Rumana Sachedina - barnboksförfattare

Aktuell med barnboken Tack och Varsågod. En bok om två värdefulla ord för barn 0-3 år.

Se gärna författarintervjun, från Bokmässan i Göteborg 2022, längre ned på sidan.

Rumana Sachedina, författaren bakom "Tack och Varsågod". Rumana Sachedina, författaren bakom "Tack och Varsågod".

Rumana Sachedina (1973) kommer ursprungligen från Indien. Hon flyttade till Sverige som ettåring. I dag bor hon tillsammans med sin familj i Stockholm och arbetar som förskolelärare.
   Hennes stora passion i livet har alltid varit böcker och turligt nog kan hon kombinera sin passion med sitt arbete som förskollärare. Rumana har ett stort och genuint intresse för demokrati och värdegrundsfrågor och försöker hela tiden att hitta olika sätt att reflektera över hur man ska förhålla sig till dessa viktiga frågor, tillsammans med barnen på sin förskola.
   Rumana tycker att det är skönt och avkopplande att ta hand om sin trädgård, odla och så grönsaker och blommor, hennes ideella arbete med språk och språkutveckling för vuxna upplever hon som roligt och givande. Annars promenerar, tränar och läser hon en hel del. Finns det tid över tittar hon gärna på en indisk bollywoodfilm.

Tack och varsågod

"Jag vill genom den här boken, som har tydliga och enkla bilder, belysa värdegrundsbegreppen tack och varsågod för de yngsta barnen. Två värdefulla ord som kan betyda mycket i ett samtal mellan två. I berättelsen får man följa med Api som på vägen hem träffar några vänner som behöver lite hjälp. Api hjälper till på olika sätt och uppskattas av sina vänner samtidigt som Api själv mår bra av att hjälpa till. Känslor, kamratanda och empati är också viktiga begrepp som belyses i berättelsen och som man kan samtala om under läsningen."
 
 

Rumana Sachedina
BOKMÄSSAN 2022

Fina reportage om Rumana Sachedina och hennes bok
Tack och Varsågod.