Lyacon för egenutgivare ligger som dotterbolag till Ebes förlag och hjälper dem som vill ge ut sin bok på egen hand. För mer information om böckerna är det bara att klicka på varje bok så kommer ni till författarnas egna sidor/köpsida. Ni kan även läsa mer om böckerna längre ner på sidan.

"Titteli och Tutteli blir vänner" är en saga för barn (6-8 år). Den är inspirerad av en saga i den gamla läroboken "I Önnemo", av Anna-Maria Roos (1912)
"Färdas Fälas - om identitet och tvålänningsskap", av Britta Nygård och Monica Haga
"När ska ni skaffa barn då? En bok om ofrivillig barnlöshet" av Sara Källström.
"Strawberry Field med Jenny" av Patric Eghammer
"Läraren" av Patric Eghammer
"Mitt veganska pentry" av Karin Lewenstedt

                          Titteli och Tutteli blir vänner, av NinnaGull

"Titteli och Tutteli blir vänner" är en sagobok för barn (6-9) av NinnaGull. "Titteli och Tutteli blir vänner" är en sagobok för barn (6-9) av NinnaGull.

Berättelsen om Titteli och Tutteli är inspirerad av en saga i den gamla läroboken 
I Önnemo, av Anna-Maria Roos (1912).

Titteli är ensam i sin blåklocka under den stora och gamla eken upp på kullen. Alla de andra älvorna och alverna har flyttat eftersom människorna har byggt hus alldeles i närheten. De tycker inte om människor, men det gör Titteli och därför väljer hon att stanna kvar. Titteli trivs i sin ensamhet då hon får göra vad hon vill utan att några stora älvor tjatar på henne, men rätt som det är hör hon att någon gråter. Hon fäller ut sina regnbågsskimrande, små vingar och ger sig i väg för att se efter vem det kan vara som är ledsen.

I boken får vi träffa Titteli och Tutteli och deras vänner, men också en människopojke. Titteli träffar honom på midsommarafton, en magisk tid då vissa människor, till Näckens spel, får uppleva de små älvorna ta mänsklig form - men bara för en natt.
Köp boken vi webbshopen

"Färdas Fälas - om identitet och tvålänningskap" av Britta Nygård och Monica Haga. "Färdas Fälas - om identitet och tvålänningskap" av Britta Nygård och Monica Haga.

Färdas Fälas - Om identitet och tvålänningskap av Britta Nygård och Monica Haga

En poetisk berättelse om att flytta mellan två länder, att röra sig mellan olika identiteter och att resa i tid och rum. Här är grundsten­arna, tangon och psalmsången vi hade med oss över Bottenviken. Som ränder i trasmattan lämnar vi spår efter oss, vi som lever och färdas. 
 

Längst ut på bryggan
Vi förliste inte, vi förlöstes
Tänk att vara vitklädd även till vardags
Så då far även du


Läs mer om och följ författarna på facebook: Nygård och Haga

Köp boken via webbshopen.

"När ska ni skaffa barn då? En bok om ofrivillig barnlöshet" av Sara Källström.

NÄR NÅGOT ÄR OFRIVILLIGT kan det göra så jävla ont. Och det gör det att vara ofrivilligt barnlös. Jag vet att det är många med mig som har varit och är där. Längtar och hoppas; önskar att det var annorlunda. Önskar att de inte var en del av statistiken – en av tio som inte kan räkna med att bli biologiska föräldrar. 
   Tyvärr pratas det för lite om ofrivillig barnlöshet. På sätt och vis förstår jag det. När man befinner sig i den ständiga berg- och dalbanan av hopp och förtvivlan orkar man inte utse sig själv till språkrör och blott­lägga sorgen. I den här boken varvas mina tankar kring ofrivillig barnlöshet med dagboks-anteckningar från min tid som ofrivilligt barnlös. Här finns också intervjuer med andra som är eller har varit ofrivilligt barnlösa. Jag har även intervjuat en läkare, en barnmorska och en embryolog som arbetar på IVF-kliniken i Falun om deras syn på arbetet med ofrivilligt barnlösa och assisterad befruktning. Utöver intervjuer och dagboksanteckningar finner du också saklig information om infer­tilitet och assisterad befruktning.

Besök och beställ via författarens sida: Sara Källström

"Strawberry Fields med Jenny" av Patric Eghammer.

JONATAN ”LENNON” LENNARTSSON är tolv år. Han bor i det lilla brukssamhället Olofström. Han spelar elgitarr i rockbandet Stålbaggarna och drömmer om att bli ihop med en tjej, precis som sina kompisar Erkki och Zoltan och Sebbe och Sören. Men i stället för att ta tag i den skrämmande verkligheten och närma sig Jenny på riktigt uppfinner han en ny, snällare, plats. Strawberry Fields. Där behöver man inte vara rädd för att göra bort sig. Där är ingenting verkligt och samtidigt inget att vara rädd för. Frågan är om man kan stanna där för alltid.

Strawberry Fields med Jenny är en barn- och ungdomsversion av Lennon i Holjekroken från 2009. Den är tänkt för åldern 9-12 år men kan läsas med behållning även av vuxnare människor.
Besök och beställ via författarens egen sida: Dikt&Verklighet

"Läraren" av Patric Eghammer.
"Läraren" av Patric Eghammer.

Arnold Bladh är tjugoåtta år och musiklärare på estetiska programmet i Karlskrona. Han längtar planlöst efter nya jobb och nya platser att bo på. Samtidigt oroar han sig inför framtiden. Han irriterar sig på tråkmånsarna som stadgar sig tidigt. Samtidigt vantrivs han i sin ungkarlstillvaro. Och så råkar han inleda en relation med Henrietta som är arton år och teaterelev på skolan. De väljer att hålla den passionerade relationen hemlig. Men efter ett tag skapar Arnolds förhållningssätt problem för honom själv och i förhållandet med Henrietta. 

Läraren utspelar sig strax efter den så kallade kommunaliseringen av den svenska skolan och de stora förändringarna i samband med den. För den färske läraren såväl som för den erfarne är det en förvirrande tid full av experiment (ledning, pedagogik, friskolor...) och Arnold har svårigheter att få grepp om lärarrollen. 
Läraren är ytterst en roman om icke-dömande och om ansvar. Kan man förlåta och samtidigt utkräva ansvar? 


 Besök och beställ via författarens egen sida: Dikt&Verklighet 

"Mitt veganska pentry" av Karin Lewenstedt

Mitt veganska pentry, en receptbok av Karin Lewenstedt

Det finns över hundra olika anledningar att äta veganmat. Jag tänker inte säga att du ska bli vegan, jag vill bara att du ska veta fördelarna och ge dig möjligheten att göra ett medvetet val.
En viktig anledning till att äta växtbaserat är minskad 
miljöpåverkan. Genom medvetna val kan vi konsumera saker som släpper ut mindre växthusgaser. Du sprider kunskap och hjälper andra att göra medvetna val som gynnar miljön och räddar djurs liv.
Runt om i boken hittar du naturbilder, alla bilder representerar ställen som jag vill bevara. Det är utsatta miljöer som kan förstöras av kraftiga klimatförändringar.
Mitt mål är alltid att göra världen lite bättre, det är därför jag väljer att vara vegan. 

Du kan köpa boken genom att kontakta Karin på: Mitt veganska pentry