Lyacon för egenutgivare ligger som dotterbolag till Ebes förlag och hjälper dem som vill ge ut sin bok på egen hand. För mer information om böckerna är det bara att klicka på varje bok så kommer ni till författarnas egna sidor. Ni kan även läsa mer om böckerna längre ner på sidan.

"När ska ni skaffa barn då? En bok om ofrivillig barnlöshet" av Sara Källström.
"Strawberry Field med Jenny" av Patric Eghammer
"Läraren" av Patric Eghammer
"När ska ni skaffa barn då? En bok om ofrivillig barnlöshet" av Sara Källström.

NÄR NÅGOT ÄR OFRIVILLIGT kan det göra så jävla ont. Och det gör det att vara ofrivilligt barnlös. Jag vet att det är många med mig som har varit och är där. Längtar och hoppas; önskar att det var annorlunda. Önskar att de inte var en del av statistiken – en av tio som inte kan räkna med att bli biologiska föräldrar. 
   Tyvärr pratas det för lite om ofrivillig barnlöshet. På sätt och vis förstår jag det. När man befinner sig i den ständiga berg- och dalbanan av hopp och förtvivlan orkar man inte utse sig själv till språkrör och blott­lägga sorgen. I den här boken varvas mina tankar kring ofrivillig barnlöshet med dagboks-anteckningar från min tid som ofrivilligt barnlös. Här finns också intervjuer med andra som är eller har varit ofrivilligt barnlösa. Jag har även intervjuat en läkare, en barnmorska och en embryolog som arbetar på IVF-kliniken i Falun om deras syn på arbetet med ofrivilligt barnlösa och assisterad befruktning. Utöver intervjuer och dagboksanteckningar finner du också saklig information om infer­tilitet och assisterad befruktning.

"Strawberry Fields med Jenny" av Patric Eghammer.

JONATAN ”LENNON” LENNARTSSON är tolv år. Han bor i det lilla brukssamhället Olofström. Han spelar elgitarr i rockbandet Stålbaggarna och drömmer om att bli ihop med en tjej, precis som sina kompisar Erkki och Zoltan och Sebbe och Sören. Men i stället för att ta tag i den skrämmande verkligheten och närma sig Jenny på riktigt uppfinner han en ny, snällare, plats. Strawberry Fields. Där behöver man inte vara rädd för att göra bort sig. Där är ingenting verkligt och samtidigt inget att vara rädd för. Frågan är om man kan stanna där för alltid.

Strawberry Fields med Jenny är en barn- och ungdomsversion av Lennon i Holjekroken från 2009. Den är tänkt för åldern 9-12 år men kan läsas med behållning även av vuxnare människor.
Besök gärna författarens egen sida: Dikt&Verklighet

"Läraren" av Patric Eghammer.
"Läraren" av Patric Eghammer.

Arnold Bladh är tjugoåtta år och musiklärare på estetiska programmet i Karlskrona. Han längtar planlöst efter nya jobb och nya platser att bo på. Samtidigt oroar han sig inför framtiden. Han irriterar sig på tråkmånsarna som stadgar sig tidigt. Samtidigt vantrivs han i sin ungkarlstillvaro. Och så råkar han inleda en relation med Henrietta som är arton år och teaterelev på skolan. De väljer att hålla den passionerade relationen hemlig. Men efter ett tag skapar Arnolds förhållningssätt problem för honom själv och i förhållandet med Henrietta. 

Läraren utspelar sig strax efter den så kallade kommunaliseringen av den svenska skolan och de stora förändringarna i samband med den. För den färske läraren såväl som för den erfarne är det en förvirrande tid full av experiment (ledning, pedagogik, friskolor...) och Arnold har svårigheter att få grepp om lärarrollen. 
Läraren är ytterst en roman om icke-dömande och om ansvar. Kan man förlåta och samtidigt utkräva ansvar? 


 Besök gärna författarens egen sida: Dikt&Verklighet