Förlaget startade 2013 då grundaren till förlaget, författaren
Eva-Karin Berglund, beslöt att ge ut sina romaner under eget förlag.

En av orsakerna, framför andra, var att det är svårt att ha kontroll på marknadsföring m.m. då förlaget som givit ut boken man skrivit, säljer och distribuerar denna. Det är heller inte så att alla förlag på marknaden står för marknadsföring utan oftast får författaren själv stå för den biten.

Vi hjälper dig med en viss marknadsföring och vi håller dig hela tiden uppdaterad om hur många böcker du säljer och var du säljer dessa då du ger ut boken via vårt förlag. Om du tar vår hjälp som egenutgivare är det du själv som marknadsför, säljer och distribuerar dina böcker.

Då vi sköter förlagets verksamhet vid sidan om ordinarie arbete är vår ambition inte att bli ett stort förlag på marknaden. Vi vill helt enkelt hjälpa andra skribenter att nå ut med sina alster. Vi vill också i möjligaste mån hålla nere dina kostnader så mycket som möjligt både då du ger ut den via vårt förlag eller om du ger ut din bok som egenutgivare.

Hemsidans information

Vi håller informationen på hemsidan relativt kort då vi gärna vill diskutera upplägg m.m. med dig personligen. Via samtal kommer vi fram till den lösning som passar just dig bäst.

Vi som jobbar här är:

Eva-Karin Berglund - Manus, korrekturläsning, redigering, sättning, personlig service

Alexander Berglund - illustratör, foto och layout

Illustratörer: Ida OlssonFanny Axelsson, Linn Creutzer
Dessa åtar sig illustration och layout av bokomslag.

För referensexempel se:
Fanny Axelsson: Uppdrag Alfa - Hotet mot Air Force One,  Allt som betydde något samt Bärnstenar i vattnet.
Ida Olsson: Den åttonde dimensionen
För att se hela omslagens utforming - ta kontakt med illustratörerna.
Linn Creutzer: Avien, Contra Tiempo

Vår ambition

Vår ambition är att hålla förlaget i liten skala vilket innebär att vi bara kommer att åta oss att hjälpa ett fåtal skribenter att nå sina mål. Orsaken är den att vi erbjuder personlig service via telefonkontakt, mailkontakt och även personliga möten om behovet finns. Vi kommer helt enkelt att lägga mycket tid på de kunder som vi åtar oss och just därför vill vi inte anta för många.

Vi ser oss mer som samarbetspartners och en hjälpande hand för de skribenter som vill ge ut sina alster.

I den mån vi hinner kommer vi också att hjälpa egenutgivare att få sina böcker tryckta. Detta sker via dotterförlaget Lyacon.

Val av manus

Vi kommer i huvudsak att prioritera manus som innehåller tankar och idéer som gör skillnad. Det kan vara böcker/romaner innehållande samhälleliga problem och frågeställningar, historiska romaner som ger ett nytt perspektiv på historiska händelser, egenupplevda eller fiktiva människoöden som är värt att uppmärksamma  m.m.

 

 

För mer information eller frågor, vänligen kontakta EvaKarin@ebesforlag.se