Ted Stanley - konstnär

Aktuell med konstnärsboken Ted Stanley - Tales of a painter

Ted Stanley, konstnären och författaren bakom "Ted Stanley - Tales of a painter" Ted Stanley, konstnären och författaren bakom "Ted Stanley - Tales of a painter"

Ted Stanley bor i Gimo där han också har sin konstnärsateljé. Som barn växte han upp i Kanada, där han ofta tillbringade mycket tid på olika indianreservat. Som ung kom han till Sverige och 1974 upptäckte han sin talang för oljemålning.    
   Detta blev startskottet för en lång karriär som konstnär. Hur många tavlor han hunnit med att måla är svårt att uppskatta. Han har även illustrerat boken " Johannes och Huldran", av Gustav Sandgren. Premiären spelades in och visades på tv. Max von Sydow medverkade också vid premiären som berättare av sagan.
   Ted Stanley är bred som konstnär och målar allt från vackra skog-naturmotiv, där skuggor och ljus ger tavlorna en mystisk och vacker prägel, till stadsmotiv, fantasivärldar/sagofigurer, djur, porträtt m.m. Han ger även ut almanackor varje år med motiv från sina tavlor. Ett av hans signum är de vackra äpplena som förgyller många av hans målningar. De har blivit så uppskattade att flera beställare har velat ha dem med på tavlor av såväl sina bilar som hus m.m.
   2008 var Ted Stanley med vid en stor internationell konsttävling i Milano, Italien. Trettiotvå länder tävlade om priset på 30.000 euro, varav en konstnär från varje land utvaldes. Han vann denna tävling i Sverige och blev utvald att skicka en tavla till Milano. Tavlan kördes ned med lastbil och den var 170x120 cm och visade en svensk skog med gröna, stora äpplen. 

   Nu har han valt att sammanställa och publicera ett axplock av alla sina målningar i boken "Ted Stanley - Tales of a painter".

Följ gärna Ted Stanley på facebook: https://www.facebook.com/ted.stanley.90

Ted Stanley - Tales of a painter

I boken Ted Stanley - Tales of a painter får man följa Stanleys karriär som konstnär. Ett intressant porträtt av Ted Stanley framkommer i förordet som är skrivet av hans vän sedan många år, Christer Nyström. Stanley berättar i sin bok om hur han upptäckte sin förmåga att måla och hur han sedan fick uppdrag på uppdrag. I början fick han många uppdrag med att måla stadsmotiv, framför allt Uppsalamotiv, vilka i dag hänger i flera olika offentliga lokaler i Uppsala.
   Bokens fokus ligger dock på Ted Stanley´s magiska och vackra målningar. Följ med in i en förtrollande och vacker värd genom att se och beundra Ted Stanley´s makalösa förmåga att fånga ljus och skuggor, realism och fantasi i en häpnadsväckande vernissage i bokform.

"Ted Stanley - Tales of a painter"

Några vackra tavlor av Ted Stanley som finns med i boken
Ted Stanley - Tales of apainter

"Apples of eternal life"
"The magic in us." The magic is not in the forest but in us when we see it.
"The fairy princess"