Bokmässan Göteborg 28 sept-1 okt 2017

Att få vara med på bokmässan med sin bok är fantastiskt roligt. Därför vill jag erbjuda mina författare denna möjlighet. Dilemmat som jag ser det är att en monter på bokmässan är mycket dyr, vilket innebär att de författare som vill delta på mässan får dela på kostnaden, tillsammans med förlaget.

I år har jag bokat en monter och de författare som vill delta delar alltså på denna kostnad. Detta är inte helt ovanligt. Jag fick själv betala 4,500 kr för att få vara med innan jag startade mitt eget förlag. Kostnaden för mässan betalas i förskott och jag kommer meddela er innan jag skickar faktura till er som skall delta.

Då jag driver ett liten förlag och då jag inte har ambition att tjäna en massa pengar på mina författare, även om jag självklart blir glad om så blir fallet, särskilt för er egen del, kan jag inte stå för hela kostnaden för Bokmässan hur gärna jag än skulle vilja.

Meddela mig om du är intresserad och så återkommer jag med en summa som du i så fall kan tacka ja eller nej till. Jag kan inte säga vad summan blir förrän jag vet hur många som är intresserade.

En liten monter på 2x2 meter kostar ca 15 000 kr och sedan tillkommer andra utgifter. År 2016, hade vi en sådan här liten moner. År 2017 hade vi en lite större monter, då landade vi på närmare 30 000 i kostnad för mässan. Jag har ingen ambition att tjäna pengar på er i form av avgifter för mässan utan jag vill helt enkelt att det hela går ihop ekonomiskt.

 

Bokmässan är helt fascinerande!

När man befinner sig på bokmässan med sin bok känner man sig på något vis som författare på riktigt. Det låter kanske märkligt men det var den känslan jag själv fick. Där satt alla de stora författarna och signerade sina böcker och där satt jag och signerade min. Det var en härlig känsla. Man har också gott om tid att gå runt på mässan och besöka andra montrar, andra författare och prata med dem.

Man kanske inte säljer en massa böcker, för det gör man inte. Egentligen är det inget konstigt med det. Det finns hur många böcker som helst på mässan. Men man syns och man kan prata med bokälskande människor, lämna visitkort och hoppas på att de köper boken vid ett senare tillfälle. Genomsnittligt säljer man mellan 10-20 böcker på mässan, medan vissa kanske inte säljer en enda och några bara ett par. Men känslan av att vara med som utställare och författare är obetalbar. Det är min åsikt.

 

Jag hoppas att vi ses på Bokmässan i Göteborg 2018!