljning och signering på COOP Vaxholm.