Mikaela Liss - fantasyförfattare

Strax aktuell med sin debutroman Elma som är den första delen i Skuggtvilling.

Mikaela Liss - författaren bakom trilogin "Skuggtvilling" Mikaela Liss - författaren bakom trilogin "Skuggtvilling"

Mikaela Liss (1987) är född och uppvuxen i Dalarna och bor i dag i Falun tillsammans med sin familj. Till vardags jobbar hon med HR och ekonomi. Hon började skriva på en bok enbart för att få en paus i ett ganska hektiskt liv med många andra göromål och resultatet blev den första boken i en fantasyserie för unga vuxna.

Mikaela är kreativ på fler sätt än i text och har många gånger uppträtt på olika scener med sång, teater och musik. Hon tycker mycket om att beröra och sjunger gärna på bröllop, dop eller andra tillställningar. Men nu är det fullt fokus på arbetet med debutromanen samtidigt som hon knåpar på fortsättningen i serien.

Lyssna gärna på Mikaelas dagbok i P4 längre ned på sidan.

Skuggtvilling - en serie av fantasyböcker

Ljusland är ett fantastiskt, harmoniskt rike som styrs av den unga, vackra och vänliga Drottning Loka. Det enda som kan upplevas som hotfullt är de hemska sagor som man berättar om Skuggland, ett rike som sägs finnas i skogen längs Ljuslands gräns.

Tvillingdagen är den största högtidsdagen i Ljusland. Då firas alla tvillingar genom att samlas i byarna för att ta emot bybornas hyllningar. I samband med detta besöker drottningen själv byarna för att delta i Tvillingdagens festligheter. Tvillingar föds med unika krafter men dessa framträder först i samband med att man fyller femton år. Skulle man som tvilling ha en kraft som Drottning Loka visar särskilt intresse för kan man bli inbjuden till slottet för att få utbildning och arbete i drottningens namn. Det är en stor ära som alla hoppas på.

Men det är något som inte stämmer. Tvillingarna som bjuds till slottet försvinner spårlöst. Vad är det som händer på slottet? Är drottning verkligen så god som hon utger sig för att vara? Är Skuggland bara hemska sagor som man skrämmer barn med eller finns det någon sanning i historierna? Vart tar alla tvillingar vägen?

Elma - den första delen i fantasyserien Skuggtvilling

Elma upptäcker en hemlighet om sig själv och sitt ursprung som omkullkastar hela hennes trygga och kärleksfulla tillvaro. Innan Elma vet ordet av startar en kamp mellan det onda och det goda och när hon plötsligt tvingas på flykt startar hennes livs äventyr - som växer i takt med att hon själv gör det. På sin väg möter hon både vänner och fiender, upplever kärlek som hon inte trodde var möjlig och viktigast av allt - hon får veta sanningen om sitt ursprung.


 

Mikaela Liss dagbok i P4

"Elma - Skuggtvilling del 1", av Mikaela Liss