Är du regissören i ditt liv? Recensioner och korta omdömen

Skriv gärna en recension eller kortare omdöme i formuläret till höger.

En lättläst bok som jag läste på ett par timmar. Mycket trevligt uppbyggd med trafikmärken som start på varje kapitel och en riktigt bra tankeställande fråga som avslut. 
Författaren Therese Nilsson vaknar mitt i natten med panikångest, går in i väggen och är tillbaks på jobbet efter två veckor. Är du regissören i ditt liv? beskriver ett händelseförlopp som är så snabbt att jag nästan har svårt med trovärdigheten. Jag hade förväntat mig långdragen ångest, svarta dagar och år av återhämtning.
Författaren tar tag i sin utbrändhet på två röda sekunder, bokar läkartid, går på KBT direkt, talar med sin chef om hur hon vill ha det och lägger upp en egen planering. Jag är djupt imponerad.


Läs hela recensionen på: Sveriges största Dalslandsblogg

Ämnet du skriver om är intressant och relevant. Du har ett originellt upplägg. Ditt manus är välstrukturerat och tydligt. Du får läsaren att stanna upp och tänka till. Du ger konkreta tips och delar med dig av dina erfarenheter. Din berättelse har en röd tråd. Du gestaltar känslor och förnimmelser på ett sätt som gör det lätt att leva sig in i berättarjagets känslor och upplevelser. Du levandegör texten genom att använda de fem sinnena. Språket flyter på bra.

Susann Wilhelmsson, poet och skrivpedagog

bokcirkel.se bokcirkel.se

Tankar om - Är du regissören i ditt liv?
I boken får vi under ett halvår följa hennes väg till ett bättre liv och korta episoder ur vardagen ligger till grund för hennes agerande längs vägen. // Det är  inga märkvärdigheter hon skriver, men ibland behöver man höra det och jag skulle vilja säga att det är saker som de allra flesta av oss behöver tänka på.//

Just det här är bokens styrka. Det är som sagt inga märkvärdigheter Therese presenterar. Inget hokus pokus, inga obegripligheter och heller inga avancerade termer som är svåra att ta till sig. Tvärtom om; allt framstår som busenkelt. Om alla gjorde som författaren föreslår tror jag att andelen utbrända skulle minska radikalt.


Läs hela recensionen på: Bokcirkeln.se

"Är du regissören i ditt liv" av Therese Nilsson