Lars Amber, författare och reporter

Aktuell med den utmanande thrillern ”Som skakar Sverige i dess grundvalar”.

Lars Amber är reporter och  författare bakom "Som skakar Sverige i dess grundvalar". Lars Amber är reporter och författare bakom "Som skakar Sverige i dess grundvalar".

Många kommer att i detta spänningsalster se en kontroversiell nyckelroman. Lars Amber är den luttrade reportern som väljer att inte framträda under sitt verkliga namn. Allt för mycket står på spel med denna berättelse mellan realitet och fiktion, inte bara för författaren!

Lars är ursprungligen från Stockholm och har arbetat för flera stora mediehus, i och utanför Sverige. Under sin långa, journalistiska karriär har han rapporterat från ett trettiotal länder. Flera böcker av honom har tidigare publicerats på andra förlag.
”I romanens form har jag nu inte minst velat utröna hur långt svenska befattningshavare  ̶  statliga eller inom intresseorganisationer  ̶  är redo att gå för att säkra enorma och riskfria vinster åt privata företag. Dessa ageranden påstås ske för nationens väl. I ett skymningsland utan översikt  trappas de upp år efter år. De kan bara utmynna i korruption och utgör ett hyckleri utan like, inte värdigt våra demokratiska principer”, hävdar författaren.

Läs gärna mer på Lars Ambers egen webbsida:
www.larsamber.com 

Som skakar Sverige i dess grundvalar

Kungahus, regeringar, fackledare, näringslivstoppar, försvarsmakt, prominenta ämbetspersoner, alla har de på något vis varit involverade ...

En röd tråd löper mellan de skandalösa s.k. Boforsaffärerna – som uppdagades under och efter Olof Palmes regeringstid – och ännu mer vidlyftig vapenhandel på 2000-talet. Tack vare ett explosivt tips får Robin Dahlberg – en gång rikskänd som Robin Hood –  veta sanningen om ”seklets kontrakt” med svenska stridsplan till Brasilien: försäljningen möjliggjordes genom substantiella bestickningar, ett avslöjande som skulle kunna ”skaka Sverige i dess grundvalar”. Han tar chansen att göra comeback efter ett förödmjukande slut på TV-karriären. Robins grävande leder till hotfulla reaktioner i maktens korridorer. Vladimir Putin, Marine Le Pen samt flera spioner sätter också käppar i hjulet under hans vådliga färd  mot personlig återupprättelse.

Det är svårt att inte fastna. Älskar intrig och miljöer, spinnandet på alla insikter. Kittlande farligt, kulturellt, dramatiskt ...

Bobo Karlsson, legendarisk reseskribent,
New York Timesfantast och hyllad författare.

Mycket intressant artikel av Lars Amber kring Palmemordet.

Orsakerna till mordet på Olof Palme mörkades av den svenska regeringen ända från begynnelsen. Det var svensk vapenhandel som utgjorde det verkliga motivet bakom statsministerns våldsamma död. Det är konsensus bland internationella utrikesspecialister och västerländska underrättelsetjänster, skriver Lars Amber.

Läs hela artikeln på: Newsvoice

Lars Amber, författaren och journalisten bakom "Som skakar Sverige i dess grundvalar" skriver en artikel om det aktuella ämnet i tidningen "Sändaren".

"Som skakar Sverige i dess grundvalar" av Lars Amber.

Provläs gärna "Som skakar Sverige i dess grundvalar