Michèle Glatthard - romanförfattare

Aktuell med "Bärnstenar i vattnet" och "Trollsländor"

Michèle Glatthard, författaren bakom "Bärnstenar i vattnet" och "Trollsländor" Michèle Glatthard, författaren bakom "Bärnstenar i vattnet" och "Trollsländor"

Michèle Glatthard är född och uppvuxen i den lilla byn Meiringen i hjärtat av Schweiz. Byn sägs även vara marängens födelseort och det är vid det vackra vattenfallet Reichenbachfall som Sir Arthur Conan Doyle lät sin karaktär Sherlock Holmes dö. I skogarna och bergen runt omkring byn sägs det bo allehanda väsen, tomtar, lindormar och nattliga ryttare, både med och utan huvud.
   Sedan år 2000 bor Michèle i Sverige, först i Uppsala, nu i vackra Morgongåva. Hon undervisar tyska och engelska, frilansar som översättare och gruvguide. Svenska sagor, sägner och folktro har lockat och fascinerat sedan första spatserturen i de uppländska skogarna.      
   "Bärnstenar i vattnet" är tidigare utgiven på ett annat förlag och ges nu ut som reviderad nyutgåva via Ebes förlag.
 

Bärnstenar i vattnet

Året är 1657. Prästens hustru dör i barnsäng och ryktena börjar spridas samma natt. Det pratas om klor och sylvassa tänder, som har slitit upp moderns mage från insidan, om horn och en kropp täckt av hårda förkolnade fjäll. Prästfrun har fött djävulens avkomma, sägs det. Men barnet som den unge lövjekarlen hittar i skogen denna natt liknar inte beskrivningen alls. Flickan har sammetsmjuka, röda lockar och nyfikna bärnstensgula ögon.
 
Lövjekarlen tar med sig flickan på sina vandringar och lär henne allt han kan om örter och läkeväxter. Han visar henne vägen till älvornas rike och bjuder upp henne till dans när de hör Näckens spel. Ju äldre hans Teresa blir, desto klarare blir det för dem båda att deras vägar har korsats förut, i en annan värld, en annan tid. En gång har de varit älskare, men vad väntar dem i detta liv? Medan de försöker komma underfund med sina känslor, drar häxjägarna allt närmare och snart måste lövjekarlen och Teresa fly för sina liv.
 

Trollsländor

Lövjekarlen är återigen på vandring. Han kämpar mot ett mörker som sprider sig inuti honom, ett mörker som hotar att sluka och förinta honom. Han längtar hem. Hem till kvinnan som han har älskat längre än han kan minnas. Men han förvillar sig gång på gång i de mörka skogarna, går åt fel håll och ger till slut upp. Men så en dag knackar det på hans dörr och in träder en flicka med hår rött som eld och ögon gula som bärnstenar.

"Bärnstenar i vattnet", av Michèle Glatthard.

Provläs gärna "Bärnstenar i vattnet".