Linda Gabrielsson - romanförfattare

Aktuell med romanen "Tills livet skiljer oss åt" som är hennes andra roman. Linda Gabrielsson debuterade 2017 med "Kärlek tjockare än blod".

Linda Gabrielsson, författaren bakom "Kärlek tjockare än blod". Linda Gabrielsson, författaren bakom "Kärlek tjockare än blod".

Linda Gabrielsson är född 1982 och är, enligt henne själv, en typisk vädur. Hon är uppvuxen i Täby och Åkersberga men bor i dag på Lidingö med man och två döttrar.
 
Idrott har alltid varit ett stort intresse och jag har simmat och spelat basket i många år. Basketen har jag fått möjlighet att ta upp igen sedan några år tillbaka. Fantastisk. Ingen träning är så lustfylld som när man får jaga en boll och varje match är på blodigt allvar!
 
Lugna dagar kan jag vara en rastlös själ, känna behovet av något odefinierbart … Något att fixa med, gärna med händerna: skriva, måla eller baka en tårta utöver det vanliga! Som barn älskade jag att spela teater. Om inte den där dagen kommit, då jag förstod att världen inte kretsade kring mig, skulle jag kanske spunnit vidare på det …
 
Utöver fritiden då jag helst av allt umgås med familj och vänner, arbetar jag med försäljning. Det är alltid en utmaning men det som gör det så roligt är mötet med andra människor. Det oförutsägbara som ruvar bakom varje ny, och ibland gammal, relation …
 
Jag är en person som ställer höga krav på mig själv, men också på andra. Att förlåta någon, eller sig själv för den delen, är nog så svårt och det jobbar jag på varje dag. När jag tänker efter är det nog också ett genomgående tema i min debutroman; Kärlek tjockare än blod.
 
Skrivandet har alltid varit en naturlig del av mitt liv. Dagböcker, noveller och brev från diverse brevvänner ligger dammiga i en låda på vinden. Jag ser fram emot att fnissa mig igenom dessa på ålderns höst.
 
När jag förlorade min son sommaren 2011 tog jag skrivandet ytterligare en nivå, jag var så illa tvungen. Det blev mitt sätt att fortsätta leva när sorgen kramade ur hela mitt inre. Samtidigt som världen runt omkring mig fortsatte som vanligt, rasade min värld samman. Jag kunde knappt tänka en timme framåt, var rädd för vad ödet mer kunde ha i sitt sköte för mig och mina kära. Alla sa att jag var så stark, själv hade jag aldrig känt mig så svag. Desperat flydde jag in i en annan värld.
 
Sporadiska och osammanhängande textstycken, känsloyttringar och miljöbeskrivningar smälte samman till något som skulle komma att bli min första roman. Karaktärerna fick leva sina egna liv och jag hade turen att få kasta mig in i deras liv. Fly från mitt eget.
 
Jag och självförtroendet spenderade några månader tillsammans nere på botten, innan jag kände att det krävdes en drastisk förändring. Jag kastade mig ut för stupet. Vad skulle egentligen kunna hända? Så jag åkte till en liten ö i Öresund med ett antal, för mig helt okända kvinnor (skrivarproffs hela bunten), för att delta på en skrivarkurs. Samma ångest jag kände innan för vad jag hade gett mig in på, samma glädje lämnade jag ön med några dagar senare. Mitt manus hade vunnit mitt förtroende och författardrömmarna hade tagit fart på riktigt. Jag såg fram emot det hårda arbete jag skulle ta tag i, både vad det gällde manuset och mitt egna psykiska välmående. Det var definitivt en vändpunkt i mitt liv.
 
 
Kärlek tjockare än blod - en berättelse om gränslös kärlek.

Alice står mitt i livet, men känner sig ofta betydligt äldre än de fyrtio år hon är. Hon har tvingats göra val som hon inte är stolt över men intalar sig att det handlat om ren överlevnadsinstinkt. Också denna gång, när enda utvägen är att bryta med sitt gamla liv.
    En ny stad, nytt jobb, nya vänner. Ja, till och med en ny pojkvän. Visserligen är förhållandet med Magnus långt ifrån optimalt, men så en dag känner hon sig redo att dela med sig av sin betungande hemlighet. Hon tänker tillåta sig att bli lycklig med honom, även om det innebär att hon måste blotta sitt innersta.
    Precis som hennes hjärta står på glänt, något hon aldrig trott skulle ske igen, dras hon in i en härva av svek och lögner. Hon fnyser åt sin egen naivitet och när allt omkring henne rasar händer tack och lov något oväntat, något som blir ljuset i hennes liv.
    Åren går och Alice tar sällan fram minnena som känns som resterna från ett annat liv. Hon låter dem tyst finnas till, inkarvade och väderbitna i hennes hjärtas kött. Kanske blir hon för avslappnad, för en dag kliver hennes väl dolda hemlighet fram ur skuggorna. Ska hon hinna samla ihop skärvorna av sitt gamla liv eller är det redan för sent?
   På ett ögonblick kan allt hon kämpat för vara förlorat. Historien viskar om ett ögonblicks skillnad på liv eller död …  

Skriv gärna en recension, och läs recensioner på:
Recensioner Kärlek tjockare än blod

Tills livet skiljer oss åt

En dag blir Flora plötsligt bortförd till en ohygglig plats av en man hon inte känner. Från tryggheten i hemmet, en liten ort i Dalarna, kastas hon abrupt in i ett fruktansvärt tillstånd i det hon kom att kalla ”Hålan”. Där hålls hon tillfånga och inlåst under en lång tid och får knappt mat och vatten. Varför hon är där, eller vem mannen är, övergår hennes förstånd. En dag släpps hon lika oväntat fri, men minnena hon bär med sig hänger kvar likt en grotesk skugga och hon kan inte få någon ro. 

Flera år senare lever hon ett stilla liv i en Stockholmsförort tillsammans med sin sambo Anders som hjälpte henne efter den svåra tiden i Hålan. Han blir hennes trygghet. Hon driver sitt eget café, vilket hon verkligen trivs med, men undrar ändå allt oftare om livet inte har mer att erbjuda? Hennes syster och tillika bästa vän försöker pusha henne i rätt riktning. Ändå vågar hon inte ta steget. När det dessutom börjar hända oförklarliga och otäcka saker runt omkring henne känner hon sig än mer osäker. Förövaren är trots allt fortfarande på fri fot och hon har vant sig vid sin nya tillvaro att alltid se sig om över axeln, nu mer än någonsin.

Skriv gärna en recension, och läs recensioner på:
Recensioner Tills livet skiljer oss åt