I vår nätbokhandel säljer vi våra författares böcker. Vi levererar inom 3-5 arbetsdagar.

I menyn till vänster hittar ni recensioner.

Det här är en otroligt viktig bok!
Att våga berätta om sina upplevelser och sitt mående är så viktigt, både för sig själv för att kunna hantera det, men även för andra som antingen varit i samma situation eller som står nära någon som varit det. 
I den här boken får vi ta del av författarens egna historia genom både dikt och prosa. Boken är indelad i tre delar där den första handlar om den våldtäkt hon utsattes för. //
Den andra delen handlar om hennes pappa som var alkoholist under hennes uppväxt. Bara ett år efter att han lyckats ta sig ur sitt beroende drabbades han av cancer som sedan ledde till hans alldeles för tidiga död. Och att han därmed inte längre finns hos henne.
I den tredje delen har hon träffat sin pojkvän, vilket har gjort att hon återigen känner att livet är värt att leva och hur fantastiskt det är att han kan älska henne efter det hon varit med om. //
//Handlingen är som ni förstår väldigt tung emellanåt, och ibland gör det så ont i mig att jag måste ta en paus. Men ganska snart måste jag plocka upp den igen. Jag vill läsa vidare. Jag vill ta del av berättelsen. // Språket i den här boken tilltalar mig verkligen och gör att texten blir så drabbande, så lätt att ta till sig.//


Läs helarecensionen på: Mia Linden

Leseverdig og tankevekkjande

// Boka er godt og overtydande skrivi i korte, geie kapittel, Het vil ein nemna nokre.:Vad gör Sverige egentligen i Afghanistan ? Irakkriget satte Mellansöstern i brand. Libyakriget forstörde ennu ett land  Sverige skall inte likna en bananrepublikk. Vår egen militär eller  nogon  annans ? Hemliga organisationer utom kontroll.
Ruin er serskilt oppteken av Stay-behind-grupperingar som opererer i løynd delvis med offisiell godkjenning. Og no syner det seg  (Klassekampen 17.11) at slike grupper truleg framleis er veksame også i Noreg. 
Boka er på alle måtar leseverdig og tankevekkjande og kan tingast på Ebes förlag.

 
Olav H. Aarrestad i tidningen Friheten

Riktigt stark debutroman! 5/5
Efter första kapitlen kunde jag inte lägga ifrån mig boken. Tempot är högt och hemligheterna ligger och puttrar i bakgrunden hela tiden och man vill bara veta mer mer mer. Språket är vackert men lättläst och flyter på som honung från första sidan. Jag får inte nog av karaktärerna heller. Jag önskar att jag var vän med Ben och Lawine och kan ha råkat utvecklat en liten crush på både Alexander och Zance. Jag uppskattar att den inte slutar i världens cliffhanger men jag vill ändå ha mer nu direkt!  
Jag rekommenderar Avien till ALLA som gillar spänning, mystik, magi och kärlek. Det är fantasy när den är som bäst.

Hejdå Sverige! Nu flyttar jag till Elysien.


Goodreads Hanna Jacobsson

Spännande och medryckande fantasy där relationer och karaktärer är viktigare än kriget som bara finns med i bakgrunden. Mitt sjuttonåriga jag älskar den! Spirande kärlek, stark vänskap och en hjältinna som växer och blir starkare. Och jag tycker om världens magi - kunskapen.
Ser fram emot fortsättningen!


Frida Hallber Goodreads

Spännande, magisk och upplyftande! 
Amandas mormor har dött och hon lär känna Greta och hennes vänner. De kände mormor som var medlem av ett hemligt sällskap. De är roliga och kunniga om naturen. Turid bor ute i skogen. Den är hotad att avverkas. Stjärnsystrarna sammankallar sina vänner och Amanda tar hjälp av sina vänner för att rädda skogen. Viktor börjar få upp ögonen för Amanda och ser henne inte bara som sin lillasysters bästa kompis. En bok om hopp, sorg och kärlek.

Rosie
Göteborg Akademibokhandeln Nordstan

 

Jag beundrar författaren
Jag har fått äran att läsa ”Skammen är inte din” av Anicia Sundström Ericsson. Genom att öppet visa och dela med sig av sin sårbarhet och svagaste stunder, besitter Anicia en enorm styrka. Psykisk ohälsa är ett viktigt ämne att diskutera och lyfta. Alltför många mår dåligt idag och den här boken tar upp bl.a. våld mot kvinnor. Skam och skuld är starka känslor. Det var känslomässigt tufft att läsa denna samling dikter och jag beundrar författaren som har skrivit om sin resa.


Jenny Karlsson

Språket är vackert men också ungdomligt precis som personligheterna 
Maria har skapat en sannerligen vacker värld i första delen av trilogin Dorossea "Avien"
Mina varmaste rekommendationer och ett stort BRAVO får denna första del ett av trilogin ”Doressea”.
Jag vill inte jämföra Avien med något annat verk. Den står starkt för sig själv. Den unika världen Maria har skapat är sannerligen vacker.
Berättelsen drivs framåt mestadels genom slagfärdiga repliker och det tycker jag författaren har lyckats med bravur.
Vackra smidiga meningar som ger tydliga bilder. Isondras tankar är glasklara. Hon är en drivkraftig individ som har styrka och mod. Man kan följa tankegångarna och förstå hennes innersta väsen.
 Jag överraskas gång på gång hur vackert man kan placera om orden så att meningarna blir det där extra.
 
Maria har skapat ett helt nytt språk; Elysiska som jag ser som en extra vacker krydda. Språket är dessutom vackert som en främmande sång och ger en helt egen dimension åt berättelsen. Del två väntas med spänning! Boken får av 5 möjliga!


Läs hela recensionen på:  Snezana Lindskog

Lidelsefull och subtilt, personligt och nära!
Att våga prata om psykisk ohälsa är en av de viktigaste förebyggande åtgärderna och med denna bok bidrar Anicia med sina erfarenheter.

Lidelsefull och subtilt, personligt och nära. Det kräver ett stort mod att skriva så utlämnande och privat men det modet besitter Anicia.
Prosa, poesi och anekdoter om det mörkaste mörka och samtidigt ett hopp om tröst.

Jag är övertygad om att många kommer att känna igen sig i texterna och jag hoppas att än fler kommer att finna tröst i denna bok.


Izabelle Åman

Hjärtskärande hemsk, men åh så vacker - och viktig!
Anicias bagage, mörker och demoner har så många likheter med mina egna - den otrygga uppväxten, sjukdom och död i familjen, övergrepp, psykisk ohälsa, och den ständiga jakten på varje liten ljusglimt i allt det svarta. Det gjorde att boken stundvis blev så övermäktigt tung att jag var tvungen att pausa läsningen, ibland i flera dagar. #metoo

Mörkret till trots skiner boken som en stjärna mot en nattsvart himmel, och ger hopp om att mörkret aldrig är oövervinnerligt.

Att boken är viktig har att göra med stigmatiseringen kring hemska upplevelser och psykisk ohälsa, och skulden som den utsatte och sjuke ofta lägger på sig själv. "Skammen är inte din" syftar till att ge kunskap om ämnet, och att förändra samhällets föråldrade och fördomsfulla syn.

Du är fantastisk, Anicia. Att du vågar öppna ditt hjärta för alla att se, mitt i läkeprocessen, är så otroligt starkt. Du imponerar och inspirerar, och jag tror stenhårt på att din bok kommer att kunna hjälpa andra. Kanske är de vilse i mörkret, kanske har de börjat greppa efter ljuset, kanske är de ute på andra sidan av tunneln... Oavsett så är "Skammen är inte din" en bok som kan hjälpa till att läka en trasig själ.


Maria Wälsäter

Nära och gripande
Har just läst ut "Kvinnan på stigen". Jag har fått följa huvudpersonen Johans väg till vuxenlivet. Det liv som skulle bli så annorlunda jämfört med hans egen uppväxt. Författaren har en förmåga att få mig som läsare att känna mig nära. Jag är där när jag läser och jag kan känna precis allt. Det är så smärtsamt att läsa om alkoholens dragningskraft. Men att i det också kunna skildra det fina som händer, glädje och kärlek, är skickligt. 
Kvinnan på stigen gör Johans samvete påmint. Det är spännande, ja faktiskt skräckfyllt gestaltat flera gånger. Personligen tänker jag att kvinnan inte finns fysiskt närvarande. Det gör det ännu mer spännande tycker jag. 
Författaren berättar rakt på, utan en massa onödigt inlindande. Det blir äkta. Den bör inte lämna någon läsare oberörd. Jag sitter med en massa känslor nu som kastas runt i mig när jag tänker på Johan och hans familj. Trots att det gör ont i mitt hjärta så ler jag ändå när jag tänker på den magiska insikten Johan får i slutet av boken. Den var så fin och inger hopp. 
Jag kommer definitivt att läsa del 3 också då jag nu läst både del 1 och 2, i denna fina och spännande trilogi och jag kan varmt rekommendera alla andra att göra detsamma. 
Tack Lars Alm för ännu en jättefin läsupplevelse.  

Uffe


Läs fler på: Kvinnan på stigen recensioner

Recension: Är svenskarna världens dummaste folk
I en ny bok läggs häpnadsväckande och obehagliga uppgifter fram, som visar hur de godtrogna svenskarna har blivit grundlurade på freden, bärgningen av Estonia, den saboterade Palmeutredningen och Ryssland som den stora fienden. Och hur alla som försöker föra fram sanningen tystas med svartmålning och förstörda liv. // "Det är hög tid att de som har vetskap om vad som egentligen hände träder fram. Ärligheten behöver komma tillbaka för att återfå det vi förlorat. Det är bråttom innan vi sjunker under lögnerna”, skriver Sven Ruin. 


Läs den långa och utförliga recensionen på: 
Ingrid & Maria

Jag förundrades också över hur fint allting var i Elysien
Ett härligt fantasyäventyr med inslag av kärlek - ett lyckat koncept, om ni frågar mig. Det är lagom långt samtidigt som själva historien kändes ny och fräsch. //
Författaren är också riktigt skicklig på att komma på fina namn. Doressea, Dorien, Elysien, Isondra, Avien, Nimriand, Evanriand (om jag minns rätt), samt det vackra språket som påminner om alviska. För övrigt så förtjänar alla fantasyförfattare som kommer på sina egna språk ett stort plus i kanten. Själv tycker jag verkligen att det förhöjer upplevelsen. //
Jag förundrades också över hur fint allting var i Elysien //
Jag rekommenderar "Avien" till alla som gillar fantasy och kärlek och ser redan fram emot nästa bok!


Lovisa Wistrand, författare

En fängslande resa i ett magiskt land

Avien är medryckande, spännande och rolig att läsa. Världen förtrollade mig och jag hade gärna velat ta en resa till Elysien, speciellt om jag fick lära mig kunskap om elementen. // Jag kan absolut rekommendera denna till fantasyälskarna. Nackdelen är bara att nu måste jag vänta på nästa del. 


Läs hela på: https://www.instagram.com/p/Bo7A7j6l51g/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

En riktigt läsvärd roman
En fin roman som skildrar livets olika skeenden. Vi får följa och lära känna karaktärerna genom både kärlek, svek, hopp och avgrundsdjup sorg. Författarens målande och inlevelsefulla berättande drar en med in i bokens handling och gör det svårt att lägga den i från sig, på ett sätt som bara riktigt välskrivna romaner kan. En riktigt läsvärd roman, och jag ser fram emot att läsa mer av författaren i framtiden!


Anna

Vacker och gripande!
Den är vacker och oerhört gripande, min älskling. Ditt språk är vackert utan krusiduller, dina dikter rena, gripande och okonstlade. Det träffar rätt i hjärtat och magen. 


Ewaleena Sundström

Läs denna hisnande historia!
Temat i boken är att svenskarna låter sig luras av politiker, myndigheter, medier och företag på ett sätt som håller på att föra landet helt ur kurs och sätta demokratin och självständigheten ur spel." //
"För första gången har jag fått en förklaring på alla underliga turer och krumbukter omkring polisutredningen om Palmemordet. //
Det här framförs med många trovärdiga argument i den nyutkomna boken Världens dummaste folk? Så blir de godtrogna svenskarna grundlurade (Ebes förlag) av Sven Ruin. //
Läs denna hisnande historia. Den är skakande, framför allt för oss som en gång starkt trodde på den svenska demokratin ..."

Läs hela recensionen på: lindelof.nu

En hissnande läsupplevelse!
Jag tror mig vara rotad med båda fötterna på jorden så det var med stor nyfikenhet jag tog mig ann boken: ”Den åttonde dimensionen” för att låta mig ledas in i magins och det övernaturligas värld. Och visst blev det en hissnade läsupplevelse. En läsupplevelse där  författares penna skickligt kastade mig mellan den reella världen och händelserna i en fiktiv parallell värld. En värld bestående av sju dimensioner.
//
Från det att jag öppnade första sidan i boken var jag fast. Jag sträckläste den idag (läs söndagen den 19/8-2018). Boken stegrade hela tiden min läsupplevelse. Den har en utmärkt framåtriktning där författaren har varit noggrann med kronologin, och trots att jag som läsare befann mig mellan två världar så hade jag aldrig några problem att ta till mig händelseförloppet. Karaktärerna är fint utmejslade och när jag läser miljöbeskrivningarna känns det som jag upplever det på plats och ställe.
//Ser med spänning fram emot efterföljaren: ”De dödas själar”.
Tack för en fin läsupplevelse Uffe!


Läs hela recensionen på Recensioner Den åttonde dimensionen.

En berättelse som får mig att vilja tro.
De flesta av oss har säkert hört talas om själslig kärlek men inte funderat närmre på vad det egentligen är. Efter att ha läst den här boken blir det fullkomligt klart, åtminstone för mig, vad det innebär. // 
Michelle lyckas måla upp de mest sagolika av miljöer och hon skildrar sina karaktärer på ett sätt som gör att jag kommer dem riktigt, riktigt nära -ibland för nära. För lika mycket som jag kom att älska vissa av dem avskydde jag andra. 


Linda Gabrielsson

Läs hela reacensionen på: Recensioner Bärnstenar i vattnet.

Medryckande, behaglig och spännande!
Avien är ett behagligt fantasyäventyr med högt tempo och vackra miljöer, där huvudpersonen ställs inför livsomvälvande förändringar och gång på gång får ta ställning i diverse olika svåra etiska frågor. //– men i grunden ligger det som är störst av allt. Kärleken.
//Avien är en trevlig läsupplevelse med ett gott flyt och mycket spänning. Världen – Doressa – är intressant och trovärdigt uppbyggd med förmågor utom denna värld och vackra miljöer//
Medryckande, behagligt och spännande helt enkelt – och något ni bör läsa i höst!


Läs hela på: 365bockerdubordelasa.com

Vilken debut!
Ganska snart fick jag associationer till Jens Lapidus fängslande och fartfyllda stil. Ändå har Anna Ocklind något helt eget att komma med. // Hursomhelst är det en lysande debut av en skicklig författare som lyckas hålla många bollar i luften - och att inte tappa en enda. Ser fram emot uppföljaren!


Ing-Marie Bergh
Läs hela recensionen på Bokus

Det är lätt att se miljöerna framför sig och känna in känslorna kring de olika karaktärerna. 
Jag har just läst en berättelse, en skildring av alkoholismens gissel berättat ur pojken Johans perspektiv. De många av oss inte behöver uppleva själv är här berättat, inte bara inifrån husets väggar, utan också verkligen inifrån själ och hjärta. Det börjar med en djupt tragisk olycka som direkt gör ont att läsa och fortsätter sedan som en berättelse kring en dysfunktionell familj. Allt på grund av alkoholens inverkan. 

//
Jag kommer definitivt att vilja läsa de andra böckerna om Johan. Tack Lars för en fin men tragisk läsupplevelse. 

Uffe

Läs hela recensionen på Recensioner "Pojken i bäcken".

En fin symbol för att det är med kvinnorna det börjar!
Jag gillar verklige den här typen av initiativ. Ingen av kvinnorna på Spiken är speciellt känd, men samhället är och miljön är så pass speciellt att det lämpar sig för en bok. Boken är skriven i korta fragment och vi som läsare får själva pussla ihop helheten. Det är skönlitterärt, men bygger på verkliga historier. Det fungerade bra, men jag tyckte att det var lite korta avsnitt och hade velat ha mer fördjupning på många ställen. //
Jag vet inte om det är medvetet feministiskt, men jag tyckte att det var roligt att boken om männen fått namnet Där vägen slutar, som om jag förstått det, är det är vad Spiken kallas i folkmun. Boken om kvinnorna heter istället Där vägen börjar, det som Veronica och Linda tycker att deras hembyggd är. Det blir en fin symbol för att det är med kvinnorna det börjar.


Läs hela recensionen på: Feministbiblioteket

”Avien” av Maria Wälsäter får ett solklar 5/5!
Sättet Maria Wälsäter skriver på är fängslande, målande och fullständigt fantastiskt! Jag fick verkligen anstränga mig för att inte sträckläsa boken. 
Miljöbeskrivningar och personbeskrivningarna är tillräckligt detaljerade för att man ska få känslan av att vara där vid Isondras sida.// Det känns nästan som att man är med i deras lilla grupp när man läser ”Avien”.
Avien är utan tvekan en av mina nya favorit böcker och jag förstår inte hur jag ska kunna vänta på nästa bok! 


Läs hela recensionen på: sannareads

Vill se mer av Doressea

Fint världsbygge, spännande karaktärisering och trovärdig huvudkaraktär som driver handlingen framåt. Hade gärna sett mer av världen och hoppas snart få möjlighet att läsa uppföljaren.

– Marika Lövström, läsare

Avien är så bra!

Maria har en fantastisk känsla för flyt, och hennes “Avien” är som en flod genom ett vackert sagoland. Allt sitter i texten, det blir aldrig för kort, för långt eller tråkigt. Man kan tro att Maria är född med pennan i sin (magiska) hand.


– Louise Baumgärtner, författare

Lättläst och välskriven!

En mycket lättläst, men samtidigt väldigt välskriven och genomtänkt bok. Berättelsen i boken behandlar ett högaktuellt och viktigt ämne som det måste skapas en diskussion kring. Bokens innehåll ligger skrämmande nära oss i vår vardag trots att den är dold under den "fina ytan" som vårt samhälle så gärna vill ge sken av. Boken var både spännande och fängslande redan från första sidan och sedan ända fram till slutet där något oväntat och sorgligt inträffar. Mycket bra bok helt enkelt, och dessutom väldigt snygg! Tycker absolut att ni ska läsa den.


Linnea Andersson

2018/06/04
En underbar bok som jag lovar berör alla som läser den. En varm, spännande bok som väcker många minnen till liv inom mig. 
Tack Teresa Thurell! Du är en gåva till världen! 


Annie Hernach Wennerstrand

Marias bokhylla

Gripande och spännande
... som första del i en serie på det här sättet är den väldigt bra. Man får lära känna de väsentliga personerna och jag älskar all koppling till det övernaturliga och den svenska folktron. Boken är oerhört gripande och på många sätt också spännande.
// även när jag inte läste boken fanns de där isgrå och bärnstensgula ögonen kvar i mitt bakhuvud och jag undrade ofta hur det skulle gå för dem. Nu när jag har läst klart boken känner jag mig lite tom.
Språket passar för tiden men är ändå modernt. 


Läs hela recensionen på: Marias bokhylla

Maria - Sveriges nya fantasyprinsessa
Jag var säker på att Avien skulle vara bra, men SÅ HÄR bra? Jag är överraskad och imponerad. Det magiska och övernaturliga sätter färg utan att stjäla rampljuset från annat. Boken blir bara bättre och bättre och det spännande slutet är pricken över i. Jag längtar efter uppföljaren!

Tommy

Har just spenderat helgen på Bornö ett underbart naturreservat med perfekta läsningen av Stjärnsystrarnas hemlighet. Nu är den slut men kvar i mitt hjärta! Rekommenderas till alla och envar som önskar skön läsning i sommarens bästa tid!

Mette Johansen

O, låt mig till denna betagande bild berätta, att din bok Bärnstenar i vattnet, varur min blida mor läser för mig var dag, skänker sjuksalen nästan det enda ljus som däri faller, varande en av de ljuvaste böcker jag någonsin vetat, med en sådan sällsam ton av sagolik skönhet, låtande skira älvor dansa till näckens spel även omkring min sjuksäng, fyllande mig med den skäraste salighet och djupaste tacksamhet till dig och ditt författarskap.

Engla Louise Lernäs

Svenska böcker
Michèle kan verkligen beskriva natur, känslor och göra starka karaktärer. Teresa och Lövjekarlen är starka personligheter och deras känslor kan man nästan ta på. Den tid som boken utspelar sig var hemsk med häxprocesserna och även detta beskriver Michèle jättebra. Det var fint att få följa Teresa och Lövjekarlen på deras vandringar, personerna de mötte och deras öden. Tidvis är det mycket sorgligt men även spännande och fullt av kärlek.
Betyg: 4/5

Läs hela på: Svenska böcker

loading...

Välskriven och lättläst
När jag började läsa boken fastnade jag direkt för den. Maria Wälsäter skapar en alldeles egen värld där dorier och elysier ligger i fejd med varandra sedan urminnes tider. Boken är välskriven och samtidigt lättläst. Det är en sådan roman där jag, sedan jag bestämt mig för att bara läsa ett kapitel, plötsligt finner mig läsa ytterligare ett. Och sedan ytterligare ett.
//
Jag bryr mig verkligen om hur det ska gå för Isondra, Gabriel, Alexander, Benjamin och de andra karaktärerna, vilket är ett gott betyg. Det finns väl inget värre än när man känner likgiltighet för vad som ska ske i en bok.
//
I Elysien har människorna kunskaper och krafter som inte hör till de vanliga. De utgår från de fyra elementen eld, vatten, jord och luft. Även här lyckas författaren skapa en trovärdighet så länge man accepterar att man befinner sig i det speciella universum som en sådan här roman utgör. Ett extra plus för omslaget som jag tycker är riktigt fint.
//
Det känns lite tomt när jag läst klart det sista kapitlet. Jag får trösta mig med att Avien är första delen i en trilogi. Jag hoppas att jag får återknyta bekantskapen med några av karaktärerna i nästa del.


Läs hela recensionen på: Mitt skrivna ord

Som en god karamell!
// jag blev förtrollad av boken och rekommenderar den varmt. Hela berättelsen, personerna och omgivningarna är så väl beskrivna utan att gå in för mycket i detaljer och det känns som att man är där. //Jag gillar att det är lite magi med i boken och läsupplevelsen är som en god karamell man försöker suga på så länge man kan innan man lägger den ifrån sig. Vilken fantastiskt fin fantasi Maria har. 

Läs hela recensionen på ACs bokhylla

Tilltalar alla sinnen - en magisk upplevelse
Författaren Maria Wälsäter har ett vackert språk med en levande berättarstil som tilltalar alla sinnen med tankeväckande och ibland filosofiska beskrivningar. Påminner om ”stream of consciousness” med en varm empatisk touch. Njutbar läsning. 
Jag hoppas innerligt att boken blir översatt till engelska så att läsare från andra länder också får ta del av Doressea. (Om jag hade haft eget företag vore det en ära att själv få översätta den. Såpass mycket tror jag på den här bokserien.)

Jag ser mycket fram emot uppföljaren. Tack, @maria_walsater , det var verkligen en magisk upplevelse. 


Jenny Karlsson: jenkamichiko

En mörk och hoppfull resa via dikt och prosa.

Det är viktigt att prata om psykisk ohälsa och skammen som kan vara förknippad med denna. Författaren till denna bok delar med sig av sina känslor när hon mått väldigt dåligt. Hon skriver bland annat om en våldtäkt, om dödslängtan och sorg över sin förlorade pappa.

Boken är väldigt personlig och läsaren får komma in på djupet hos författaren. Men det är ändå känslor många kan känna igen sig i. Smärta och maktlöshet. Det blir tungt, samtidigt får vi följa henne vidare genom mörkret och ut från det, in i ljuset igen. Hon berättar om sina råa känslor och tankarna och reaktionerna efter ett trauma för att hon vill hjälpa till att få bort skamkänslan. Det är aldrig offrets skam och skuld att bära.

Tack så mycket @aniciaelvira för recensionsexemplar och att du vågar att tala ut.


Läs recensionen på: Mellsageek

Spännande och inspirerande!

Jag har nu läst din bok. Den är både spännande, välunderbyggd på faktasidan och inspirerande! Att all vapenhandel är en smutsig byk blir så tydligt och att Sverige ska vara inblandat en uppenbar skam. Hoppas verkligen att du får framgång  med din bok och att din mission, som jag så helhjärtat delar, ska nå in i de avskärmade rum där besluten fattas!


KG Hammar, gästprofessor CTR, Lunds universitet, tidigare ärkebiskop

Recension från huvudkaraktären.
Tack för boken!
Jag har redan läst den. Det är nog den första bok jag sträckläst!
Det blev förunderligt under tiden jag läste, jag blev tagen på riktigt.
Kände tårarna komma speciellt i slutet när soldaterna hittade mig och tog hand om mig på ett så fint sätt och min mammas glädje.
Jag har också känt ångesten min mor måste haft under de sex dygn jag var borta.
Nu ska mina barn i Sverige få läsa den John i USA ska få boken skickad till sig och jag hoppas du kan signera den.
Tack än en gång.
Kram
Rita

Mycket läsvärd bok!
Jag fick tag i din senaste bok i fredags ”De försvunna”. Jag läste ut den idag, det var en mycket läsvärd bok, skriven som vanligt när jag läst samtliga dina böcker på ett mycket, mycket skickligt berättande sätt.


Leif Björkelöv

En bok full av smärta
Jag tänkte skriva två meningar här som är från boken. Två meningar som det vore bra att människor utan psykisk ohälsa också bör läsa. För det är många som inte tror en och inte förstår en. 
Mening 1: Hjärnan kan bli sjuk precis som alla andra organ och kroppsdelar. 
Mening 2: Psykiskt sjuka lider i tystnad, skäms och känner sig förlöjligad. 
Det är två bra meningar som alla bör lägga på minnet. 


Läs hela recensionen på: Bokfrun

Luftig och läsvärd. 
Laima och den besynnerliga fegheten är en bok som behandlar ett allvarligt ämne utan att kännas för tung. Tvärt om så är boken lättläst trots att den innehåller både våld och sexuellt utnyttjande. Boken känns aktuell, då den tar upp ett ständigt relevant och allvarligt problem i samhället. //I en värld bland hallickar och torskar finns det sällan någon prins som kommer till ens räddning, så Laima får göra sitt bästa för att rädda sitt eget liv. Det behövs fler böcker om kvinnor som står upp på egen hand, och det här är en sådan bok. Den är kanske inte så gripande som jag hade väntat mig, men ändå läsvärd. Och trots sina nästan 400 sidor kändes den luftig och gick fort att läsa, och ibland är det ju precis det man är ute efter.


Läs hela recensionen på: Bokusflickan

Gripande och stark!

Så oerhört välskriven och jag känner smärtan ända in i mitt innersta men även den spirande glädjen i del 3. 
Tack Anicia. Du är fantastisk. 


Carina Eriksson

En fantastiskt berättelse

Författaren griper tag i mig med sitt målande språk redan i stycke ett. Hon visar direkt sin förmåga att fånga läsaren. Boken är tjock med många sidor men berättelsen har en sådan närvaro att den hela tiden är intressant. 

Man får följa Lövjekarlen och Teresa genom 1600-talets Sverige, i en tid då häxjaktens idioti härjade som värst. Närgånget låter författaren oss följa med genom kärlek och glädje, svårigheter och sorg. Jag som läsare får en riktigt fin relation till karaktärerna i boken och även till miljöerna runt dessa. Ämnet kärlek har en stor plats i berättelsen. I vissa stunder av sådan grad att man känner sig förvirrad och magen kniper. Men i det stora hela är den kärleken också fin. 
Språket i boken är otroligt vackert. Man sveps med som en lätt sommarvind och det är bara att njuta. Det gör också att man även får en nära relation med Näcken, älvor och andra väsen. Att jag nästan skulle börja tro på sådant i min ålder trodde jag aldrig. Men i denna boken finns de, livs levande. Och när författaren beskriver dekokter på olika örter kan man riktigt känna doften av dem. 
Det är väl det som gör den här berättelsen så speciell. Att författaren lyckats väva in forntida folktro med den brutala verkligheten till en riktigt spännande och givande läsning. 
Jag kommer definitivt att läsa mer av denna skickliga författare och jag kan rekommendera alla andra att göra detsamma. 
Tack för en fantastisk upplevelse. 

/Uffe 

Spännande med verklighetsbakgrund

Mitt första intryck då jag får "Som skakar Sverige i dess grundvalar" i min hand är positivt. Boken är tjockare i verkligheten (drygt 400 sidor) än vad jag hade föreställt mig då jag tidigare bara sett den på bild. När jag läserboken upplevs den dock inte lång, utan som med många andra bra böcker känns
en viss saknad att den så fort tog slut. Boken får mig ibland att tänka att det här kunde bli en actionfilm. Att innehållet delvis har
verklighetsbakgrund, speciellt vad gäller Sveriges vapenexport, gör att jag tycker boken är extra värdefull. Detta beskrivs i bokens efterord, som man inte bör missa att läsa.
Betyg 4/5


Bokrecension.se

2018/10/02
Starkt, Stark!
En oerhört stark bok om hur det är att hamna fel, att vilja synas men inte veta hur, vilja vara med fast det är fel gäng, fel levnadssätt. Maria Starks bok om tjejerna i Girlhood är full av känslor: ilska, sorg, glädje och kärlek. Den tar tag i mig, får mig att vilja hjälpa tjejerna. Jag lider med dem och känner med dem. Att den utspelar sig i Södertälje där jag själv växt upp, varit på samma uteställen som de (Avenyn, Liberty „Libban“) gör att boken känns ännu mer nära.
Starkt Stark!
Betyg: 4,5/5


Läs hela på: Svenska böcker

En bok med mystiska händelser och historiska berättelser.
Den är skriven på lite gammaldags svenska och lite svår att läsa tycker jag.
Det finns många karaktärer i boken men det är intressant att följa deras liv och Birgitta beskriver miljöer och personer levande.
Betyg: 2,5/5


Läs hela på: Svenska böcker

Lustig, fartfylld och underbara figurer.
U P Enna har skapat en härligt dimension, en värld, och målar upp den så det känns som om man själv är med i den. Snabbt fick jag favoritkaraktärer som t. ex. Korken. Honom kan man bara gilla  Boken är spännande, sorglig och rolig. Perfekt läsning för en äventyrslysten och bokälskande tonåring!
Betyg: 4/5


Läs hela recensionen på: Svenska böcker

Manar till sanningssökande
Svenskarna har i decennier vant sig vid att lita på sina politiska ledare. 
Denna vana är idag ett hinder mot att förstå och reagera med kraft på det nya ledarskapets beroende av och undfallenhet mot utländska makter som storbanker, militärindustri, USA och militäralliansen Nato.
    I denna bok ger Sven Ruin en god inblick i hur Sverige numera styrs, vilket bl a yttrar sig i att regeringen inte ens kan underteckna det förbud mot kärnvapen som Sverige självt formulerat tillsammans med 120 andra FN-stater. USA och Nato har så bestämt.
    Med lögnpropaganda om ryska hot drivs Sverige in i Natos överlägsna och aggressiva upprustning och upplåter stora delar av vårt land till utländska militärövningar, som också utgör ett hot mot miljön.
   Med påhittade ryska ubåtskränkningar och andra hot främjar säkerhetstjänsterna utländska maktintressen istället för Sveriges säkerhet.
    Media deltar medvetet eller omedvetet till detta genom att okritiskt förmedla vinklade nyheter och rapportera militärers och andra myndigheters utsagor.
    Denna bok manar till sanningssökande och till insiktsfullt och medvetet handlande för att väcka svenska folket till att återta makten i sitt eget land.
 
Jag önskar oss alla lycka till!

 
Ola Friholt
ordförande i Fredsrörelsen på Orust

Läs fler recensioner på Recensioner "Världens dummaste folk"

Spännande och full av kärlek
Michèle kan verkligen beskriva natur, känslor och göra starka karaktärer. Teresa och Lövjekarlen är starka personligheter och deras känslor kan man nästan ta på. Den tid som boken utspelar sig var hemsk med häxprocesserna och även detta beskriver Michèle jättebra. Det var fint att få följa Teresa och Lövjekarlen på deras vandringar, personerna de mötte och deras öden. Tidvis är det mycket sorgligt men även spännande och fullt av kärlek.
Betyg: 4/5


Läs hela på: Svenska böcker

Djupt smärtsam
I mjölnarens spår är en lågmäld, men djupt smärtsam berättelse om olevda eller i alla fall fellevda, förfelade, liv. // Här finns kärlek, svek, hemligheter, sånt som kan likna ondska, alla ingredienser till ett drama och en tragedi. Och ändå är allt väldigt lågmält och vardagligt skrivet. Det tycker jag mycket om.
Det finns många historiska romaner som beskriver kvinnors begränsade liv, men det behövs alltid fler. Emmas historia känns ny om än sorgligt bekant, viktig, unik och allmängiltig. 


Läs hela på: Fiktiviteter. se

Underbar
Att ge sig in i Aviens kontrastrika värld är som att ta en färggrann och spännande resa. Lättläst, lättsmält och alldeles underbar!

Linn
 
 
Jag har nyss läst ut Maria Wälsäters nya bok. Det är så värd att läsa. Jag har i princip sträckläst den och längtar redan efter fortsättning. Man blir lätt fångad i boken, och man vill vara kvar!

Maria Renhult

Väl värd att läsa
Mycket lättläst bok som du fångar i direkt och sen inte kan släppa ifrån dig. Aktuellt ämne som är så viktigt att belysa vilket författaren gör på ett bra och givande sätt. 
Twistat och oväntat slut! 

Kan varmt rekommendera denna bok till alla som vill ha en lättläst, välskriven, spännande och intressant bok. 
Själv väntar jag på ny bok från denna debutförfattare!


Ulrika Rieckmann

Kulturladies
”Året är 1936 och i ett fönster tittar en förskrämd kvinna ut. Hon klamrar sig fast vid minnen av en lycklig tid, en tid när hon fortfarande kunde andas...” Så börjar denna historiska roman om ett gripande kvinnoöde. Levnadsglada Emma växer upp i ett kärleksfullt hem och framtiden ser ljus ut. Hon planerar en framtid med kärleken Alfred. Men allt kullkastas när hon tvingas gifta sig med den dubbelt så gamla storbonden. Hur kan så mycket ondska finnas i en man? Emma är en överlevare och jag grips av hennes öde. Jag sträckläste boken och tänkte mycket på alla de kvinnor vars livsöden aldrig berättats... Stort tack @stinanilssonbassell för denna läsupplevelse och hur historien vävdes samman till ett pussel som gav förståelse för människornas agerande. 

En riktig sidvändare!

I den åttonde dimensionen får jag lära känna personer och miljöer som jag aldrig kunnat drömma om (och då vill jag påstå att jag har ganska så god fantasi själv). Cirkusrosa är en helt ny värld för mig men som gestaltas så väl att det känns som att jag varit där på riktigt. 
Författaren skriver på ett sätt som gör att jag hela tiden vill vidare i berättelsen. Det är spännande från början till slut och jag hittar sällan ”naturliga” avbrott för att lägga ifrån mig boken, inte ens när vardagen pockar på uppmärksamhet… Författaren vårdar ömt sina karaktärer (åtminstone de som gjort sig förtjänt av det) och jag lär känna vissa av dem riktigt väl. // så råkar jag veta att uppföljaren snart är här… Tack för mycket god läsning, Ulf. 


//Linda  
Läs hela på: "Den åttonde dimensionen" - recensioner

Boklunga
Man blir arg när man läser den här. Och ledsen över det kvinnoförtryck som utspelar sig. Ett så hemskt och tragiskt kvinnoöde. Hur en person kan brytas ner så totalt, samtidigt som ingen gör något för att hjälpa henne. 22-åriga Emma som drömde om ett liv med kärleken Alfred blev istället bortgift till dubbelt så gamla storbonden Niklas. //
De stunder jag kommer in i boken känner jag verkligen med Emma och vill bara ta henne under mina vingar och säga att allt blir bra nu. // En bok som tog lite tid för mig att läsa, men som stannar en stund. Jag tror det här kan vara en oerhört bra bokcirkelbok då det finns mycket att diskutera.


Läs hela på boklunga

Speedreader

 Jag gillar att läsa om kvinnoöden under tider som fortfarande var väldigt styrande av män. När jag kommit en bit in i boken slås jag av huvudpersonen Emmas rädsla för sin son som är ett . Hur man kan leva tillsammans med någon som en fånge i sitt egna hus? där någon ser på en med ett hat precis som hennes son Axel. Jag känner väldigt mycket inför Emma som person, jag vill kliva in i boken och hjälpa henne.

Det finns ett vemod som löper som en röd tråd genom hela berättelsen. Stina skildrar gränsen mellan lycka och olycka på ett vis som gör att man förstår hur snabbt saker kan förändras. I mjölnarens spår, är i sina delar väldigt gripande men – en del kring historien om Emma själv i hennes ungdom kunde kortats ner. Vad som är bra är att man uppmärksammar människors beteende, att inte ”se” vad som sker mitt framför deras ögon av rädsla kanske?


Läs hela recensionen på: Speedreader

Pias Lilla Kulturblogg
Såg att någon sagt att intrigen är som hämtad från Vilhelm Moberg och det kan jag hålla med om.
Det är lite för tråkigt och tragiskt för att det ska falla mig i smaken. // Ändå är det något som lockar mig att läsa vidare. Jag vill veta hur det går för Emma. En av de lyckligaste scenerna är när hon och Elsa drar lakan av möblerna och hon lägger sig på golvet för att skratta. Den scenen såg jag framför mig, klart och tydligt.
Storyn utspelar sig på gården och det är inte så många fler miljöer som beskrivs. // Boken kom till efter ett besök i ett gammalt hus, skriver Stina. Det är kul att fler får storys av ett hus eller en miljö och sen sätter sig ner för att skriva om det.


Läs hela recensionen på Pias Lilla Kulturblogg

Bra böcker
Tidigt i boken låter Emma en klänning som hon fick av sin far i sin ungdom spela upp minnen från en svunnen tid. Detta fick oss att börja tänka på hur starkt kläder faktiskt är förknippade med minnen. Generellt är det faktiskt en sak som vi tänkte på då vi läste boken hur författaren inte viker från att utreda karaktären av minnen från ens eget liv. Hur och vad minns man?
//I mjölnarens spår är intressant och språket stundvis nästan poetiskt med den är tragisk och varken läsare eller Emma ser mycket hopp om att det ska ske en ljusning.
En sak som är central och berättas på ett detaljerat och beskrivande sätt i boken är Emmas relation till sin far. Relationen är en intressant blandning av aktning och svek som lyfter läsarens intresse för historien.


Läs hela recensionen på: Bra böcker

En fantastisk berättelse. Det är spännande att få följa så många olika slags relationer. Allt från hemska till kärleksfullt vackra, och däremellan sorgliga och tragiska. Det är en kärleksroman som har det mesta i och med detta. Författaren berättar med en naturlig självklarhet. Hon har ett vackert och målande språk, vilket gör att man vill läsa vidare. Man vill veta mer. Det kändes sorgligt när boken tog slut. Kändes nästan som att lämna en vän. Men jag satt med ett leende på läpparna till slut, även om berättelsen bitvis är både hemsk och mycket sorglig. Jag har haft nöjet att få höra författaren föreläsa. Jag känner igen henne i texten. Hon fångar sin publik utan onödigt yviga gester. Det är en bok för alla. Den berör på djupet. Jag kan varmt rekommendera den. Tack för att jag fick läsa. 

Uffe

Vilka är Sveriges grundvalar?

Boken "Som skakar Sverige i dess grundvalar" väcker stora förväntningar och refererar till Hans Holmérs ord om när sanningen om Palme-mordet kommer fram kommer grundvalarna för Sveriges samhälle att förändras i grunden. Uppenbarligen visste Holmér en hel del om mordet på Olof Palme.
Denna situation utgör en fond till Lars Ambers roman och refererar till Sveriges roll som vapenhandlare och politisk aktör på den internationella scenen. I boken följer vi händelser som relaterar till de motköpsaffärer som ofta är ett krav vid stora vapenaffärer. Vi följer kampen om kontrollen av svensk ny avancerad forskning inom nanoteknologi och solceller beroende av sällsynta mineraler som finns i Brasilien. Med i detta spel ser vi representanter från de dominerande internationella krafterna Kina och USA, men även hur personliga ambitioner som spårar ur till girighet och beredskap att gå över lik kan förändra spelplanen drastiskt.
Boken uppvisar ett antal oväntade och dramatiska händelser som ger berättelsen spännande vändningar som kan vara svåra att hänga med i som läsare, men som gör att man inte gärna lägger ifrån sig boken. Som läsare förnimmer man lite av en tillvaro som är "larger than life" och väcker frågor om hur världen styrs. Hoppas att detta kan väcka ett intresse att läsa boken.


Patrik Hidefjäll

veronicasbokstagram
Det är en bok där man som läsare inte bara följer med tillbaka i tiden, utan också får ta del av en annan värld där folktro och övernaturliga inslag är lika verkliga som den vanliga världen.//
Jag tycker om hur boken är skriven, med bra personbeskrivningar som gör att jag känner för karaktärerna. Den innehåller sådant som tilltalar mig. Förutom att den utspelar sig i historisk tid, så finns där övernaturliga väsen, såsom näcken, älvor och troll. Inslag av magi och kunskap om växter och dekokter. Häxor om man så vill, men hellre kloka kvinnor och män som inget hellre vill än att hjälpa, men som ändå lever i gemenskapens utkant. Detta tycker jag är fascinerande. Dock hade jag önskat ett rappare tempo, och något färre antal sidor. Handlingen blir stundtals lite för långsam. Trots det är jag nyfiken på fortsättningen.


Läs hela recensionen på: veronicasbokstagram

Books of Sweden

”Var är du, min älskade?”

Det är i slutet av 1800-talet. Emma Klasdotter är ung, lycklig och kär. Hennes kärlek för Alfred är stor. Hon har hela framtiden framför sig. // Men det blir inte som hon hade tänkt sig.  
    Emma blir bortgift mot hennes vilja med en äldre man och börjar ett liv hon avskyr. //
    En mörk historia som utspelar sig under en tid där kvinnor i Sverige inte fick höras. Boken innehåller spår av en tung sorg, avsaknad kärlek och kämparglöd. Vackert språk, och en berättelse som inte lämnar någon oberörd. 


Läs hela recensionen på: Books of Sweden

DAST Magazine

En thriller om svensk vapenhandel, fiktiv historia men lätt igenkännlig för den som läst tidningar de senaste decennierna.

Pseudonymen Amber, enligt uppgift en välrenommerad utrikeskorrespondent, skriver trovärdigt och övertygande som de högtflygande affärer som vi andra markbundna är lyckligt (åtminstone nästan) ovetande om. Dessutom skriver han väl och inte alltid på den vanliga tidningsprosan. Kända namn från förr och nu dyker upp (Olof Palme, Rysslands president Putin och Frankrikes misslyckade presidentkandidat Le Pen) som tillsammans med hemliga agenter gör sitt bästa för att hindra Dahlberg i hans personliga värv.
Lite (och inte så lite heller) är det en nyckelroman //spännande är det och man inser att det ligger idogt grävande om korruption och maktbegär, lögner och andra blå dunster bakom historien.


Läs hela recensionen på DAST Magazine