Skriv gärna en recension i formuläret till höger på denna sida.
Läs gärna recensioner från Anicia S. Erikssons förra bok:
Skammen är inte din - Om psykisk ohälsa och vägen mot helande.

2020/07/29
Jag har vid flera tillfällen gråten i halsen!
Genom återblickar får vi följa hur en uppväxt med en alkoholiserad förälder påverkar ett barn och hur såren hänger sig kvar. Den handlar även om hur det är att få den allra värsta sortens besked och vad förlust, sorg och svek gör med ett barn. Den tar även upp den stora betydelsen av att ha en mamma som aldrig slutar kämpa för sitt barn.

I boken möter vi Viola som växer upp med en alkoholiserad pappa. Vi får följa hennes tankar och känslor och får även ta del av berättelsen ur hennes mamma Elenas perspektiv. Viola tampas med ångest och lever i en rädsla att göra fel och göra sin pappa arg. Hon tvingas växa upp fort och man märker vilka spår uppväxten satt i henne. Även när hennes pappa slutar dricka, när Viola blivit lite äldre, och det finns chans för dem att reparera sin relation, lever hon med en ständig oro. En dag får hennes pappa ett telefonsamtal som vänder uppochner på hela deras tillvaro... 

Boken berör mig och jag har vid flera tillfällen gråten i halsen. Mycket av det som Viola går och bär på kan jag känna igen mig i. Ibland blir det jobbigt att läsa vidare men bokens korta kapitel och enkla språk gör det lättare att ta sig igenom de tunga ämnen som berörs. Jag gillar att berättelsen skildras ur olika perspektiv och att vi får följa Viola och hennes mamma Elena i både då-och nutid. Det väver ihop berättelsen på ett fint sätt.

Tack för att jag fick läsa din bok!

4/5

Sophie Carlbrant

2020/05/06
Fin och berörande!
Boken handlar mest om Viola som vi får följa både dåtid och nu. Det är en roman där vi får följa hur en uppväxt med en alkoholiserad förälder påverkar ett barn och alla runt omkring. Viola har en tuff uppväxt med en pappa som missbrukar alkohol. Det är oro, ångest och Viola får bli stor för fort. 
Men så verkar livet bli bättre, pappan förändras och faran är över. Tills telefonsamtalet kommer. Ett telefonsamtal som vänder upp och ner på hela världen. 
Jag tycker att Anicia skriver bra, boken är lättläst och jag fastnar i storyn. Det är en tuff bok att läsa, en bok med mycket sorg men även mycket kärlek. Tryggheten för Viola finns hos mamma när pappan är frånvarande. ”Allt du aldrig hann säga” är en fin och berörande berättelse om något inget barn ska behöva uppleva! 
Stort tack @aniciaeriksson och @ebesforlag ❤️för att jag fick läsa!

Betyg: 5/5!

Lollos bokhörna

2020/05/03
Tungt ämne, men lättläst!
Detta är en verklighetbaserade bok där vi med återblickar får följa hur en uppväxt med en alkoliserad förälder påverkar ett barn, en bok som berör mig så mycket på många sätt. Här finns även så mycket igenkänningsfaktor fr min egen uppväxt...långt ifrån allt, men ändå en hel del. Såren, sorgen och sveket och vad det kan göra med ett barn. Mycket bra skriven bok, tungt ämne, men lättläst. Mitt betyg 5/5


Carinas läshörna

2020/04/30
Berörande skildringar!
Detta är en verklighetsbaserad roman. I boken får man följa Violas uppväxt och hur hon har påverkats av att växa upp med en missbrukande förälder.

Boken har ett fint språk med berörande skildringar kring känslor och tankar. Man får följa en persons perspektiv i taget. Viola och hennes mamma Elena får man följa i både nu och dåtid, vilket skapar insikter om hur allt hänger ihop. Det är en ganska tuff bok som berör mig.

Jag känner verkligen för Viola och Elena och allt det hemska de går igenom, alla obesvarade frågor och minnen som lever kvar.

Tusen tack @aniciaeriksson för att jag fick läsa din bok.


Linda Gustavsson

2020/04/05
Fint språk, nästan poetiskt!
Viola växer upp med en alkoholiserad pappa men en desto mer kärleksfull och beskyddande mor.
Pappan, Mikkel, slutar dock dricka när Viola är i 10 års åldern och visar då upp vilken fin och rolig man han faktiskt är.
Men spåren är redan för djupa i Viola. Att växa upp med en missbrukande förälder gör sådant, sätter spår. De två får dock en fin relation, men snart sker något som kastar omkull precis allting...

Fint språk. Nästan poetiskt i stunder.
Vackra skildringar kring känslor och tankar och jag känner en stor igenkänningsfaktor på skildringarna kring Violas ångest.

Jag tycker att författaren skildrar en tonåring på ett väldigt fint sätt, vuxet men samtidigt med glimten av barndomen kvar. På det sättet märks det tydligt att boken är verklighetsbaserad och att känslor och tankar är egenupplevda.

Det är en ganska tuff bok. Känslomässigt.
Jag får vid flera tillfällen en klump i halsen och vet inte riktigt om jag orkar fortsätta läsa. Men jag gör det. Och jag är glad för det. Jag kunde faktiskt inte ens sluta läsa, boken lästes ut på ett par timmar..
Jag ser fram emot att läsa mer om Viola och hennes liv. 'Allt du aldrig hann säga' av Anicia S. Eriksson får 4 av 5 bokryggar
Tusen tack @aniciaeriksson för att jag fick läsa din bok


Zannas Bokhylla

2020/03/12
Boken är en verklighetsbaserad roman som beskriver en familj där det finns ett missbruks-problem.

Boken är skriven med ganska korta kapitel, där vi följer en persons perspektiv i taget. Huvudpersonen Viola och hennes mamma Elena får vi följa i både nu och dåtid, vilket skapar insikter om hur allt hänger ihop men ibland skapar fler frågor än svar. 
Berättelsen beskriver den vidriga verkligheten för ett barn som lever med en missbrukande förälder ur så många perspektiv. Det lilla barnets, tonåringens och den vuxne anhöriges perspektiv. Detta ger tillsammans med fina och väl beskrivna scener ur vardagen, en bild av hur mycket ett missbruk påverkar anhöriga. Ämnet är tungt och jobbigt, men Anicias sätt att skriva gör det möjligt för mig att orka fortsätta läsa. I boken finns en stor händelse som får allt att snurras om, vilket gjorde att jag inte kunde somna innan jag hade läst ut boken. Mer tänker jag inte avslöja, för den här boken måste ni se till att läsa själva! 
Tack @aniciaeriksson för att jag fick läsa din bok! Jag har tagit mig igenom boken med vånda, eftersom det är så jobbigt att läsa om människor som far illa. Men när jag tänkte på att det här har hänt på riktigt och att min vånda inte är ett skit i jämförelse med verkligheten, gick det. Jag är tacksam över att du har kunnat skriva den här boken, så att fler kan förstå hur det kan vara. Och förhoppningsvis hjälpa till innan allt rasar 
❤️ 

Anna på Instagram

2020/02/21
Viktig och hjärtskärande! 5/5

“Hon rös och förstod sig inte på hur en människa kunde vara så många personer på en och samma gång.”⁣

Jag kan inte med ord säga hur rörd jag blev av denna boken. Det är andra gången jag läser ”Allt du aldrig hann säga” men jag blev lika chockad, rörd, ledsen, häpen och tagen som första gången. ⁣

Anicia får mig att känna så starkt. Jag känner verkligen för Viola och Elena och allt det hemska de går igenom, alla obesvarade frågor och minnen som lever kvar. ⁣

Denna bok är så otroligt viktig och hjärtskärande på samma gång och tar med läsaren på en känslostorm som inte liknar någon annan. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket ”Allt du aldrig hann säga” får mig att känna och hur välskriven och gripande den är. Men att du måste läsa den är ett faktum. ⁣

”Allt du aldrig hann säga” är en verklighetsbaserad bok där ämnen såsom alkoholism, psykisk ohälsa, sorg, saknad, skuld och hopp tas upp. Vi får följa karaktärer som är målande och unika, med glasklara personligheter och gripande livsöden. ⁣

Detta är en av de viktigaste (om inte den viktigaste) böckerna jag någonsin har läst och kommer alltid vara en favorit. ⁣

Tusen tack till Anicia för att jag har fått äran att ta del av din och Violas historia, du är underbar. ❤️⁣

⭐️ ”Allt du aldrig hann säga” av @aniciaeriksson får av mig 5/5 stjärnor!⁣


Sannareads

2020/02/07
Känslor i en bergochdalbana!
Jag är glad att få vara en av de som fick chansen att läsa innan boken kommer ut. Jag kan lova att köper du den här boken, så kommer du inte lämnas oberörd. I den här boken får vi följa Viola, som växt upp med svek, förlust och sorg - något som ett barn aldrig ska behöva göra, men som vissa tyvärr gör. 
När jag läste denna, så var mina känslor i en bergochdalbana, tårar, leénden för att sen återgå till tårar. Det var länge sen en bok fick mig att hamna i en sån känslostorm som denna. I vissa stunder ville man inget hellre än att hoppa in i boken för att ge Viola en styrkekram, gråta med henne och säga att allt kommer bli bra.

Har du funderingar kring att köpa den, så gör det. Du kommer inte ångra dig.♡Boken släpps den 22 Mars.


Therése

2020/02/04
Berörde mig verkligen på djupet.
Allt du aldrig hann säga är författarens första roman, och wow vilken bok! 
Jag älskade den här boken så mycket. Jag vet knappt vad jag ska skriva men jag ska ge det ett försök.
Redan efter några sidor var jag fast och kunde inte sluta läsa. Jag blev lite förvånad över hur vackert, detaljerat och målande språket var. Det var verkligen så fint. 
   Handlingen var gripande och berörde mig verkligen på djupet. Att veta att Allt du aldrig hann säga är en verklighetsbaserad roman gjorde att den berörde ännu mer. 
   Jag tyckte så mycket om Viola, och vid flera tillfällen ville jag bara ge henne en kram och säga att det kommer bli bättre.
   Mina känslor fick åka bergochdalbana under bokens gång och när jag hade läst klart boken var jag tvungen att bara andas för mina känslor var överallt. 

Allt du aldrig hann säga var helt fantastisk och den kommer inte lämna mig i första taget! Om jag ser fram emot nästa bok så är svaret ett självklart ja, jag behöver den nu på en gång! 

Betyg 9/10

En blogg för bokugglor

På flera ställen i boken tårades mina ögon.
Allt du aldrig hann säga och är en verklighetsbaserad roman. Bokens innehåll är så starkt att den tog mig på en känslomässig berg-och-dalbana-tur. På flera ställen i boken tårades mina ögon.  @aniciaeriksson du har ett fantastiskt sätt att skriva på och du får mig att vilja veta mer om Viola och vad som händer i hennes liv.
5 av 5 ⭐️ Jag rekommenderar er att köpa boken.


Annicka Rosendahl-Jonsson

Skriv gärna en recension eller kortare omdöme i formuläret nedan.