Försäljningsställen för din bok.

Din bok kommer att finnas hos de flesta nätbokhandlare. Detta är inget jag som förlag styr över, det är endast hos Adlibris jag har ett särskilt avtal om att de kommer ta in alla förlagets böcker, såväl de fysiska som våra e-böcker.

Hur går det till?

När din bok är klar och levererad kan försäljningen ta sin början. Dock erbjuder förlaget förhandsbeställningar innan boken kommer från tryckeriet. 

Det går till så att förlaget lägger ut din bok hos Bokinfo, Sveriges största databas för inköp av böcker, här kan endast förlag lägga ut böcker. Hos Bokinfo beställer de flesta, såväl fysiska bokhandlare som nätbokhandlare sina böcker. Det roliga med detta är att när man söker på sin bok kan man finna den lite över allt på nätet. Det finns en massa små nätbokhandlare som är snabba med att erbjuda våra böcker på marknaden.

Bokinfo kan man också lägga ut s.k. löpsedlar, det kan vara en bloggare som recenserat din bok eller en tidning som gjort ett reportage. Tveka aldrig att skicka allt som har anknytning till dig, ditt författarskap och din bok till förlaget. Vi lägger då ut detta på Bokinfo. Ju fler löpsedlar om dig och din bok vi kan lägga ut desto fler köpare kommer just din bok att få.

Förlaget lägger också upp din bok hos BTJ - bibliotekstjänst. Det är härifrån framför allt bibliotek köper sina böcker. BTJ skriver också lektörsutlåtande på böcker de finner intressanta. Tyvärr har BTJ fått så mycket att göra att det kan vara svårt att få ett lektörsutlåtande från dem. Det kan också ta upp till ett halvår innan ett lektörsutlåtande dyker upp. Det finns inget jag som förlag kan göra för att påverka BTJ - det är helt och hållet de själva som bestämmer vilka böcker de vill ge ett utlåtande om eller inte. Om de skriver ett utlåtande kommer din bok med bland bibliotekens kataloger. Det är dels i dessa olika bibliotek läser för att se om det dyker upp nya böcker av intresse. Men som tur är går biblioteken inte enbart utifrån utlåtande utan de tar in böcker som ligger hos BTJ även om det inget utlåtande finns, dock är chansen alltid större om det finns ett utlåtande.

Jag lägger också upp alla e-böcker på en databas som heter ELIB, det är marknadens största databas för just e-böcker. Här beställer både Adlibris, bibliotek och  nätbokhandlare sina e-böcker.

VIKTIGT!
Sist men inte minst finns din bok i förlagets egen webbutik. Hur roligt det än kan kännas att din bok finns hos Adlibris, Bokus m.fl. skall du försöka få läsarna att köpa boken via förlagets webbutik. Varför då? Jo, din förtjänst blir betydligt större om de köper via förlaget. Läs mer om detta under Prissättning.

Har du frågor kring detta är du välkommen att höra av dig!