I vår nätbokhandel säljer vi våra författares böcker. Vi levererar inom 3-5 arbetsdagar.

I menyn till vänster hittar ni recensioner.

Den här boken borde alla läsa innan dom hamnar i puberteten
Alltså den här boken, jag vet faktiskt inte hur jag ska handskas med det den lämnar efter sig. Det har gått 2-3 dagar sedan jag läste klart den och jag tänker på den hela tiden. Med väldigt blandade känslor. 
Att Anicia som ung tjej fått genomlida en rad alldeles för tuffa prövningar råder det inga tvivel om. I den här boken skriver hon rakt ifrån hjärtat vad som händer i henne efter tragiska och traumatiska händelser. Jag blir stundtals så illa berörd att jag inte vill läsa klart boken. Här skriver hon i dagboksform sina tankar, känslor och dikter och allt blir så öppet. All svärta, bräcklighet och allt lidande blir så direkt och jag tror att det är därför jag fortsätter läsa. Jag tänker att om det är jobbigt för mig att läsa så måste det ha varit 1000 gånger så jobbigt för Anicia att skriva, men om hon tyckte att det var värt det så är det minsta jag kan göra att läsa klart.

Ibland vill jag bara ge författaren en kram och säga, du det ordnar sig. Nästa sekund vill jag ge en high five och säga fan va du är stark! Hur som helst så vill jag säga tusen tack @aniciaeriksson för en jättefin bok och för att du delar med dig! Den här boken borde alla läsa innan dom hamnar i puberteten. Även om det är tufft, eller kanske just därför!


Farsans bokhylla

De dödas själar, en hårresande och överraskande fortsättning på Den åttonde dimensionen! 
Äntligen stillades min nyfikenhet om vad som hände med Anton och alla jag lärt känna i Den åttonde Dimensionen. Med det inte sagt att jag fått alla frågor besvarade, tvärtom. Författaren väver skickligt ihop det som hände för längesen med nutid och det som komma skall, och då samtidigt som han tar oss genom olika dimensioner. Det kan låta snurrigt för den som inte har en aning om vart portalerna finns eller har rätt hjälpande hand att hålla i... 
Författaren har ett skickligt sätt att fånga nuet på som får dig att glömma tid och rum. Ibland blir det så fartfyllt att du kommer på dig själv med att läsa lika fort som t ex en bilfärd går... Ett visst stresspåslag men jag lever mig onekligen in i berättelsen! 
//
Det här är en varm berättelse som rymmer alltifrån uppoffrande kärlek till spännande äventyr som ibland får håret i nacken att resa sig. Att det bitvis skulle vara otäckt och hårresande borde jag ju redan förstått innan med tanke på titeln... Ser fram emot tredje delen som jag vet kommer inom kort! 

Tack för äventyret Uffe! 


Linda 
Läs hela på Recensioner "De dödas själar".

Otroligt fängslande läsning! 
Avien är första boken i fantasy serien Doressa serien och jag är alltid glad över att läsa mer av svenska författare som skriver fantasy. 
Avien blev en positiv överraskning för jag fastnade direkt och kunde sedan knappt lägga ner boken! 

Språket blev jag så imponerad över! Det var så målande, vackert och fullt av fina och detaljerade miljö och personbeskrivningar. Det kändes som att jag stod bredvid karaktärerna när jag läste. 

När det gäller karaktärerna så tyckte jag så mycket om huvudkaraktären Isondra då hon var så smart, stark och självständig. Sedan blev jag såklart nyfiken på att få veta mera om Benjamin, Zance och Alexander. 

Handlingen var både intressant och spännande och det var en hel del oväntade vändningar så jag ville hela tiden veta vad som skulle hända! 

Avien bjöd på en otroligt fängslande läsning och klättrade upp bland mina favoriter! Jag är så glad över att Stjärnfödd snart är ute för jag behöver den nu på en gång! Om du gillar fantasy får du inte missa denna fina pärla! 

Betyg 9/10

En blogg för bokugglor

Verkligen superhärlig läsning.
Jag har fått lära känna karaktärerna mer på djupet, ja, mest Isondra då eftersom man får uppleva allt genom henne och hennes tankar. Världen har också fördjupats och breddats med detaljrika beskrivningar som gett mig många, många nya inre bilder som gör berättelsen så levande. I skrivande stund är tycker jag mig fortfarande höra ljudet av hur små snäckor slår mot varandra, som dekoration i Fivenas hårsvall. Jag har inte haft en enda tråkig stund, det är välbalanserat mellan reflekterande passager och händelserika nyckelscener.
Rekommenderar varmt! 
PS. Förväntar mig del 3 inom ett år, helst ;) 

Linn Creutzer

Språket är riktigt bra och målande. 
Detta är Maria Wälsäters debutbok och det är en fantasybok som är den första i en trilogi. Den riktar sig till unga vuxna och uppåt.
Det är en fantasyberättelse som innehåller en del av de klassiska elementen, men den bjuder på en del nytt också. Den blandar detta på ett så bra sätt att det är en berättelse som man lätt tar till sig och man känner sig snabbt hemma i denna värld. Grunden är att två folkslag har en tvist som pågått länge, det är ett ständigt krig mellan dem. Det ena folkslaget har stängt inne sig i sin huvudstad och skyddar sig med hjälp av någon slags magisk barriär. Denna huvudstad är överbefolkad och fattigdom råder bland de flesta.
Det är i denna huvudstad som vi möter vår huvudkaraktär, Isondra, en ung kvinna som är full av liv och drömmer om världen och äventyren utanför murarna, det är ytterst få av stadens invånare som varit där och då under väldigt strikta bestämmelser. Boken är skriven i jag-form så vi får ett nära möte med Isondra och får lära känna henne väldigt bra.


Läs hela på:
Håkans bokhylla

Stort och viktigt innehåll!
Skammen är inte din" är en liten bok till formatet men med ett otroligt stort och viktigt innehåll. Ett innehåll jag kommer att bära med mig länge. 
Genom att öppet visa och dela med sig av sin sårbarhet och svagaste stunder, besitter Anicia en otrolig styrka. Psykisk ohälsa är ett viktigt ämne att diskutera och lyfta. Alltför många, unga som äldre, mår dåligt idag och den här boken tar upp bl.a. våld mot kvinnor. Skam och skuld är starka känslor.
Ett hål i magen och ett blödande hjärta. Rakt igenom läsningen. Det påverkar mig enormt att läsa den här boken, så pass att jag måste ta många pauser och andas med tårar i ögonen. // Det är inte inlindat, det är inte förskönat. Det är som det är, det är äkta.
Skammen är inte din är hjärtskärande, den gör ont att läsa, men den är också så otroligt viktig och slutet gör den fantastiskt fin.
Läs! Läs! Läs!


Läs hela på:

Träning, välmående och blans (Instagram)

En bok som låter känslorna vara på utsidan.
Hennes sätt att skriva på är nytt för mig, dikt och prosa hör inte till det vanliga i min bokhylla men hennes bok som handlar om psykisk ohälsa har flera kompisar att stå bredvid.
Hennes sätt att skriva på fångar mig dock och jag är oerhört positivt överraskad över dikt och prosa, jag fastnar och fängslas i dessa verser. I den brutala råheten, öppenheten och hennes oerhörda mod som speglar hela boken.
Det är händelser som ingen människa ska behöva genomlida, men som väldigt många av oss gör (även mig inräknad).
Dessa händelser i en text som inte är facklig, som inte trycker ner dig som offer (för nej, det är inte vi som gjort fel) och som visar vår sida, vår eviga kamp som inte slutar bara för att händelsen är över sedan länge.
En bok som låter känslorna vara på utsidan, som vågar förklara det där mörka, som visar att man inte är ensam med att bära på dem.
Men viktigast av allt- en bok som visar att livet inte tar slut. 

Victoria Hellberg (Instagram)

WOW! Blev så otroligt berörd av din bok!
De sista kapitlen i boken grät jag rakt igenom, så otroligt sorgligt men även så fint. Hela boken var i sig så välskriven och alla lösa trådar knöts så fint ihop genom bokens gång. Kände hela tiden att jag på något vis var där med alla karaktärer, vid sidan, och observerade dem genom hela bokens gång. Jag känner sällan så starkt för en bok, att jag liksom inte kan slita mig ifrån den, och att den etsar sig fast i mina tankar. Men med din bok gick det inte att sluta att läsa. Av mig får du absolut högsta möjliga betyg. Du är en fantastisk författare, Anna. Längtar tills du släpper nästa bok.

Vilken fantastisk läsupplevelse!!  5 av 5!
Är så djupt imponerad över Marias berättarkonst, en läsupplevelse som verkligen slog mig med häpnad. Miljöskildringar som är grymt imponerande en fröjd att få ta del utav. Kändes som man var med i självaste handlingen och en önskan om man får ta med sig världen utanför bokens pärm. Hon har även en fantastisk naturlighet att beskriva karaktärerna, som är så målande och vackra bara det gör att Avien blir en underbar läsupplevelse.
Jag som är en fantast när det gäller fantasy rekommenderar alla ni som i normala fall inte läser i denna genger ska ta er tid att läsa Avien för den är så grymt bra.

Tack @maria_walsater för en fantastisk upplevelse och jag ser framemot att få ta del utav den kommande delen Stjärnfödd.


Mitt betyg blir fullpott 5 av fem möjliga.

Agnetha Lundebring Jönsson på Instagram
 

Alltid finns det hopp. Någonstans.
En bok som jag nog inte hade valt själv. Relationsromaner är inte mitt första val av lektyr. Men ack, vad jag skulle ha missat om jag låtit bli att läsa Kärlek tjockare än blod!
Jag känner inte igen mig i någon av karaktärerna (tack och lov har jag hittills sluppit stor hjärtesorg) och det gjorde att jag hela tiden förblev nyfiken på vem dessa människor är, vad de har varit med om och vad som kommer att bli av dem, hur de tänker och känner och vilka val de gör. De har överraskat många gånger och andra gånger ville jag klappa till dem i bakhuvudet. 
Boken är tjock men Lindas språk är så härligt att jag aldrig tröttnar. Lättsamt, på något sätt, som att lyssna på en muntlig berättelse. Jag tror det behövs, för berättelsen i sig är bitvis mycket tung. En scen fick mig till och med att gråta. Där kände jag igen mig, alltför väl, och det gjorde ont.
En debutroman fylld med många känslor, kärlek, sorg och svek, men aldrig mörk. Alltid finns det hopp. Någonstans.
Jag tror att berättelsen talar till varje läsare på ett eget sätt beroende på var hen befinner sig i livet.

Michèle

Äntligen fortsättningen för Anton i Mittel!
Eftersom det var ett tag sedan jag läste "Den åttonde dimensionen" så hade jag faktiskt inte full koll på handlingen. Så fort jag började läsa mindes jag Antons färd i Mittel. Nu blev det än mer mystik. 
Jag lärde känna Kjell och Max resa i Mittel och i nutiden, Hur ska de kunna fortsätta? Vem är den mystiska kvinnan? Vem är ledaren för Guuerna? Kommer Anton hitta ringen som behövs för att bli fri från hotet? 
Om DU tycker om fantasy som vävs samman med nuet, då tycker jag att DU ska läsa "De dödas själar" samt den första boken "Den åttonde dimensionen"! 

/ U P Enna´s största fan. 

Bra bok!
Nu har jag läst din fina bok. Det blev mycket tårar men även glädje när Alicia gjorde framsteg. 
Vilket fint tålamod ni har så att hon får bra vård.


Anita Andersson

Hoppas på uppföljning av denna förträffliga debut!

Jag blev snabbt fångad i de parallella historierna som skapade en spänning och nyfikenhet.

Bra miljöbeskrivningar som var lätta att identifiera sig med. Spännande berättelser med många bottnar, som ger mersmak. 

Anki Sundelin

Mycket bra bok!

En fantastisk bok! Man får en djup insikt i Alicias liv och en mormors stora kärlek att ge sitt barnbarn de bästa förutsättningar trots svårigheter.


Birgitta Hall Jeppsson

Skickligt!
Relationsroman som rör sig mellan dagens Lund till 1800-talets Sevilla. En sammanhållande länk är flamencon samt det månformade ögat. Trådarna vävs samman till ett spännade avslut, skickligt!

Anneli Pehrsson

En mycket viktig bok!
Redan i inledningen av boken förstår jag hur vacker och klok författaren är. Hon förklarar och informerar om psykisk ohälsa, hur det är lätt att fastna i en ond cirkel, hur det är lätt att tro att man kanske förtjänar detta mående, vilket är helt fel. Hon berättar också att det finns hjälp att få, helt anpassad till den individuella personen det gäller. Jag tycker det är en fantastisk inledning som både informerar och hjälper till.

Jag kom till sida 12 och kände bara WOW. Jag önskar att jag hade läst denna bok i mina tidiga tonår!

Skammen är inte din är hjärtskärande, den gör ont att läsa, men den är också så otroligt viktig och slutet gör den fantastiskt fin.

Det är en mycket viktigt bok! Läs läs läs!

Julia på Instagram

Trovärdig!
Den har en realistisk vardagsskildring som går lätt att känna igen sig i. Trovärdig. Spänningen stiger när vi förflyttas bakåt i tiden och får möta huvudpersonerna där. Skickligt sammansättning av de två världarna. Läs den!

Mariette Hellgren

Hoppas på en fortsättning!
En spännande roman som balanserar med en fot i vår vanliga verklighet, och med den andra i en härligt magisk värld. Har njutit av starka känslor, med både kärlek och sorg, och personer man gärna vill komma nära. Hoppas det blir en fortsättning, för jag hade gärna besökt världen där Nintus finns igen!

Jenny

Intelligent och ytterst välskriven fantasy
Jag har fått följa med på Isondras resa, som inledningsvis har som enda mål att rädda sin älskade lillebror. Som läsare får jag dock snart klart för mig att det handlar om mycket mer än så. Det blir en resa ut i magisk fantasi där Isondra får lära sig mycket om sig själv och om världen utanför Dorien. 
//
Redan efter de två första kapitlen förstod jag att det här skulle bli något speciellt. Orden dansade fram i ett berättande som hade ett osedvanligt bra flyt. Behagligt och bra. Det kändes nästan inte som att jag läste. Berättelsen bara kom till mig på något magiskt sätt. 
Intriger, såväl kärlek som makt, och miljöer är skickligt uppbyggda och mycket bra beskrivna. Det är imponerande med tanke på att det enbart är fantasivärldar vi rör oss i. // Jag får också lära känna karaktärerna. Beskrivningarna av både utseende och personligheter sker på ett intelligent sätt. Även här kommer jag nära i berättelsen. 
Dock blir jag lite frustrerad över Isondras beteende. Lite för ofta blir hon obstinat och ironisk i situationer där hon egentligen borde vara livrädd. Det hade varit mer trovärdigt, om man kan prata om trovärdigt i fantasivärldar, om man tonat ner det lite och om det inte skett så ofta. 
//
Som helhet är Avien en mycket läsvärd och välskriven berättelse. Jag kan varmt rekommendera den. Stämmer det att författaren är debutant? Wow! 


/Uffe 
Läs hela recensionen på Recensioner Avien.

Å, vilken fart! Rakt igenom boken. Olika berättelser löper parallellt till varandra och som läsare ville jag alltid veta mer, mer, MER! Hur hänger allt ihop? Vem är han till henne och hon till honom? Många svar fick jag, då historierna flätas ihop på det mest snillrika sättet. Jag väntar dock med spänning på del tre för att få veta ännu mer. 

"De dödas själar" är en berättelse som var svår att släppa och som till och med fick mig att välja bussen istället för tåget hem för att jag ville ha mer tid på mig att läsa. Det var ett tag sedan jag läste "Den åttonde dimensionen" och jag hade inte stenkoll på alla händelser och karaktärer men det passade bra för karaktärerna i "De dödas själar" hade också många frågor. 

Tack, U P Enna, för en fartfylld, spännande och magisk läsupplevelse!


Michèle 
Goodreads

Spännande och andas mystik!
"De dödas själar" är verkligen fartfylld! Inga tråkiga passager utan det händer något hela tiden. Det var ett tag sen jag läste "Den åttonde dimensionen" så det tog ett litet tag innan jag kom in i handlingen igen och kom ihåg vilka karaktärerna var. 
Allas historier är spännande och andas mystik. Detta gör att man vill läsa vidare, vidare och vidare för att få reda på vad som ska hända. 
Betyg: 4 /5

Svenska böcker: Kristina Suomela

Om ett övergrepp, om en svajig pappa relation, om död och liv. Det närmar sig slutet av 2016 och jaget i Skammen är inte din inser att hon hänger på en jävligt skör tråd nu. Att den kommer gå av snart. Att hon kanske inte ens kommer orka hålla i tråden till dess. Hon är förlamad av smärta men likgiltig och övertygad om att det som hänt henne är en börda hon aldrig kan visa upp, och att 2017 kommer bli hennes sista år på jorden. Hon skriver: Du begraver allt i dig / allt som får plats, allt som / inte får plats. / Du är en kyrkogård, / kroppar nedgrävda i form utav / hemligheter du tror / du måste djupt begrava.
Det närmar sig mitten av mars 2019 och jag slår igen Skammen är inte din, en bok om psykisk ohälsa och vägen till helande av Anicia Sundström Eriksson. Innan för bokpärmarna lämnar jag jaget som berättat om ett övergrepp, om en svajig pappa relation, om död och liv. Hon har visat upp allt för mig, alla sår, all hopplöshet, en begynnande soluppgång. Hon skriver: Jag är en bok / med annorlunda innehåll / och jag vill vara din favoritberättelse.


Läs hela recensionen på 

EQUALIZER MAGAZINE
Läs fler recensioner på: Recensioner - "Skammen är inte din - Om psykisk ohälsa och vägen mot helande"

Jag skulle vilja se en unik och fantastisk film om dramat i de milsvida skogarna i Lainio, skriver Sven Nyberg på kuriren.nu.
Vidare skriver han: Alm visade redan i sina första böcker sin förmåga att skapa dramatik kring sina gestalter. Läsaren får nu dela Hilmas växande oro för dottern. Kommer hon att överleva? Selmas och Irmas strapatser ute skogen blir allt svårare. De går ner sig i blöta myrar, ingen mat har de och ingen möjlighet att göra upp eld. Berättelsen verkar trovärdig. Alm är förtrogen med både med bygdens natur och kultur.


Läs hela recensionen på Norrlandskuriren

Väldigt målande
Jag vill tipsa er om en bok jag fick hem för några veckor sedan. Den heter Skammen är inte din och är skriven av Anicia Sundström Ericsson. 
Jag plockade upp boken och la inte ner den för än den var slut. Det som för mig är väldigt attraktivt med boken är att den är skriven i diktform, något jag själv önskade att jag behärskade. Anicia skriver om psykisk ohälsa och hennes väg mot helande. I boken är hennes dikter daterade vilket gör det väldigt målande och ger ordet ”resa” kontext. Jag tänker att Anicias dikter kommer att slå olika hos olika personer och ge dem olika innebörd beroende på i vilka händer boken vilar. Det är för mig det som utmärker en bra dikt.

Jag vill speciellt tacka @aniciaeriksson för kapitel 5 som heter ”pappa och sorgen” det kändes och det var skönt att få känna..
.
”Du fattas mig. Ungefär som ett förlorat ben eller två men inte alls ändå. För du fattas mig osynligt och inombords. Du fattas mig. Överallt och ingenstans. Du bara fattas. Jag är halva dig så halva mig fattas mig. Död under mark amputerad bortopererad för alltid separerad. Jag behöver dig för att förstå mig men du bara dog du”.


AlexandranRejsmar

Jag tycker om dikter när de griper tag i mig, får mig att känna något // När Marcus Löfblad skriver sina mer melankoliska texter, de ledsamma och de som skänker eftertanke, tycker jag att han har ett helt annat flyt och en ton som jag blir väldigt tagen av. Framför allt tycker jag om ”Min bästa vän” och ”Människa” men också ”Höstsnurr”. Det är då Löfblad får med mig i rytm, takt och ordval som jag blir fast och förtjust.
Skrapsår är absolut en läsvärd diktsamling och det som fascinerar mest tycker jag nog är hur olika ämnen som tas upp och hur olika stilar Löfblad skriver på.
//Smaka på dikterna lite längre och låta dem skänka eftertanke.Läs hela recensionen på: Marias bokhylla

"I would give Avien 5/5 stars!" 

"Det finns inget sätt att på förhand veta om man kommer falla eller flyga".
~ Avien, Maria Wälsäter -

Wow. I don't even know were to start. Avien is for sure a new favorite and by far one of the best Swedish books I've read. I loved the settings, places, story, characters. Almost everything was perfect. //
This book has lovely descriptions of both characters and nature which I enjoyed a little extra. The settings were so easy to picture and it showed a good example of contrast. 
Lovely writing, easy to read but at the same time beautifully described. I liked the names, Isondra, Lawine, Doressa, Avien. Many unusual and creative names that for me lifted the story. Then there were Elysiska, the language. Beautifully made. I love how you put this in the book, such lovely worlds, it made me laugh at many points during the book, had me with a smile.


Läs hela recensionen på: Alma - booklover and fangirl

Trevlig magi om viktiga frågor!
Här får vi möta många sköna karaktärer. Magi och härliga naturupplevelser blandas i högst aktuell verklighet. Stjärnsystrarna har förmåga att få uppenbarelser i form av visioner vid hemliga ritualer. Visioner som visar sig slå in en efter en. Kärleken blomstrar på flera plan och i olika åldrar. Härligt. Man kan känna doften av skog och framför sig kan man se den undersköna källan med sitt läkande kristallklara vatten. 

Boken är lättläst med enkelt språk och den är lätt att förstå. Att rädda skog är ett viktigt ämne och det märks i berättelsen att författaren brinner för miljöfrågor. Frågor som i vissa korta partier i boken nästan är på vippen att ta över själva storyn. Det är en vacker bok som man blir glad av att läsa och den kan läsas av alla. För egen skull och min högst personliga smak hade jag dock önskat att de båda parterna i huvudintrigen hade brakat lös lite mer kraftfullt och lite tidigare i berättelsen. Det blir lite väl trevligt emellanåt. Men när boken är slut kommer man i alla fall på sig att sitta med ett leende på läpparna. Jag tycker att så många som möjligt ska läsa den. En fin berättelse och ett ack så viktigt och aktuellt ämne. Tack för trevlig läsning Teresa. 


Uffe 

Läs hela recensionen på: Recensioner Stjärnsystrarnas hemlighet

En liten bok till formatet men med ett otroligt stort och viktigt innehåll!
Känslorna blir så starka när hon sätter ord på skammen och skulden som tynger henne, ibland så känslomässigt starkt att jag bara måste stanna upp och andas./det fasansfulla sexuella övergreppet och den psykiska ohälsan fylld med skuld och skam, får mina känslor att svämma över.// en bok som jag varmt rekommenderar, betyget kommer från hjärtat och kan inte bedömas i siffror.


Läs hela på: Ann@bok_ann

Hur ett möte kan förändra allt!
I tre olika delar i boken får vi följa Anicia och hennes tankar och mående efter en traumatisk upplevelse, saknaden efter hennes pappa och sen den långsamma vägen tillbaka. Det är varvat "vanlig" text med dikt, vilket gör att det är väldigt lättläst för mig. Den blev inte lika tungläst som jag förväntade mig. Det är såklart väldigt smärtsamt att läsa Anicia's berättelse men slutet lämnar mig ändå med en skön känsla.
Här kommer en favoritbit ifrån en av Anicias dikter, de är i slutet på boken. Hur ett möte kan förändra. SÅ himla fint.

Läs hela på teatrevelbokladan

Så roligt att se hur han har lekt med svenska språket.
Jag har bestämt mig att hänga på den isländska traditionen att läsa bok varje julafton. Redan i november hade jag valt Bernd Kreutzfeldts Årsgångare. Temat folktro lockade mig, förstås. 
Jag är ganska bra påläst om myterna runt julnatten och fick träffa många gamla "bekanta" i boken. Utöver det fick jag bli en del av det kompisgäng som Bernd har skapat. Ibland kändes det verkligen som om jag satt hos dem när de berättade om sina upplevelser. 
En extra bonus är språket i boken. Som jag själv har författaren tyska som modersmål och vissa formuleringar fick mig att le brett. Så roligt att se hur han hat lekt med svenska språket.


Michèle Maurer-Glatthard 

En viktig bok om hur psykisk ohälsa kan drabba och se ut.
En bok där författaren blottar sina upplevelser, sin oro, sin längtan, sin förtvivlan men också hopp - hur hon jobbar för att finna sin väg tillbaka till god hälsa och återvinna sitt självförtroende. 
I boken tar författaren upp sina tankar om hur hon utnyttjats sexuellt mot sin vilja. Att bli förövad möjligheten att välja, att säga NEJ! Skammen hon känner för detta sitt djupt, ett sår som inte läker och som vännerna ”sticker kniven i” när de berättar om sina debuter. Det sociala handikappet och utanförskapet detta ger. 
Hon beskriver också hur hennes pappa går bort i cancer. Hur hon under flera år många gånger trott att honom och inte är beredd när det händer. Att hon förväntas hantera beskedet själv. Att ingen frågar hur hon mår, vad hon behöver. 
Författaren har flera sorger som hon inte blottat eller fått hjälp att bearbeta. Det nämns ingenstans men föräldrarnas separation finns i botten. Pappans alkoholmissbruk, anhörigas medmissbruk. Att vara barn och tvingas bli vuxen utan stöd. Pappan som drabbas av cancer och går bort. Om att inte få ta farväl på ett värdigare vis. 
Allt som drabbar författaren ger ett ackumulerat känslomässig kaos som skapar psykisk ohälsa. Detta kaos skapas av yttre faktorer - och drabbar författaren som inte har en chans att värja sig. Den skam hon känner är inte uppkommen eller skapad av henne - den drabbar henne. 
Boken handlar också om vägen tillbaka till bättre mående. Om tron på kärleken - att nån tror på henne. Att våga ta emot positiva skeende och känslor. 


Läs hela på: BooksbyMarie

Detta är en viktig, mycket rik, välskriven, lättläst och faktainriktad bok om många av vår tids stora frågor.
Sven Ruin är mycket väl insatt i de många frågor han behandlar. Bokens framsida besvarar författarens fråga i titeln. Man kan tyckande att titeln är nedsättande, men efter en läsning av boken upplever man och dras in i en stark känsla av frustration från författaren och egna erfarenheter.
Temat i boken är att svenskarna låter sig luras av politiker, myndigheter, medier och företag på ett sätt som håller på att föra landet helt ur kurs och sätta demokratin och självständigheten ur spel. Sven Ruins kan vara att vi svenskar har utvecklat ett slags godtrogenhet som leder till att vi blir lurade eftersom svenskar är ett i grunden ärligt folk. Svårt att bevisa förstås. Många har inte förstått att det finns svensk propaganda och att informationen vi får från våra medier ofta är hårt vinklad.


Anders Romelsjö
Läs hela på: Global politics

Sagolika miljöer och förföriskt vackert språk
Inte förrän jag började läsa "Trollsländor" förstod jag hur mycket jag saknat både författaren och de sagolika miljöer hon målar med sitt förföriskt vackra språk. Jag ville verkligen tillbaka till Lövjekarlen och hans vandringar. 
Direkt i bokens början överraskar författaren mig. Jag finner huvudkaraktären på en plats jag inte hade förväntat mig. Omedelbart ser jag till att alla mina sinnen är koncentrerade. Intressant, nu vill jag veta ännu mer, helst direkt, vilket gör att jag läser vidare omgående. Om det är ett medvetet drag av författaren måste jag säga att det är otroligt skickligt gjort. 
Att följa karaktärerna gör många gånger ont. Men de är också beskrivna med en stor portion kärlek. Man får känslan av att man känner dem. Att man nästan själv kan prata med dem, ja nästan ta på dem. Hur nära känslan är blir extra tydligt när någon av dem försvinner ur handlingen. Förutom att tårna fyller ögonen känns det också som någon mycket nära mig fattas. Fantastiskt. För er som, av någon anledning, ännu inte lärt känna Lövjekarlen och alla de andra ber jag er genast att börja läsa vad denna författare har att berätta för er. Vänta inte längre än några hjärtslag innan ni beställer hennes böcker. Ni har allt att vinna. Tack för ännu en sagolikt vacker och fin läsupplevelse.


/Uffe

Det här är en otroligt viktig bok!
Att våga berätta om sina upplevelser och sitt mående är så viktigt, både för sig själv för att kunna hantera det, men även för andra som antingen varit i samma situation eller som står nära någon som varit det. 
I den här boken får vi ta del av författarens egna historia genom både dikt och prosa. Boken är indelad i tre delar där den första handlar om den våldtäkt hon utsattes för. //
Den andra delen handlar om hennes pappa som var alkoholist under hennes uppväxt. Bara ett år efter att han lyckats ta sig ur sitt beroende drabbades han av cancer som sedan ledde till hans alldeles för tidiga död. Och att han därmed inte längre finns hos henne.
I den tredje delen har hon träffat sin pojkvän, vilket har gjort att hon återigen känner att livet är värt att leva och hur fantastiskt det är att han kan älska henne efter det hon varit med om. //
//Handlingen är som ni förstår väldigt tung emellanåt, och ibland gör det så ont i mig att jag måste ta en paus. Men ganska snart måste jag plocka upp den igen. Jag vill läsa vidare. Jag vill ta del av berättelsen. // Språket i den här boken tilltalar mig verkligen och gör att texten blir så drabbande, så lätt att ta till sig.//


Läs helarecensionen på: Mia Linden

Leseverdig og tankevekkjande

// Boka er godt og overtydande skrivi i korte, geie kapittel, Het vil ein nemna nokre.:Vad gör Sverige egentligen i Afghanistan ? Irakkriget satte Mellansöstern i brand. Libyakriget forstörde ennu ett land  Sverige skall inte likna en bananrepublikk. Vår egen militär eller  nogon  annans ? Hemliga organisationer utom kontroll.
Ruin er serskilt oppteken av Stay-behind-grupperingar som opererer i løynd delvis med offisiell godkjenning. Og no syner det seg  (Klassekampen 17.11) at slike grupper truleg framleis er veksame også i Noreg. 
Boka er på alle måtar leseverdig og tankevekkjande og kan tingast på Ebes förlag.

 
Olav H. Aarrestad i tidningen Friheten

Riktigt stark debutroman! 5/5
Efter första kapitlen kunde jag inte lägga ifrån mig boken. Tempot är högt och hemligheterna ligger och puttrar i bakgrunden hela tiden och man vill bara veta mer mer mer. Språket är vackert men lättläst och flyter på som honung från första sidan. Jag får inte nog av karaktärerna heller. Jag önskar att jag var vän med Ben och Lawine och kan ha råkat utvecklat en liten crush på både Alexander och Zance. Jag uppskattar att den inte slutar i världens cliffhanger men jag vill ändå ha mer nu direkt!  
Jag rekommenderar Avien till ALLA som gillar spänning, mystik, magi och kärlek. Det är fantasy när den är som bäst.

Hejdå Sverige! Nu flyttar jag till Elysien.


Goodreads Hanna Jacobsson

Spännande och medryckande fantasy där relationer och karaktärer är viktigare än kriget som bara finns med i bakgrunden. Mitt sjuttonåriga jag älskar den! Spirande kärlek, stark vänskap och en hjältinna som växer och blir starkare. Och jag tycker om världens magi - kunskapen.
Ser fram emot fortsättningen!


Frida Hallber Goodreads

Spännande, magisk och upplyftande! 
Amandas mormor har dött och hon lär känna Greta och hennes vänner. De kände mormor som var medlem av ett hemligt sällskap. De är roliga och kunniga om naturen. Turid bor ute i skogen. Den är hotad att avverkas. Stjärnsystrarna sammankallar sina vänner och Amanda tar hjälp av sina vänner för att rädda skogen. Viktor börjar få upp ögonen för Amanda och ser henne inte bara som sin lillasysters bästa kompis. En bok om hopp, sorg och kärlek.

Rosie
Göteborg Akademibokhandeln Nordstan

 

Jag beundrar författaren
Jag har fått äran att läsa ”Skammen är inte din” av Anicia Sundström Ericsson. Genom att öppet visa och dela med sig av sin sårbarhet och svagaste stunder, besitter Anicia en enorm styrka. Psykisk ohälsa är ett viktigt ämne att diskutera och lyfta. Alltför många mår dåligt idag och den här boken tar upp bl.a. våld mot kvinnor. Skam och skuld är starka känslor. Det var känslomässigt tufft att läsa denna samling dikter och jag beundrar författaren som har skrivit om sin resa.


Jenny Karlsson

Språket är vackert men också ungdomligt precis som personligheterna 
Maria har skapat en sannerligen vacker värld i första delen av trilogin Dorossea "Avien"
Mina varmaste rekommendationer och ett stort BRAVO får denna första del ett av trilogin ”Doressea”.
Jag vill inte jämföra Avien med något annat verk. Den står starkt för sig själv. Den unika världen Maria har skapat är sannerligen vacker.
Berättelsen drivs framåt mestadels genom slagfärdiga repliker och det tycker jag författaren har lyckats med bravur.
Vackra smidiga meningar som ger tydliga bilder. Isondras tankar är glasklara. Hon är en drivkraftig individ som har styrka och mod. Man kan följa tankegångarna och förstå hennes innersta väsen.
 Jag överraskas gång på gång hur vackert man kan placera om orden så att meningarna blir det där extra.
 
Maria har skapat ett helt nytt språk; Elysiska som jag ser som en extra vacker krydda. Språket är dessutom vackert som en främmande sång och ger en helt egen dimension åt berättelsen. Del två väntas med spänning! Boken får av 5 möjliga!


Läs hela recensionen på:  Snezana Lindskog

Lidelsefull och subtilt, personligt och nära!
Att våga prata om psykisk ohälsa är en av de viktigaste förebyggande åtgärderna och med denna bok bidrar Anicia med sina erfarenheter.

Lidelsefull och subtilt, personligt och nära. Det kräver ett stort mod att skriva så utlämnande och privat men det modet besitter Anicia.
Prosa, poesi och anekdoter om det mörkaste mörka och samtidigt ett hopp om tröst.

Jag är övertygad om att många kommer att känna igen sig i texterna och jag hoppas att än fler kommer att finna tröst i denna bok.


Izabelle Åman

Hjärtskärande hemsk, men åh så vacker - och viktig!
Anicias bagage, mörker och demoner har så många likheter med mina egna - den otrygga uppväxten, sjukdom och död i familjen, övergrepp, psykisk ohälsa, och den ständiga jakten på varje liten ljusglimt i allt det svarta. Det gjorde att boken stundvis blev så övermäktigt tung att jag var tvungen att pausa läsningen, ibland i flera dagar. #metoo

Mörkret till trots skiner boken som en stjärna mot en nattsvart himmel, och ger hopp om att mörkret aldrig är oövervinnerligt.

Att boken är viktig har att göra med stigmatiseringen kring hemska upplevelser och psykisk ohälsa, och skulden som den utsatte och sjuke ofta lägger på sig själv. "Skammen är inte din" syftar till att ge kunskap om ämnet, och att förändra samhällets föråldrade och fördomsfulla syn.

Du är fantastisk, Anicia. Att du vågar öppna ditt hjärta för alla att se, mitt i läkeprocessen, är så otroligt starkt. Du imponerar och inspirerar, och jag tror stenhårt på att din bok kommer att kunna hjälpa andra. Kanske är de vilse i mörkret, kanske har de börjat greppa efter ljuset, kanske är de ute på andra sidan av tunneln... Oavsett så är "Skammen är inte din" en bok som kan hjälpa till att läka en trasig själ.


Maria Wälsäter

Nära och gripande
Har just läst ut "Kvinnan på stigen". Jag har fått följa huvudpersonen Johans väg till vuxenlivet. Det liv som skulle bli så annorlunda jämfört med hans egen uppväxt. Författaren har en förmåga att få mig som läsare att känna mig nära. Jag är där när jag läser och jag kan känna precis allt. Det är så smärtsamt att läsa om alkoholens dragningskraft. Men att i det också kunna skildra det fina som händer, glädje och kärlek, är skickligt. 
Kvinnan på stigen gör Johans samvete påmint. Det är spännande, ja faktiskt skräckfyllt gestaltat flera gånger. Personligen tänker jag att kvinnan inte finns fysiskt närvarande. Det gör det ännu mer spännande tycker jag. 
Författaren berättar rakt på, utan en massa onödigt inlindande. Det blir äkta. Den bör inte lämna någon läsare oberörd. Jag sitter med en massa känslor nu som kastas runt i mig när jag tänker på Johan och hans familj. Trots att det gör ont i mitt hjärta så ler jag ändå när jag tänker på den magiska insikten Johan får i slutet av boken. Den var så fin och inger hopp. 
Jag kommer definitivt att läsa del 3 också då jag nu läst både del 1 och 2, i denna fina och spännande trilogi och jag kan varmt rekommendera alla andra att göra detsamma. 
Tack Lars Alm för ännu en jättefin läsupplevelse.  

Uffe


Läs fler på: Kvinnan på stigen recensioner

Recension: Är svenskarna världens dummaste folk
I en ny bok läggs häpnadsväckande och obehagliga uppgifter fram, som visar hur de godtrogna svenskarna har blivit grundlurade på freden, bärgningen av Estonia, den saboterade Palmeutredningen och Ryssland som den stora fienden. Och hur alla som försöker föra fram sanningen tystas med svartmålning och förstörda liv. // "Det är hög tid att de som har vetskap om vad som egentligen hände träder fram. Ärligheten behöver komma tillbaka för att återfå det vi förlorat. Det är bråttom innan vi sjunker under lögnerna”, skriver Sven Ruin. 


Läs den långa och utförliga recensionen på: 
Ingrid & Maria

Jag förundrades också över hur fint allting var i Elysien
Ett härligt fantasyäventyr med inslag av kärlek - ett lyckat koncept, om ni frågar mig. Det är lagom långt samtidigt som själva historien kändes ny och fräsch. //
Författaren är också riktigt skicklig på att komma på fina namn. Doressea, Dorien, Elysien, Isondra, Avien, Nimriand, Evanriand (om jag minns rätt), samt det vackra språket som påminner om alviska. För övrigt så förtjänar alla fantasyförfattare som kommer på sina egna språk ett stort plus i kanten. Själv tycker jag verkligen att det förhöjer upplevelsen. //
Jag förundrades också över hur fint allting var i Elysien //
Jag rekommenderar "Avien" till alla som gillar fantasy och kärlek och ser redan fram emot nästa bok!


Lovisa Wistrand, författare

En fängslande resa i ett magiskt land

Avien är medryckande, spännande och rolig att läsa. Världen förtrollade mig och jag hade gärna velat ta en resa till Elysien, speciellt om jag fick lära mig kunskap om elementen. // Jag kan absolut rekommendera denna till fantasyälskarna. Nackdelen är bara att nu måste jag vänta på nästa del. 


Läs hela på: https://www.instagram.com/p/Bo7A7j6l51g/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

En riktigt läsvärd roman
En fin roman som skildrar livets olika skeenden. Vi får följa och lära känna karaktärerna genom både kärlek, svek, hopp och avgrundsdjup sorg. Författarens målande och inlevelsefulla berättande drar en med in i bokens handling och gör det svårt att lägga den i från sig, på ett sätt som bara riktigt välskrivna romaner kan. En riktigt läsvärd roman, och jag ser fram emot att läsa mer av författaren i framtiden!


Anna

Vacker och gripande!
Den är vacker och oerhört gripande, min älskling. Ditt språk är vackert utan krusiduller, dina dikter rena, gripande och okonstlade. Det träffar rätt i hjärtat och magen. 


Ewaleena Sundström

En hissnande läsupplevelse!
Jag tror mig vara rotad med båda fötterna på jorden så det var med stor nyfikenhet jag tog mig ann boken: ”Den åttonde dimensionen” för att låta mig ledas in i magins och det övernaturligas värld. Och visst blev det en hissnade läsupplevelse. En läsupplevelse där  författares penna skickligt kastade mig mellan den reella världen och händelserna i en fiktiv parallell värld. En värld bestående av sju dimensioner.
//
Från det att jag öppnade första sidan i boken var jag fast. Jag sträckläste den idag (läs söndagen den 19/8-2018). Boken stegrade hela tiden min läsupplevelse. Den har en utmärkt framåtriktning där författaren har varit noggrann med kronologin, och trots att jag som läsare befann mig mellan två världar så hade jag aldrig några problem att ta till mig händelseförloppet. Karaktärerna är fint utmejslade och när jag läser miljöbeskrivningarna känns det som jag upplever det på plats och ställe.
//Ser med spänning fram emot efterföljaren: ”De dödas själar”.
Tack för en fin läsupplevelse Uffe!


Läs hela recensionen på Recensioner Den åttonde dimensionen.

En berättelse som får mig att vilja tro.
De flesta av oss har säkert hört talas om själslig kärlek men inte funderat närmre på vad det egentligen är. Efter att ha läst den här boken blir det fullkomligt klart, åtminstone för mig, vad det innebär. // 
Michelle lyckas måla upp de mest sagolika av miljöer och hon skildrar sina karaktärer på ett sätt som gör att jag kommer dem riktigt, riktigt nära -ibland för nära. För lika mycket som jag kom att älska vissa av dem avskydde jag andra. 


Linda Gabrielsson

Läs hela reacensionen på: Recensioner Bärnstenar i vattnet.

Vilken debut!
Ganska snart fick jag associationer till Jens Lapidus fängslande och fartfyllda stil. Ändå har Anna Ocklind något helt eget att komma med. // Hursomhelst är det en lysande debut av en skicklig författare som lyckas hålla många bollar i luften - och att inte tappa en enda. Ser fram emot uppföljaren!


Ing-Marie Bergh
Läs hela recensionen på Bokus

En fin symbol för att det är med kvinnorna det börjar!
Jag gillar verklige den här typen av initiativ. Ingen av kvinnorna på Spiken är speciellt känd, men samhället är och miljön är så pass speciellt att det lämpar sig för en bok. Boken är skriven i korta fragment och vi som läsare får själva pussla ihop helheten. Det är skönlitterärt, men bygger på verkliga historier. Det fungerade bra, men jag tyckte att det var lite korta avsnitt och hade velat ha mer fördjupning på många ställen. //
Jag vet inte om det är medvetet feministiskt, men jag tyckte att det var roligt att boken om männen fått namnet Där vägen slutar, som om jag förstått det, är det är vad Spiken kallas i folkmun. Boken om kvinnorna heter istället Där vägen börjar, det som Veronica och Linda tycker att deras hembyggd är. Det blir en fin symbol för att det är med kvinnorna det börjar.


Läs hela recensionen på: Feministbiblioteket

Vill se mer av Doressea

Fint världsbygge, spännande karaktärisering och trovärdig huvudkaraktär som driver handlingen framåt. Hade gärna sett mer av världen och hoppas snart få möjlighet att läsa uppföljaren.

– Marika Lövström, läsare

Avien är så bra!

Maria har en fantastisk känsla för flyt, och hennes “Avien” är som en flod genom ett vackert sagoland. Allt sitter i texten, det blir aldrig för kort, för långt eller tråkigt. Man kan tro att Maria är född med pennan i sin (magiska) hand.


– Louise Baumgärtner, författare

Lättläst och välskriven!

En mycket lättläst, men samtidigt väldigt välskriven och genomtänkt bok. Berättelsen i boken behandlar ett högaktuellt och viktigt ämne som det måste skapas en diskussion kring. Bokens innehåll ligger skrämmande nära oss i vår vardag trots att den är dold under den "fina ytan" som vårt samhälle så gärna vill ge sken av. Boken var både spännande och fängslande redan från första sidan och sedan ända fram till slutet där något oväntat och sorgligt inträffar. Mycket bra bok helt enkelt, och dessutom väldigt snygg! Tycker absolut att ni ska läsa den.


Linnea Andersson

Marias bokhylla

Gripande och spännande
... som första del i en serie på det här sättet är den väldigt bra. Man får lära känna de väsentliga personerna och jag älskar all koppling till det övernaturliga och den svenska folktron. Boken är oerhört gripande och på många sätt också spännande.
// även när jag inte läste boken fanns de där isgrå och bärnstensgula ögonen kvar i mitt bakhuvud och jag undrade ofta hur det skulle gå för dem. Nu när jag har läst klart boken känner jag mig lite tom.
Språket passar för tiden men är ändå modernt. 


Läs hela recensionen på: Marias bokhylla

Maria - Sveriges nya fantasyprinsessa
Jag var säker på att Avien skulle vara bra, men SÅ HÄR bra? Jag är överraskad och imponerad. Det magiska och övernaturliga sätter färg utan att stjäla rampljuset från annat. Boken blir bara bättre och bättre och det spännande slutet är pricken över i. Jag längtar efter uppföljaren!

Tommy

Svenska böcker
Michèle kan verkligen beskriva natur, känslor och göra starka karaktärer. Teresa och Lövjekarlen är starka personligheter och deras känslor kan man nästan ta på. Den tid som boken utspelar sig var hemsk med häxprocesserna och även detta beskriver Michèle jättebra. Det var fint att få följa Teresa och Lövjekarlen på deras vandringar, personerna de mötte och deras öden. Tidvis är det mycket sorgligt men även spännande och fullt av kärlek.
Betyg: 4/5

Läs hela på: Svenska böcker

loading...

När allt är som mörkast kommer jag till dig, oavsett om du ber mig eller ej. 

Helt. Jäkla. Briljant. 

För det första så finner jag inga ord som känns bra nog för att kunna sammanfatta och hylla Stjärnfödd . Hur beskriver man en bok som man gick in i med skyhöga förhoppningar och ändå lyckas författaren slå benen av en då twist efter twist slängs in. Hur beskriver man en bok som har så vackra och verklighetstrogna karaktärer att man känner sig som en av gänget, som en del av äventyret och fasorna de står inför? 
När jag läste Avien fastnade jag direkt för sättet Maria beskriver miljöer, personer, händelser och känslor och därför blev boken snabbt en av mina favoritböcker...någonsin! Därför kändes det helt underbart att få läsa manuset av Stjärnfödd månader innan själva boken kommer ut. Men som ni nog har förstått så var mina förhoppningar, tja, väldigt, väldigt höga. 
Men Stjärnfödd siktar mot stjärnorna och växlar upp en nivå, sveper med läsaren och får känslorna att virvla runt. Kapitlen hade med enkelhet kunnat försvinna på ett nafs men jag tvingade mig själv att läsa sakta. 
//
Viktiga saker så som ras, kultur, sexuell läggning och att få vara precis den man är tas även upp i Stjärnfödd . Jag älskar att Wälsäter inkorporerar vår världs problem i Doressea och visar att alla är lika värda och alla ska få älska den man vill. 
//
Stjärnfödd av Maria Wälsäter får 5/5 solklara stjärnor av mig!
Måste även tillägga att fina Linn Creutzer har gjort ett underbart bra jobb med omslaget på Zance. 


Läs hela på:
Sanna G. Ståhl

En riktigt fin debutroman!
Mitt 15-åriga jag skulle ha älskat Avien! Mitt nästan 40-åriga jag älskar den inte mindre.
En lättläst, medryckande berättelse med älskvärda karaktärer. Jag tänker att läsaren ser olika saker i karaktärerna lite beroende på var i livet läsaren själv befinner sig.
Magin, kunskapen, är ständigt närvarande utan att ta över. Kriget bubblar i bakgrunden men det viktigaste är relationerna mellan karaktärerna. 
Nu ser jag fram emot del 2.

Michèle Glatt hard (Författare)

Romansen som växer fram är laddad och trovärdig.
Hade skyhöga förväntningar på den här boken på grund av hur mycket en av mina närmsta vänner älskar den så jag var lite rädd att det skulle förstöra läsningen för mig. Det gjorde det inte. Det kan vara den bästa svenska fantasy jag har läst (och jag har läst mycket svensk fantasy det senaste året). Jag älskar nästan varenda karaktär och huvudkaraktären Isondra bara växer och växer som person och i mina ögon. För att inte tala om miljöbeskrivningarna. Wow så de är vackra (men utan att vara för långa och beskrivande)! Helt magiska. Och språket likaså. Romansen som växer fram är laddad och trovärdig. Nästan så att jag faller samtidigt som Isondra. Häftigt att det här är författarens debutroman. Jag vill verkligen följa hennes resa och utveckling framöver och jag ser mycket fram emot uppföljaren som tyvärr inte har släppts än.

Elin Hansson

Kan nästan ta på ångesten
Första gången jag läst något skrivet via dikt och prosa men jag tror inte att denna bok hade kunnat skrivas på något annat sätt. Genom dikterna kan jag nästan ta på ångesten och smärtan som berör mig så starkt. Alla borde läsa denna bok för att få förståelse vad som händer med kroppen och själen efter traumatiska upplevelser. Anicia du borde åka ut och föreläsa i skolor för jag tror att mörkertalet är stort. Tack för att du vågar dela med dig. 5 av 5.


Annicka Rosendahl Jonsson
Bokannicka på Instagram

Fantastiska naturskildringar och djupa känslor.
Med Trollsländor har Michèle Glatthard återigen lyckats skapa en bok som berör. Den får mig att lida med karaktärerna, speciellt Einar och Liv, när de har sorg, glädjas när de är lyckliga. Jag vill vara med dem och dansa med älvorna och höra Näckens melodi vid älven.
Trosllsändor kan jag varmt rekommendera för alla som gillar historiska berättelser med mycket inslag av folktro.
Betyg: 4/5

Läs hela recensionen på: Svenska böcker

Så starka känslor. En bok jag kommer bära med mig hela livet.
Jag har just läst denna fantastiska berättelse. Den är så bra skriven. På ett suveränt sätt tar författaren oss med på en resa genom människohandel och prostitution, men också genom värme och kärlek. Förfärliga svek står i stark kontrast med de täta och kärleksfulla band som skapas. Feghet kontra mod. Karaktärerna beskrivs mycket bra. Vissa får mig att må illa,riktigt illa. Andra vill jag bara krama om. Det känns som om jag är där, mitt i allt.  
Laima, denna underbara, starka, unga kvinna. Jag älskar henne från första stund. Det gör ont i hela mig när hon luras till Sverige i tron om att hon ska få ett bra jobb. Med alla mina känslor på helspänn följer jag henne. Jag vill leta upp lägenheterna hon befinner sig i och rädda henne. Hon är så stark och skör på samma gång. 
I allt detta väver författaren ihop olika skeenden. Kärleksaffärer, vänskap, svidande svek, olycklig kärlek och andra intriger. Boken blir en vän jag längtar efter när jag inte är hemma. Berättelsen blir en historia jag inte vill ska sluta. Men den gör ju det till slut ändå. Med ögonen fyllda av tårar stänger jag boken. Tårar av sorg men också till viss del av glädje. Troligtvis kommer jag att läsa den en gång till, längre fram. Det är inte ofta jag känner så för en bok jag läst. Men med denna gör jag det. 
Jag kan rekommendera alla att läsa Laima. Den berör på djupet av alla känslor man kan ha. Min stora önskan är att författaren snart ger ut nya berättelser. Jag ber om att stå långt fram i kön för ett exemplar då.
/Uffe

Eldig kärlek och andra starka känslor är ingredienserna i Contra Tiempo. Det var spännande och intressant att följa de olika karaktärerna i boken. Slutet vävs ihop på ett skickligt sätt och är helt oväntat. Inte förrän på de sista sidorna faller bitarna på plats. Jag vill läsa mer om Nintus barn.
Ulla

Tack för timmar av underhållning!
Jag är så imponerad av dig och ditt sätt att skriva. Jag har haft svårt att lägga ifrån mig boken och det har varit flera gånger som jag suttit i solen och läst och avslutat i skuggan utan att ens märka av det. Den hade verkligen allt man önskar... spänning, kärlek, humor och sorg. Ingenting var förutsägbart! Jag ser fram emot nästa bok!

Stor kram Madde 

En oerhört viktig bok!
Ett hål i magen och ett blödande hjärta. Rakt igenom läsningen. Det påverkar mig enormt att läsa den här boken, så pass att jag måste ta många pauser medan jag antingen har tårar i ögonen, muttrar argt på världen eller vill gå och hämta mina barn, krama om dem och aldrig släppa dem i närheten av andra människor igen.
Det här är starkt. Uppdelat i tre delar där två osar av förtvivlan och hopplöshet, går lite mer mot styrka och klarhet för att komma till den tredje delen, som fortfarande är ganska mörk och dyster bitvis men som genomsyras av en större livsvilja, en större styrka, ett gladare jag.
Att en människa ska behöva uppleva så hemska saker, i så unga år. Jag ville bara hitta 11-åriga Anicia och krama henne (om hon ville), säga att det kanske inte blir bättre eller lättare, men förhoppningsvis mer hanterbart. Jag ville hitta den våldtagna Anicia och slåss för henne, med henne, skrika för henne tills jag blev blå. Precis som jag kommer göra för mina barn i alla orättvisor och hemskheter de kanske tvingas möta.
Det är en oerhört viktig bok, en för att hjälpa till att ta bort stigmatiseringen kring psykisk ohälsa, och för att se hur någon som varit med om övergrepp kan reagera. Det är också en oerhört modig bok, för här är det råa, äkta känslor vi möter. Det är inte inlindat, det är inte förskönat. Det är som det är, det är äkta.
Jag gillar att Anicia har blandat lyrik med längre texter, det gör att det är lättare att ta till sig och bearbeta som läsare, och det blir inte så tungt. Det gör också att jag tror att den kanske passar lite bättre som ”vanlig” bok än e-bok. Det är en bok som passar för att kunna slå upp och läsa ur ibland, men kanske inte nödvändigtvis från pärm till pärm varje gång. Språket är väldigt passande för typen av text Anicia har skrivit och slår mig i magen gång på gång.


Läs hela på: Marias bokhylla

- En modern saga-
Ett magiskt möte mellan generationer där mod, humor och urkraft möter vår tids existensiella utmaningar i en härlig
kärleksfull blandning....


Ninni Winkler
Dramapedagog

Känslomässiga upplevelser
Det är första romanen jag läst på över femtio år. Det blev sträckläsning och fina, känslomässiga upplevelser. Boken visar/antyder att människan är en fint designad kosmisk varelse med obegränsade möjligheter. Boken får högsta betyg och jag känner fortfarande kraften och glädjen som stabilt ligger kvar i sinnet.

Dan Uhrbom 

Denna bok borde finnas på t ex alla kvinnohem

Från djupaste mörker, när man mår som sämst och till det bättre. Författaren vill visa att de som blivit utsatt för våld mot kvinnor, på olika sätt, att de är inte ensamma. Många gånger tycker både kvinnan och omgivningen att det är hennes fel. Författaren har satt ord på sin egen smärta på ett helt fantastiskt sätt. Våld mot kvinnor kan vara så olika. Både psykisk och fysiskt och sexuellt våld. Vad man än har, eller är utsatt för, kan man finna tröst av att läsa den här boken. Det gör ont att veta att detta våld mot kvinnor förekommer varje dag och överallt. Man blir berörd  och jag kan verkligen rekommendera boken. Den borde finnas på t ex alla kvinnohem runt om i Sverige. Det finns många historier och det är väldigt viktigt att de kommer fram. Jag tycker det är fantastiskt att författaren vill dela med sig och verkligen visa att det finns en väg tillbaka. Jag är tacksam att det är mitt jobb att sprida vidare den här viktiga boken. Tack!

 Nina Hansson

Jag blir otroligt berörd!
Ibland är man helt tom på ord. Jag vill säga så mycket men orden räcker inte till. Det känns så fjuttigt. När man släpps så nära inpå och får tillträde till någons innersta tankar är det svårt, för att inte säga omöjligt, att recensera. Men jag kan säga så här. Jag blir otroligt berörd. Texten kryper in under skinnet på mig. Det är så vackert, så naket, ärligt och utlämnande. En stark bok. Jag vill bara krama om den där lilla tjejen och viska att allt kommer att bli bra och att hon är värd att älskas. Tack @aniciaeriksson för att du låter oss ta del av din historia  


Saras bokhyllor

Ett ljus i slutet av tunneln 

“ändå är det inte okej att deppa⁣
⁣tänk hur många andra som har det svårt⁣
⁣men ibland behöver man få vara låg⁣
⁣utan några giltiga skäl att skylla på”⁣

✨ “Skrapsår” av Marcus Löfblad är en diktsamling som handlar om vardagen & livet. Om kärlek, vänskap, materialism, jobb, sorg, slit och pengar. Jag är säker på att alla kan känna sig in i minst en av Löfblads dikter. ⁣

✨ Löfblad berättar om att livet kan vara tungt ibland men även att det kan även kännas svårt utan någon speciell anledning, vi är även för fokuserade på det materialistiska istället för det som är viktigast...människorna i våra liv; våra nära och kära. ⁣

✨ Jag tyckte verkligen om att vissa dikter var tydliga med sina budskap medans andra texter var tvungna att läsas mellan raderna för att man som läsare skulle kunna förstå vad som försökte förmedlas.⁣

✨ Löfblad sprider med sina dikter budskapet att det är okej att inte alltid vara på topp och att man inte alltid behöver älska allt och alla. Men även att det finns ett ljus i slutet av tunneln och vikten av att ta hand om inte endast våra nära och kära utan även oss själva och den planet vi bor på. ⁣

✨ Tack @marcus.lofblad för det tänkvärda recensionsexemplaret! ⁣
Jag ser fram emot att läsa fler dikter av dig i framtiden.⁣


Sanna G. Ståhl⁣

Dikterna ger djup till boken!
Tack @aniciaeriksson för att jag fick läsa din”Skammen är inte din”. Jag hade turen att vinna boken och nu har jag läst den. Boken handlar om psykisk ohälsa, våld mot kvinnor och sorg. Boken är skriven i dikt och prosa.
Jag är ingen van diktläsare, men dikterna i boken ger mera djup åt boken. Den blir ännu hemskare. Att en stackars tjej skall gå igenom så mycket. Du är verkligen stark som skrivit denna bok och titeln är så fin och passande.
Jag är så tacksam att jag fått läsa din bok Anicia. Önskar dig allt gott, det är du värd.


Carina

This book gave me so many emotions,
so much so it took awille to finish it. Its written like diarie entries which was different but I liked it. Trigger warning- this book talks about rape, depression, and loss (just a warning). But don't let that scare you off, it was a good book that I'd definitely recommend. ”Not your shame” is a journey through poetry and prose in becoming whole as a person, a journey in recovering from mental illness. This means that you get to follow the ups and downs and take part of the most painful but also beautiful parts. 
It is so important to try to get rid of the shame revolving mental illness and help people to feel less alone, because we are not alone. It probably starts a lot with us, daring to share our own experiences that others can relate to. Another wide spread problem in society is violence against women, sexual abuse amongst others. That too is related to a lot of shame and guilt amongst the victims, not uncommonly from society but also from the victim herself. We learn from childhood how to act in order to avoid getting raped, getting assaulted. 
But the guilt never belonged to us. Now, I want to do everything in my power to help, and I will start by peeling off the thick layers of protective clothing and reveal my darkness. The rawest and deepest feelings, thoughts and reactions after trauma. The shame does not belong to us, neither does the guilt. 
The book content three parts: 
Rape and a death wish 
Dad and the grief 
Love and hope 

Romance_reader

Boken gör hjärtat lyckligt!
Mysiga karaktärer, härlig svensk sommarmiljö och ett ljuvligt systerskap som får mig att vilja vara med hos Amanda och de underbara människor hon träffar. För nog behöver världen fler ”tanter” som Stjärnsystrarna och jag önskar att fler unga tjejer fick höra orden: ”Får jag krama om dig, lilla syster? Du är en av oss har jag förstått.”


Michèle

Varenda människa borde läsa denna bok!
"[...] från ingenstans blev du⁣
det där lilla ljuset det där⁣
lilla hoppet precis det ⁣
Jag behövde för att ⁣
Backa ett par steg se över se⁣
mig omkring andas och⁣
Fundera litegrann [...]" ⁣

"Skammen är inte din: om psykisk ohälsa och vägen mot helande" är hjärtskärande, vacker, sorglig och hoppfull. Jag kan knappt finna ord för att skriva ner alla känslor jag fick när jag läste denna boken, när jag genom dikter, rad efter rad läste om vad Anicia har fått gå igenom och går igenom. ⁣

Denna bok är så otroligt viktig då den tar upp ämnen som håller sån oerhörd vikt. Psykisk ohälsa, våldtäkt, helande, kärlek, sorg och vilsenhet. Det finns ingen tvekan om att varenda människa borde läsa denna boken för att iallafall försöka förstå hur ett ögonblick kan förändra så mycket, förändra allt. Hur män kan ta sig makten att förgripa sig på kvinnor, inte lyssna på ett nej eller låtsas som de inte märker att den andra inte vill är oförståeligt, avskyvärd och aldrig okej. ⁣

Anicia tar oss med på hennes väg mot helande, mot att förstå att skammen inte är hennes, utan hans.⁣

"Skammen är inte din: om psykisk ohälsa och vägen mot helande" får 5/5 stjärnor av mig! ⁣

Tack finaste Anicia för det fina recensionsexemplaret, för att jag fick följa med på din resa och för ditt mod. Du är underbar!


Sanna instagram

Att leva vidare efter trauman!
En bok om psykisk hälsa och framförallt att leva vidare efter trauman. Boken är skriven delvis på prosa vilket gör den snabbläst och ger bra flyt. Blandat med mer konkreta texter om vad som hänt får man en helhetsbild av vad författaren gått igenom. 
Jag tycker det märks att boken fått författaren att bearbeta och gå vidare efter flera år präglade av psykisk ohälsa. 
En bok som inte känns som en självhjälpsbok utan mer en historia som läsaren kanske kan finna stöd i.

Bokprojekt

Fantastik debutroman!
Contra Tiempo skildrar två världar i två olika tidsperioder på ett trovärdigt och engagerande sätt. Jag sveptes lätt med i både flamencon i Sevilla och livet som sjuksköterska i Lund. Vill veta mer hur det går för dem med månögonen. Hur är det att leva med sådana uppdrag... och varför? En fantastisk debutroman som förhoppningsvis får flertalet uppföljare. Ser fram emot fler böcker av Pia. 

Lisa Davidsson

"Stjärnsystrarnas hemlighet" är en mysig berättelse, som med sitt viktiga miljöbudskap är helt rätt i tiden. Thurell bjuder på en härlig dos magi i vacker skärgårdsmiljö - de med rötter från västkusten kommer att känna sig som hemma. Boken är karaktärsdriven utan att flytta fokus från själva handlingen, och relationerna karaktärerna sinsemellan är såväl inspirerande som motiverande.

Väl läsvärd för alla som tycker om att upptäcka nya och spännande svenska böcker (och författare). Ta med dig "Stjärnsystrarnas hemlighet" ut i naturen i vår och bara dröm dig bort, vettja!


Maria Wälsäter

BTJ-häftet nr 21, 2018. Lektör Anders Weidung
Författaren relaterar misstänkt ljusskygg svensk medverkan i människorättsstridiga handlingar i bl.a. Afghanistankriget och Mellanöstern, orättfärdig svensk vapenexport, avsiktlig vilseledning beträffande ubåtsaffärerna, Palmemordet, NATO-samarbetet // Svenskarna sägs ha bristfällig demokratisk kontroll  över organisationer som SÄPO, FRA och MUST och stå under större inflytande av USA än de tror.

Finns något för alla
Nu är ju inte dikter något som man egentligen ska läsa såsom jag gjort den här gången, nämligen rakt av och hela boken i sträck, utan man ska nog ta lite tid på sig, kanske till och med bara läsa en eller ett par dikter per gång, smaka på orden och ge sig själv tid för eftertanke. // Istället kommer jag senare ta upp den här boken igen och läsa om dikterna en i taget i lugn och ro för jag känner verkligen att den här diktsamlingen är något för mig. // Marcus Löfblad tar upp dagsaktuellt men också sådant som är allmängiltigt i sin diktning och det är en fördel för då finns något för alla och det fanns väldigt många dikter som jag blev berörd av.

Skrapsår är Marcus Löfblads debut. Jag tycker väldigt mycket om den här diktsamlingen och hoppas att det inte tar alltför länge innan Löfblad kommer ut med en till.

Tack Marcus Löfblad för rec.exet!


Läs hela recensionen på: Recensioner "Skrapsår"

Margaux Dietz rörs till tårar.
Titta gärna på hela men 3.18 min. in i videon får ni en riktigt fin, och tårfylld diktuppläsning av en dikt i Anicia S. Erikssons bok, "Skammen är inte din - om psykisk ohälsa och vägen mot helande". Rekommenderas varmt av Margaux Dietz som rörs till tårar.

Se videon på:VLOGG

Absolut läsvärd roman
En jättemysig svensk feelgood-roman som utspelar sig på den svenska västkusten, både i skärgårdmiljö och i skogsmiljö. Varma och charmiga karaktärer med en fin gemenskap och ett gemensamt mål. Jag bara önskar att jag finge vara en av dem. Absolut läsvärd roman som får dig att drömma bort lite och mysa. Och vilket magiskt bokomslag. Tack för en fin bok.
Jenny på Goodreads
Fler recensioner på: Recensioner Stjärnsystrarnas hemlighet

Mycket bra och insiktsfull bok.
// I Anicia Sundström Eriksson bok ”Skammen är inte din” tar hon med mig in i en värld av ensamhet, hopplöshet, att inte duga, att inte vara värd något och självmordstankar som dyker upp som enda utväg när mörkret blir för kompakt, när den inre smärtan blir för svår.
//När jag läser dikterna och prosastyckena (som är daterade och tidsatta) så kan jag känna djupet i den förtvivlan hon måste ha känt. Edvard Munchs målning ”Skriet”, dyker i mitt inre upp som en bild av en bottenlös förtvivlan. Men till skillnad från målningens högljudda skri så är författarens skri inåtvänd och tyst och framstår för mig än mer skrämmande och tragiskt.
//Hon drivs av tanken på att endast döden skulle skänka henne sinnesro, men hon tar inte steget, utan försöker själv hitta en väg ut ur sitt självförakt, med mindre lyckat resultat. Men, när den absoluta botten är nådd, så träffar hon sitt livs stora kärlek. //
Författarens bok berörde mig verkligen. Det är ingen bok man bara läser som ett tidsfördriv. Det är en bok som kräver läsarens fulla uppmärksamhet. Det är en fantastisk bok som visar på att, trots all smärta och hopplöshet så finns det en väg mot ett nytt och mer livsbejakande liv.
//
Stort tack Anicia för en mycket bra och insiktsfull bok.

/Lasse

Läs hela recensionen på: Recensioner Skammen är inte din

Fantasy som innehåller allt, ser fram emot att läsa fortsättningen!
Familj, kärlek, nya vänner, krig och magiska krafter, man kan säga att den här boken har allt! Den är en perfekt blandning mellan allt och det är magiskt och spännande så att man inte kan sluta läsa.
//Jag trodde den skulle vara mera svårläst med tanke på alla nya (och inte alltid så lätta och vanliga) namn på platser och karaktärer, lägg även till ett helt nytt språk som används lite här och där, men läsningen flyter faktiskt på hur lätt och fint som helst!
Jag gillar blandningen av karaktärer, de onda och de goda och de som man inte riktigt vet vilken sida de tillhör. De tillsammans med handlingen gör att det hela tiden händer nya saker och man vill fortsätta läsa. Och så har vi miljöbeskrivningarna, // som gör att man ser det man läser framför sig.


Läs hela på Jennys Blogg

Välskriven och lättläst
När jag började läsa boken fastnade jag direkt för den. Maria Wälsäter skapar en alldeles egen värld där dorier och elysier ligger i fejd med varandra sedan urminnes tider. Boken är välskriven och samtidigt lättläst. Det är en sådan roman där jag, sedan jag bestämt mig för att bara läsa ett kapitel, plötsligt finner mig läsa ytterligare ett. Och sedan ytterligare ett.
//
Jag bryr mig verkligen om hur det ska gå för Isondra, Gabriel, Alexander, Benjamin och de andra karaktärerna, vilket är ett gott betyg. Det finns väl inget värre än när man känner likgiltighet för vad som ska ske i en bok.
//
I Elysien har människorna kunskaper och krafter som inte hör till de vanliga. De utgår från de fyra elementen eld, vatten, jord och luft. Även här lyckas författaren skapa en trovärdighet så länge man accepterar att man befinner sig i det speciella universum som en sådan här roman utgör. Ett extra plus för omslaget som jag tycker är riktigt fint.
//
Det känns lite tomt när jag läst klart det sista kapitlet. Jag får trösta mig med att Avien är första delen i en trilogi. Jag hoppas att jag får återknyta bekantskapen med några av karaktärerna i nästa del.


Läs hela recensionen på: Mitt skrivna ord

En stark läsupplevelse med många härliga karaktärer som jag kom att tycka mycket om. Romanens handling är lätt att komma in i jag sträckläste den eftersom den var så spännande och bjöd på oanade händelser hela tiden. Väldigt varm och tänkvärd. Läs den!
Fem stjärnor!

Anna Andersson Goodreads

Jag kittlas redan av den inledande prologen.
Ska författaren återigen tordas ge sig in i den värld där fiktion och verklighet inte ens för författaren går att hålla isär.  Efter att författaren befunnit sig i en värld av dimensioner (Den åttonde dimensionen) och efter ett kort uppehåll i den verkliga världen. kasta sig åter U P Enna oförskräckt in i den trolska och förföriska värld där fantasin och magin inte ens utgör en begränsning. Prologen triggade mig verkligen till fortsatt läsning … och spännande läsning blev det!
//
Åter får jag stifta bekanskap med Mittel och Cirkus Rosa. Platser som jag efter författarens debutroman ”Den åttonde dimensionen” kände mig någorlunda hemmastadd i. Men, riktigt säker kan jag aldrig bli, för i denna sjunde dimension introducerar författaren nya bekantskaper, miljöer och spännande händelser som i samspelet med det minst lika spänningsfyllda händelseförlopp som samtidigt äger rum i nutid gör att jag inte kan sluta läsa. Jag måste bara få veta hur det hela vävs samman och vad som händer med de personer som befolkar berättelsen. //
Intrigen där författaren väver in äktenskapliga problem. En gåtfull kvinna får en avgörande roll, svårmod, ångest, kärlek och skräckfyllda upplevelser balanserar berättelsen på ett fint sätt och gör den, trots sin fantasy genre, trovärdig. Författarens berättarröst kommenteras i kursivstil i vissa avsnitt och jag funderar på om det är ytterligare en person inblandad … som iakttagare ... och som verkar veta mer än berättarrösten? Även om jag kanske missuppfattat författarens intentioner så gillar jag detta snillrika grepp.
//Händelsernas klimax mot slutet av berättelsen lämnar många frågor obesvarade. //
Ja, det är många frågetecken som behöver rätas ut och jag väntar med spänning på vad UP Ennan ska ta sig för i nästa bok … för en fortsättning måste följa.
Tack Ulf för en spännande läsupplevelse.

Lasse

Läs hela på: Recensioner "De dödas själar"
 
 

Som en god karamell!
// jag blev förtrollad av boken och rekommenderar den varmt. Hela berättelsen, personerna och omgivningarna är så väl beskrivna utan att gå in för mycket i detaljer och det känns som att man är där. //Jag gillar att det är lite magi med i boken och läsupplevelsen är som en god karamell man försöker suga på så länge man kan innan man lägger den ifrån sig. Vilken fantastiskt fin fantasi Maria har. 

Läs hela recensionen på ACs bokhylla

Tilltalar alla sinnen - en magisk upplevelse
Författaren Maria Wälsäter har ett vackert språk med en levande berättarstil som tilltalar alla sinnen med tankeväckande och ibland filosofiska beskrivningar. Påminner om ”stream of consciousness” med en varm empatisk touch. Njutbar läsning. 
Jag hoppas innerligt att boken blir översatt till engelska så att läsare från andra länder också får ta del av Doressea. (Om jag hade haft eget företag vore det en ära att själv få översätta den. Såpass mycket tror jag på den här bokserien.)

Jag ser mycket fram emot uppföljaren. Tack, @maria_walsater , det var verkligen en magisk upplevelse. 


Jenny Karlsson: jenkamichiko

En mörk och hoppfull resa via dikt och prosa.

Det är viktigt att prata om psykisk ohälsa och skammen som kan vara förknippad med denna. Författaren till denna bok delar med sig av sina känslor när hon mått väldigt dåligt. Hon skriver bland annat om en våldtäkt, om dödslängtan och sorg över sin förlorade pappa.

Boken är väldigt personlig och läsaren får komma in på djupet hos författaren. Men det är ändå känslor många kan känna igen sig i. Smärta och maktlöshet. Det blir tungt, samtidigt får vi följa henne vidare genom mörkret och ut från det, in i ljuset igen. Hon berättar om sina råa känslor och tankarna och reaktionerna efter ett trauma för att hon vill hjälpa till att få bort skamkänslan. Det är aldrig offrets skam och skuld att bära.

Tack så mycket @aniciaelvira för recensionsexemplar och att du vågar att tala ut.


Läs recensionen på: Mellsageek

Spännande och inspirerande!

Jag har nu läst din bok. Den är både spännande, välunderbyggd på faktasidan och inspirerande! Att all vapenhandel är en smutsig byk blir så tydligt och att Sverige ska vara inblandat en uppenbar skam. Hoppas verkligen att du får framgång  med din bok och att din mission, som jag så helhjärtat delar, ska nå in i de avskärmade rum där besluten fattas!


KG Hammar, gästprofessor CTR, Lunds universitet, tidigare ärkebiskop

Recension från huvudkaraktären.
Tack för boken!
Jag har redan läst den. Det är nog den första bok jag sträckläst!
Det blev förunderligt under tiden jag läste, jag blev tagen på riktigt.
Kände tårarna komma speciellt i slutet när soldaterna hittade mig och tog hand om mig på ett så fint sätt och min mammas glädje.
Jag har också känt ångesten min mor måste haft under de sex dygn jag var borta.
Nu ska mina barn i Sverige få läsa den John i USA ska få boken skickad till sig och jag hoppas du kan signera den.
Tack än en gång.
Kram
Rita

Mycket läsvärd bok!
Jag fick tag i din senaste bok i fredags ”De försvunna”. Jag läste ut den idag, det var en mycket läsvärd bok, skriven som vanligt när jag läst samtliga dina böcker på ett mycket, mycket skickligt berättande sätt.


Leif Björkelöv

En bok full av smärta
Jag tänkte skriva två meningar här som är från boken. Två meningar som det vore bra att människor utan psykisk ohälsa också bör läsa. För det är många som inte tror en och inte förstår en. 
Mening 1: Hjärnan kan bli sjuk precis som alla andra organ och kroppsdelar. 
Mening 2: Psykiskt sjuka lider i tystnad, skäms och känner sig förlöjligad. 
Det är två bra meningar som alla bör lägga på minnet. 


Läs hela recensionen på: Bokfrun

Luftig och läsvärd. 
Laima och den besynnerliga fegheten är en bok som behandlar ett allvarligt ämne utan att kännas för tung. Tvärt om så är boken lättläst trots att den innehåller både våld och sexuellt utnyttjande. Boken känns aktuell, då den tar upp ett ständigt relevant och allvarligt problem i samhället. //I en värld bland hallickar och torskar finns det sällan någon prins som kommer till ens räddning, så Laima får göra sitt bästa för att rädda sitt eget liv. Det behövs fler böcker om kvinnor som står upp på egen hand, och det här är en sådan bok. Den är kanske inte så gripande som jag hade väntat mig, men ändå läsvärd. Och trots sina nästan 400 sidor kändes den luftig och gick fort att läsa, och ibland är det ju precis det man är ute efter.


Läs hela recensionen på: Bokusflickan

Gripande och stark!

Så oerhört välskriven och jag känner smärtan ända in i mitt innersta men även den spirande glädjen i del 3. 
Tack Anicia. Du är fantastisk. 


Carina Eriksson

En fantastiskt berättelse

Författaren griper tag i mig med sitt målande språk redan i stycke ett. Hon visar direkt sin förmåga att fånga läsaren. Boken är tjock med många sidor men berättelsen har en sådan närvaro att den hela tiden är intressant. 

Man får följa Lövjekarlen och Teresa genom 1600-talets Sverige, i en tid då häxjaktens idioti härjade som värst. Närgånget låter författaren oss följa med genom kärlek och glädje, svårigheter och sorg. Jag som läsare får en riktigt fin relation till karaktärerna i boken och även till miljöerna runt dessa. Ämnet kärlek har en stor plats i berättelsen. I vissa stunder av sådan grad att man känner sig förvirrad och magen kniper. Men i det stora hela är den kärleken också fin. 
Språket i boken är otroligt vackert. Man sveps med som en lätt sommarvind och det är bara att njuta. Det gör också att man även får en nära relation med Näcken, älvor och andra väsen. Att jag nästan skulle börja tro på sådant i min ålder trodde jag aldrig. Men i denna boken finns de, livs levande. Och när författaren beskriver dekokter på olika örter kan man riktigt känna doften av dem. 
Det är väl det som gör den här berättelsen så speciell. Att författaren lyckats väva in forntida folktro med den brutala verkligheten till en riktigt spännande och givande läsning. 
Jag kommer definitivt att läsa mer av denna skickliga författare och jag kan rekommendera alla andra att göra detsamma. 
Tack för en fantastisk upplevelse. 

/Uffe 

Spännande med verklighetsbakgrund

Mitt första intryck då jag får "Som skakar Sverige i dess grundvalar" i min hand är positivt. Boken är tjockare i verkligheten (drygt 400 sidor) än vad jag hade föreställt mig då jag tidigare bara sett den på bild. När jag läserboken upplevs den dock inte lång, utan som med många andra bra böcker känns
en viss saknad att den så fort tog slut. Boken får mig ibland att tänka att det här kunde bli en actionfilm. Att innehållet delvis har
verklighetsbakgrund, speciellt vad gäller Sveriges vapenexport, gör att jag tycker boken är extra värdefull. Detta beskrivs i bokens efterord, som man inte bör missa att läsa.
Betyg 4/5


Bokrecension.se

2018/10/02
Starkt, Stark!
En oerhört stark bok om hur det är att hamna fel, att vilja synas men inte veta hur, vilja vara med fast det är fel gäng, fel levnadssätt. Maria Starks bok om tjejerna i Girlhood är full av känslor: ilska, sorg, glädje och kärlek. Den tar tag i mig, får mig att vilja hjälpa tjejerna. Jag lider med dem och känner med dem. Att den utspelar sig i Södertälje där jag själv växt upp, varit på samma uteställen som de (Avenyn, Liberty „Libban“) gör att boken känns ännu mer nära.
Starkt Stark!
Betyg: 4,5/5


Läs hela på: Svenska böcker

En bok med mystiska händelser och historiska berättelser.
Den är skriven på lite gammaldags svenska och lite svår att läsa tycker jag.
Det finns många karaktärer i boken men det är intressant att följa deras liv och Birgitta beskriver miljöer och personer levande.
Betyg: 2,5/5


Läs hela på: Svenska böcker

Lustig, fartfylld och underbara figurer.
U P Enna har skapat en härligt dimension, en värld, och målar upp den så det känns som om man själv är med i den. Snabbt fick jag favoritkaraktärer som t. ex. Korken. Honom kan man bara gilla  Boken är spännande, sorglig och rolig. Perfekt läsning för en äventyrslysten och bokälskande tonåring!
Betyg: 4/5


Läs hela recensionen på: Svenska böcker

Manar till sanningssökande
Svenskarna har i decennier vant sig vid att lita på sina politiska ledare. 
Denna vana är idag ett hinder mot att förstå och reagera med kraft på det nya ledarskapets beroende av och undfallenhet mot utländska makter som storbanker, militärindustri, USA och militäralliansen Nato.
    I denna bok ger Sven Ruin en god inblick i hur Sverige numera styrs, vilket bl a yttrar sig i att regeringen inte ens kan underteckna det förbud mot kärnvapen som Sverige självt formulerat tillsammans med 120 andra FN-stater. USA och Nato har så bestämt.
    Med lögnpropaganda om ryska hot drivs Sverige in i Natos överlägsna och aggressiva upprustning och upplåter stora delar av vårt land till utländska militärövningar, som också utgör ett hot mot miljön.
   Med påhittade ryska ubåtskränkningar och andra hot främjar säkerhetstjänsterna utländska maktintressen istället för Sveriges säkerhet.
    Media deltar medvetet eller omedvetet till detta genom att okritiskt förmedla vinklade nyheter och rapportera militärers och andra myndigheters utsagor.
    Denna bok manar till sanningssökande och till insiktsfullt och medvetet handlande för att väcka svenska folket till att återta makten i sitt eget land.
 
Jag önskar oss alla lycka till!

 
Ola Friholt
ordförande i Fredsrörelsen på Orust

Läs fler recensioner på Recensioner "Världens dummaste folk"

Spännande och full av kärlek
Michèle kan verkligen beskriva natur, känslor och göra starka karaktärer. Teresa och Lövjekarlen är starka personligheter och deras känslor kan man nästan ta på. Den tid som boken utspelar sig var hemsk med häxprocesserna och även detta beskriver Michèle jättebra. Det var fint att få följa Teresa och Lövjekarlen på deras vandringar, personerna de mötte och deras öden. Tidvis är det mycket sorgligt men även spännande och fullt av kärlek.
Betyg: 4/5


Läs hela på: Svenska böcker

Djupt smärtsam
I mjölnarens spår är en lågmäld, men djupt smärtsam berättelse om olevda eller i alla fall fellevda, förfelade, liv. // Här finns kärlek, svek, hemligheter, sånt som kan likna ondska, alla ingredienser till ett drama och en tragedi. Och ändå är allt väldigt lågmält och vardagligt skrivet. Det tycker jag mycket om.
Det finns många historiska romaner som beskriver kvinnors begränsade liv, men det behövs alltid fler. Emmas historia känns ny om än sorgligt bekant, viktig, unik och allmängiltig. 


Läs hela på: Fiktiviteter. se

Underbar
Att ge sig in i Aviens kontrastrika värld är som att ta en färggrann och spännande resa. Lättläst, lättsmält och alldeles underbar!

Linn
 
 
Jag har nyss läst ut Maria Wälsäters nya bok. Det är så värd att läsa. Jag har i princip sträckläst den och längtar redan efter fortsättning. Man blir lätt fångad i boken, och man vill vara kvar!

Maria Renhult

Väl värd att läsa
Mycket lättläst bok som du fångar i direkt och sen inte kan släppa ifrån dig. Aktuellt ämne som är så viktigt att belysa vilket författaren gör på ett bra och givande sätt. 
Twistat och oväntat slut! 

Kan varmt rekommendera denna bok till alla som vill ha en lättläst, välskriven, spännande och intressant bok. 
Själv väntar jag på ny bok från denna debutförfattare!


Ulrika Rieckmann

Kulturladies
”Året är 1936 och i ett fönster tittar en förskrämd kvinna ut. Hon klamrar sig fast vid minnen av en lycklig tid, en tid när hon fortfarande kunde andas...” Så börjar denna historiska roman om ett gripande kvinnoöde. Levnadsglada Emma växer upp i ett kärleksfullt hem och framtiden ser ljus ut. Hon planerar en framtid med kärleken Alfred. Men allt kullkastas när hon tvingas gifta sig med den dubbelt så gamla storbonden. Hur kan så mycket ondska finnas i en man? Emma är en överlevare och jag grips av hennes öde. Jag sträckläste boken och tänkte mycket på alla de kvinnor vars livsöden aldrig berättats... Stort tack @stinanilssonbassell för denna läsupplevelse och hur historien vävdes samman till ett pussel som gav förståelse för människornas agerande. 

En riktig sidvändare!

I den åttonde dimensionen får jag lära känna personer och miljöer som jag aldrig kunnat drömma om (och då vill jag påstå att jag har ganska så god fantasi själv). Cirkusrosa är en helt ny värld för mig men som gestaltas så väl att det känns som att jag varit där på riktigt. 
Författaren skriver på ett sätt som gör att jag hela tiden vill vidare i berättelsen. Det är spännande från början till slut och jag hittar sällan ”naturliga” avbrott för att lägga ifrån mig boken, inte ens när vardagen pockar på uppmärksamhet… Författaren vårdar ömt sina karaktärer (åtminstone de som gjort sig förtjänt av det) och jag lär känna vissa av dem riktigt väl. // så råkar jag veta att uppföljaren snart är här… Tack för mycket god läsning, Ulf. 


//Linda  
Läs hela på: "Den åttonde dimensionen" - recensioner

Läs denna hisnande historia!
Temat i boken är att svenskarna låter sig luras av politiker, myndigheter, medier och företag på ett sätt som håller på att föra landet helt ur kurs och sätta demokratin och självständigheten ur spel." //
"För första gången har jag fått en förklaring på alla underliga turer och krumbukter omkring polisutredningen om Palmemordet. //
Det här framförs med många trovärdiga argument i den nyutkomna boken Världens dummaste folk? Så blir de godtrogna svenskarna grundlurade (Ebes förlag) av Sven Ruin. //
Läs denna hisnande historia. Den är skakande, framför allt för oss som en gång starkt trodde på den svenska demokratin ..."

Läs hela recensionen på: lindelof.nu

Medryckande, behaglig och spännande!
Avien är ett behagligt fantasyäventyr med högt tempo och vackra miljöer, där huvudpersonen ställs inför livsomvälvande förändringar och gång på gång får ta ställning i diverse olika svåra etiska frågor. //– men i grunden ligger det som är störst av allt. Kärleken.
//Avien är en trevlig läsupplevelse med ett gott flyt och mycket spänning. Världen – Doressa – är intressant och trovärdigt uppbyggd med förmågor utom denna värld och vackra miljöer//
Medryckande, behagligt och spännande helt enkelt – och något ni bör läsa i höst!


Läs hela på: 365bockerdubordelasa.com

Det är lätt att se miljöerna framför sig och känna in känslorna kring de olika karaktärerna. 
Jag har just läst en berättelse, en skildring av alkoholismens gissel berättat ur pojken Johans perspektiv. De många av oss inte behöver uppleva själv är här berättat, inte bara inifrån husets väggar, utan också verkligen inifrån själ och hjärta. Det börjar med en djupt tragisk olycka som direkt gör ont att läsa och fortsätter sedan som en berättelse kring en dysfunktionell familj. Allt på grund av alkoholens inverkan. 

//
Jag kommer definitivt att vilja läsa de andra böckerna om Johan. Tack Lars för en fin men tragisk läsupplevelse. 

Uffe

Läs hela recensionen på Recensioner "Pojken i bäcken".

Boklunga
Man blir arg när man läser den här. Och ledsen över det kvinnoförtryck som utspelar sig. Ett så hemskt och tragiskt kvinnoöde. Hur en person kan brytas ner så totalt, samtidigt som ingen gör något för att hjälpa henne. 22-åriga Emma som drömde om ett liv med kärleken Alfred blev istället bortgift till dubbelt så gamla storbonden Niklas. //
De stunder jag kommer in i boken känner jag verkligen med Emma och vill bara ta henne under mina vingar och säga att allt blir bra nu. // En bok som tog lite tid för mig att läsa, men som stannar en stund. Jag tror det här kan vara en oerhört bra bokcirkelbok då det finns mycket att diskutera.


Läs hela på boklunga

”Avien” av Maria Wälsäter får ett solklar 5/5!
Sättet Maria Wälsäter skriver på är fängslande, målande och fullständigt fantastiskt! Jag fick verkligen anstränga mig för att inte sträckläsa boken. 
Miljöbeskrivningar och personbeskrivningarna är tillräckligt detaljerade för att man ska få känslan av att vara där vid Isondras sida.// Det känns nästan som att man är med i deras lilla grupp när man läser ”Avien”.
Avien är utan tvekan en av mina nya favorit böcker och jag förstår inte hur jag ska kunna vänta på nästa bok! 


Läs hela recensionen på: sannareads

Speedreader

 Jag gillar att läsa om kvinnoöden under tider som fortfarande var väldigt styrande av män. När jag kommit en bit in i boken slås jag av huvudpersonen Emmas rädsla för sin son som är ett . Hur man kan leva tillsammans med någon som en fånge i sitt egna hus? där någon ser på en med ett hat precis som hennes son Axel. Jag känner väldigt mycket inför Emma som person, jag vill kliva in i boken och hjälpa henne.

Det finns ett vemod som löper som en röd tråd genom hela berättelsen. Stina skildrar gränsen mellan lycka och olycka på ett vis som gör att man förstår hur snabbt saker kan förändras. I mjölnarens spår, är i sina delar väldigt gripande men – en del kring historien om Emma själv i hennes ungdom kunde kortats ner. Vad som är bra är att man uppmärksammar människors beteende, att inte ”se” vad som sker mitt framför deras ögon av rädsla kanske?


Läs hela recensionen på: Speedreader

2018/06/04
En underbar bok som jag lovar berör alla som läser den. En varm, spännande bok som väcker många minnen till liv inom mig. 
Tack Teresa Thurell! Du är en gåva till världen! 


Annie Hernach Wennerstrand

Pias Lilla Kulturblogg
Såg att någon sagt att intrigen är som hämtad från Vilhelm Moberg och det kan jag hålla med om.
Det är lite för tråkigt och tragiskt för att det ska falla mig i smaken. // Ändå är det något som lockar mig att läsa vidare. Jag vill veta hur det går för Emma. En av de lyckligaste scenerna är när hon och Elsa drar lakan av möblerna och hon lägger sig på golvet för att skratta. Den scenen såg jag framför mig, klart och tydligt.
Storyn utspelar sig på gården och det är inte så många fler miljöer som beskrivs. // Boken kom till efter ett besök i ett gammalt hus, skriver Stina. Det är kul att fler får storys av ett hus eller en miljö och sen sätter sig ner för att skriva om det.


Läs hela recensionen på Pias Lilla Kulturblogg

Bra böcker
Tidigt i boken låter Emma en klänning som hon fick av sin far i sin ungdom spela upp minnen från en svunnen tid. Detta fick oss att börja tänka på hur starkt kläder faktiskt är förknippade med minnen. Generellt är det faktiskt en sak som vi tänkte på då vi läste boken hur författaren inte viker från att utreda karaktären av minnen från ens eget liv. Hur och vad minns man?
//I mjölnarens spår är intressant och språket stundvis nästan poetiskt med den är tragisk och varken läsare eller Emma ser mycket hopp om att det ska ske en ljusning.
En sak som är central och berättas på ett detaljerat och beskrivande sätt i boken är Emmas relation till sin far. Relationen är en intressant blandning av aktning och svek som lyfter läsarens intresse för historien.


Läs hela recensionen på: Bra böcker

Vilka är Sveriges grundvalar?

Boken "Som skakar Sverige i dess grundvalar" väcker stora förväntningar och refererar till Hans Holmérs ord om när sanningen om Palme-mordet kommer fram kommer grundvalarna för Sveriges samhälle att förändras i grunden. Uppenbarligen visste Holmér en hel del om mordet på Olof Palme.
Denna situation utgör en fond till Lars Ambers roman och refererar till Sveriges roll som vapenhandlare och politisk aktör på den internationella scenen. I boken följer vi händelser som relaterar till de motköpsaffärer som ofta är ett krav vid stora vapenaffärer. Vi följer kampen om kontrollen av svensk ny avancerad forskning inom nanoteknologi och solceller beroende av sällsynta mineraler som finns i Brasilien. Med i detta spel ser vi representanter från de dominerande internationella krafterna Kina och USA, men även hur personliga ambitioner som spårar ur till girighet och beredskap att gå över lik kan förändra spelplanen drastiskt.
Boken uppvisar ett antal oväntade och dramatiska händelser som ger berättelsen spännande vändningar som kan vara svåra att hänga med i som läsare, men som gör att man inte gärna lägger ifrån sig boken. Som läsare förnimmer man lite av en tillvaro som är "larger than life" och väcker frågor om hur världen styrs. Hoppas att detta kan väcka ett intresse att läsa boken.


Patrik Hidefjäll

Har just spenderat helgen på Bornö ett underbart naturreservat med perfekta läsningen av Stjärnsystrarnas hemlighet. Nu är den slut men kvar i mitt hjärta! Rekommenderas till alla och envar som önskar skön läsning i sommarens bästa tid!

Mette Johansen

O, låt mig till denna betagande bild berätta, att din bok Bärnstenar i vattnet, varur min blida mor läser för mig var dag, skänker sjuksalen nästan det enda ljus som däri faller, varande en av de ljuvaste böcker jag någonsin vetat, med en sådan sällsam ton av sagolik skönhet, låtande skira älvor dansa till näckens spel även omkring min sjuksäng, fyllande mig med den skäraste salighet och djupaste tacksamhet till dig och ditt författarskap.

Engla Louise Lernäs

Books of Sweden

”Var är du, min älskade?”

Det är i slutet av 1800-talet. Emma Klasdotter är ung, lycklig och kär. Hennes kärlek för Alfred är stor. Hon har hela framtiden framför sig. // Men det blir inte som hon hade tänkt sig.  
    Emma blir bortgift mot hennes vilja med en äldre man och börjar ett liv hon avskyr. //
    En mörk historia som utspelar sig under en tid där kvinnor i Sverige inte fick höras. Boken innehåller spår av en tung sorg, avsaknad kärlek och kämparglöd. Vackert språk, och en berättelse som inte lämnar någon oberörd. 


Läs hela recensionen på: Books of Sweden

veronicasbokstagram
Det är en bok där man som läsare inte bara följer med tillbaka i tiden, utan också får ta del av en annan värld där folktro och övernaturliga inslag är lika verkliga som den vanliga världen.//
Jag tycker om hur boken är skriven, med bra personbeskrivningar som gör att jag känner för karaktärerna. Den innehåller sådant som tilltalar mig. Förutom att den utspelar sig i historisk tid, så finns där övernaturliga väsen, såsom näcken, älvor och troll. Inslag av magi och kunskap om växter och dekokter. Häxor om man så vill, men hellre kloka kvinnor och män som inget hellre vill än att hjälpa, men som ändå lever i gemenskapens utkant. Detta tycker jag är fascinerande. Dock hade jag önskat ett rappare tempo, och något färre antal sidor. Handlingen blir stundtals lite för långsam. Trots det är jag nyfiken på fortsättningen.


Läs hela recensionen på: veronicasbokstagram

En fantastisk berättelse. Det är spännande att få följa så många olika slags relationer. Allt från hemska till kärleksfullt vackra, och däremellan sorgliga och tragiska. Det är en kärleksroman som har det mesta i och med detta. Författaren berättar med en naturlig självklarhet. Hon har ett vackert och målande språk, vilket gör att man vill läsa vidare. Man vill veta mer. Det kändes sorgligt när boken tog slut. Kändes nästan som att lämna en vän. Men jag satt med ett leende på läpparna till slut, även om berättelsen bitvis är både hemsk och mycket sorglig. Jag har haft nöjet att få höra författaren föreläsa. Jag känner igen henne i texten. Hon fångar sin publik utan onödigt yviga gester. Det är en bok för alla. Den berör på djupet. Jag kan varmt rekommendera den. Tack för att jag fick läsa. 

Uffe

DAST Magazine

En thriller om svensk vapenhandel, fiktiv historia men lätt igenkännlig för den som läst tidningar de senaste decennierna.

Pseudonymen Amber, enligt uppgift en välrenommerad utrikeskorrespondent, skriver trovärdigt och övertygande som de högtflygande affärer som vi andra markbundna är lyckligt (åtminstone nästan) ovetande om. Dessutom skriver han väl och inte alltid på den vanliga tidningsprosan. Kända namn från förr och nu dyker upp (Olof Palme, Rysslands president Putin och Frankrikes misslyckade presidentkandidat Le Pen) som tillsammans med hemliga agenter gör sitt bästa för att hindra Dahlberg i hans personliga värv.
Lite (och inte så lite heller) är det en nyckelroman //spännande är det och man inser att det ligger idogt grävande om korruption och maktbegär, lögner och andra blå dunster bakom historien.


Läs hela recensionen på DAST Magazine