En enda miss - Skolan och verkligheten

MISSA INTE spänningsromanen om skolfrågor, lärare och elevers  liv och vardag. Följ med Rebecka och hennes elever i konfliktfyllda situationer såväl i som utanför skolans värld. Spänningsromanen som tar upp aktuella skolpolitiska och andra samhällspolitiska frågor inom ramen för en spännande intrig.  Rasism, mobbing, droger, trasiga hemförhållanden, kärlek och mycket mer!
En enda miss - Skolan och verkligheten!

En enda miss - Skolan och verkligheten

Med stor iver tar sig Rebecka an sitt arbete som nyutexaminerad gymnasielärare. Hennes drömmars mål har gått i uppfyllelse men det är många saker som inte blir som hon har tänkt.

Rebecka har en olöst konflikt med sina föräldrar och hon får ofta ta hand om sonen på egen hand då hennes man är lastbilschaufför och borta långa tider i sträck. Kampen för att få tiden att räcka till är ständigt närvarande. Stressen genomsyrar hela hennes tillvaro. Trots att hon älskar yrket hon valt funderar hon ibland på om det är detta hon verkligen vill med sitt liv. Jobbet innebär en massa problem och konflikter som hon inte varit förberedd på. Rasistiska ungdomar orsakar problem både i skolan och i staden i allmänhet, och för Rebecka i synnerhet. Men deras hotfulla attityd är bara en spott i havet mot vad som komma skall.

I slutändan visar det sig att ingenting är så som Rebecka har trott och enligt hennes moster beror allt på En enda miss.

Författarens kommentar:

 ”Min roman ska man läsa om man vill ha en stunds spänning för det är en spänningsroman. Man kan med fördel även läsa den för att man är nyfiken på människor, samhällsfrågor, skolan, lärare och ungdomars värld. Personligen tror jag att väldigt många kan känna igen sig i min bok; lärare, elever, ungdomar, föräldrar, ja, alla som över huvud taget har eller har haft något med skolan och/eller barn och ungdomar att göra… och det har väl i stort sett alla.”

– Eva-Karin Berglund

Läs om författaren Eva-Karin Berglund


Bakgrund till att romanen kom till var  bland annat att belysa lärarnas arbetssituation och arbetsbörda men i huvudsak är En enda miss Skolan och verkligheten en spänningsroman där vi får följa läraren Rebecka i hennes liv såväl i skolan som privat. Rebecka har nått sitt mål och ger sig med stor entusiasm in i sin roll som lärare men ingenting blir egentligen som hon har tänkt. Det finns vare sig tid eller arbetsro för att till fullo kunna koncentrera sig på arbetet. Hon känner sig också ganska ensam i sin roll som lärare och förstår att hon måste lösa det mesta på egen hand. På skolan där hon arbetar finns det ett hotfullt gäng elever med rasistiska åsikter, dessa agerar hotfull mot Rebecka men även mot andra lärare. Hennes liv för övrigt innehåller flera  konflikter och hon har fortfarande inte rett upp vad det kom sig att hennes syster dog av en överdos i unga år. Allt leder fram till det mest hemska scenario en mor kan tänka sig och ingenting är egentligen så som Rebecka har trott.

Gratis e-bok

Ladda ner romanen  genom att klicka på bilden.

Har du svårt att ladda hem boken hittar du den även på: ISSUU.

"En enda miss - Skolan och verkligheten" av Eva-Karin Berglund

Vill du köpa den fyskiska boken klickar du på KÖP.