Teresa Thurell - romanförfattare

Aktuell med ungdomsromanen Stjärnsystrarnas hemlighet.

Teresa Thurell, författaren bakom "Stjärnsystrarnas hemlighet".     Fotograf: Emelie Lager Teresa Thurell, författaren bakom "Stjärnsystrarnas hemlighet". Fotograf: Emelie Lager


Teresa Thurell är född i Uppsala och uppvuxen i Göteborg. Idag bor hon på Brännö i Göteborgs södra skärgård. Hon engagerade sig tidigt för freds- och miljöfrågor och startade en klubb som arrangerade ett disco för att plantera träd i Kenya redan som 12- åring. Som 18-åring studerade hon Internationellt Samspel på Röda Korsets Folkhögskola och ställde sig mer och mer frågan hur vi kan leva i samklang med naturen och med varandra, vad det innebär och om det i så fall finns några som gör det.
    Som ung mamma bodde hon i en stuga på landsbygden och studerade örtmedicin och exprimenterade med naturens skafferi. När barnen var större sökte hon sig till ekobyar runt om i Sverige och Danmark och slog sig ner och bodde i en av dem. Tillbaka i Göteborg utbildade hon sig till undersköterska och massör, fick ytterligare ett barn och startade upp en egen praktik för gravida. Mammas Kurort. Senare utbildade hon sig till  Kvalitet-och miljöledare och arbetade en tid på ett livsmedelsbolag. 
   Hennes brinnande intresse för andra kulturer har hela tiden parallellt lett henne till olika nätverk där äldre kulturbärare från olika delar av världen delat med sig av sina kunskaper som de ärvt genom generationers erfarenhet och praktik. Inspirerad av dessa möten, de platser som hon bott på och de resor som hon hunnit göra, har hon nu skrivit sin första bok, Stjärnsystrarnas hemlighet.

Stjärnsystrarnas hemlighet

I denna ungdomsroman bjuds läsaren in till ett äventyr där en skog hotas av avverkning och några äldre härliga damer får bråttom med att dela med sig av sina hemligheter till en ung kvinna och hennes vänner för att lyckas bevara skogen och källan med det läkande vattnet.
   Dessa hemligheter är kunskaper som de alla var och en skaffat sig genom livet på olika sätt. En av dem, Beata, har varit i fjärran länder och lärt sig av medicinmän och medicinkvinnor. Amanda och hennes vänner lär sig att naturen har mer att bjuda på för dem som har ögon att se med och öron att höra med, om man bara får lära sig hur man gör.
 
 

"Stjärnsystrarnas hemlighet", av Teresa Thurell