Skriv gärna en recension/kortare omdöme i formuläret till höger på denna sida.

2019/06/11
Vilken fantastisk läsupplevelse!!  5 av 5!
Är så djupt imponerad över Marias berättarkonst, en läsupplevelse som verkligen slog mig med häpnad. Miljöskildringar som är grymt imponerande en fröjd att få ta del utav. Kändes som man var med i självaste handlingen och en önskan om man får ta med sig världen utanför bokens pärm. Hon har även en fantastisk naturlighet att beskriva karaktärerna, som är så målande och vackra bara det gör att Avien blir en underbar läsupplevelse.
Jag som är en fantast när det gäller fantasy rekommenderar alla ni som i normala fall inte läser i denna genger ska ta er tid att läsa Avien för den är så grymt bra.

Tack @maria_walsater för en fantastisk upplevelse och jag ser framemot att få ta del utav den kommande delen Stjärnfödd.

Mitt betyg blir fullpott 5 av fem möjliga.

Agnetha Lundebring Jönsson på Instagram 

2019/05/01
Intelligent och ytterst välskriven fantasy
Jag har fått följa med på Isondras resa, som inledningsvis har som enda mål att rädda sin älskade lillebror. Som läsare får jag dock snart klart för mig att det handlar om mycket mer än så. Det blir en resa ut i magisk fantasi där Isondra får lära sig mycket om sig själv och om världen utanför Dorien. 
   Jag hade höga förväntningar. Innan jag ens öppnat bokens pärm fick jag dåligt samvete. Det kändes som om jag satte författaren i en orättvis situation redan innan jag börjat läsa. Min oro skulle visa sig vara obefogad. 
   Redan efter de två första kapitlen förstod jag att det här skulle bli något speciellt. Orden dansade fram i ett berättande som hade ett osedvanligt bra flyt. Behagligt och bra. Det kändes nästan inte som att jag läste. Berättelsen bara kom till mig på något magiskt sätt. 
Intriger, såväl kärlek som makt, och miljöer är skickligt uppbyggda och mycket bra beskrivna. Det är imponerande med tanke på att det enbart är fantasivärldar vi rör oss i. Författaren har inte haft ”verkligheten” att luta sig mot. Bra gjort. Mjuka fina, nästan osynliga, övergångar i berättelsens olika överraskningar gör att det blir spännande på ett levande sätt. Jag är där och jag är med på nära håll. Jag får också lära känna karaktärerna. Beskrivningarna av både utseende och personligheter sker på ett intelligent sätt. Även här kommer jag nära i berättelsen. 
   Dock blir jag lite frustrerad över Isondras beteende. Lite för ofta blir hon obstinat och ironisk i situationer där hon egentligen borde vara livrädd. Det hade varit mer trovärdigt, om man kan prata om trovärdigt i fantasivärldar, om man tonat ner det lite och om det inte skett så ofta. 
   Grundpelarna är klassiska. Maktspel där fattig står mot rik, okunskap mot kunskap. Trots att jag får vibrationer av Hungerspelen i vissa delar har författaren ändå lyckats skapa något helt eget. Hon går på djupet i så mycket annat. Även det intelligent och imponerande. Mycket bra påhittade namn rakt igenom berättelsen också. 
   Författaren har också hittat på ett eget språk. Det skulle kunna vara bara bra, och visst tillför det en del, men här tycker jag det brister lite. Det är för mycket som hänger i luften och bara blir en kul grej hellre än att det tillför det som jag tror var tänkt till historien. Spridda konstiga språkskurar för mig helt enkelt. 
Som helhet är Avien en mycket läsvärd och välskriven berättelse. Jag kan varmt rekommendera den. Stämmer det att författaren är debutant? Wow! 
   Jag tycker inte om att ge bort stjärnor, även om jag på andra recensionssidor kanske måste göra det, men jag är övertygad om att denna mycket skickliga författare inom en snar framtid har möjligheten att själv lysa som en femstjärnig bild på den magiska författarhimlen – om hon vill och orkar.  
Tack Maria, det här har du gjort fantastiskt bra. 


/Uffe 

"I would give Avien 5/5 stars!" 

"Det finns inget sätt att på förhand veta om man kommer falla eller flyga".

~ Avien, Maria Wälsäter -

Wow. I don't even know were to start. Avien is for sure a new favorite and by far one of the best Swedish books I've read. I loved the settings, places, story, characters. Almost everything was perfect. //
-
This book has lovely descriptions of both characters and nature which I enjoyed a little extra. The settings were so easy to picture and it showed a good example of contrast. -
-
Lovely writing, easy to read but at the same time beautifully described. I liked the names, Isondra, Lawine, Doressa, Avien. Many unusual and creative names that for me lifted the story. Then there were Elysiska, the language. Beautifully made. I love how you put this in the book, such lovely worlds, it made me laugh at many points during the book, had me with a smile. -
//
-
I would give Avien 5/5 stars! I can not wait until the second book releases so we get to continue Isondras journey! Terima, Maria för att du skrivit en sådan fängslande och fantastisk bok @maria_walsater !!! -
-
Och tack @sannareads och @maria_walsater för mitt exemplar av #avien! Jag är jätteglad att jag fick ett exemplar och chansen att läsa denna fantastiska bok!

Läs hela recensionen på: Alma - booklover and fangirl

2019/01/27
Fantasy som innehåller allt,
ser fram emot att läsa fortsättningen!
Familj, kärlek, nya vänner, krig och magiska krafter, man kan säga att den här boken har allt! Den är en perfekt blandning mellan allt och det är magiskt och spännande så att man inte kan sluta läsa.
//Jag trodde den skulle vara mera svårläst med tanke på alla nya (och inte alltid så lätta och vanliga) namn på platser och karaktärer, lägg även till ett helt nytt språk som används lite här och där, men läsningen flyter faktiskt på hur lätt och fint som helst!
Jag gillar blandningen av karaktärer, de onda och de goda och de som man inte riktigt vet vilken sida de tillhör. De tillsammans med handlingen gör att det hela tiden händer nya saker och man vill fortsätta läsa. Och så har vi miljöbeskrivningarna, // som gör att man ser det man läser framför sig.


Läs hela på: Jennys Blogg

2018/12/09
Välskriven och lättläst
När jag började läsa boken fastnade jag direkt för den. Maria Wälsäter skapar en alldeles egen värld där dorier och elysier ligger i fejd med varandra sedan urminnes tider. Boken är välskriven och samtidigt lättläst. Det är en sådan roman där jag, sedan jag bestämt mig för att bara läsa ett kapitel, plötsligt finner mig läsa ytterligare ett. Och sedan ytterligare ett.
//
Jag bryr mig verkligen om hur det ska gå för Isondra, Gabriel, Alexander, Benjamin och de andra karaktärerna, vilket är ett gott betyg. Det finns väl inget värre än när man känner likgiltighet för vad som ska ske i en bok.
//
I Elysien har människorna kunskaper och krafter som inte hör till de vanliga. De utgår från de fyra elementen eld, vatten, jord och luft. Även här lyckas författaren skapa en trovärdighet så länge man accepterar att man befinner sig i det speciella universum som en sådan här roman utgör. Ett extra plus för omslaget som jag tycker är riktigt fint.
//
Det känns lite tomt när jag läst klart det sista kapitlet. Jag får trösta mig med att Avien är första delen i en trilogi. Jag hoppas att jag får återknyta bekantskapen med några av karaktärerna i nästa del.


Läs hela recensionen på: Mitt skrivna ord

2018/12/03
Riktigt stark debutroman!  5/5
Efter första kapitlen kunde jag inte lägga ifrån mig boken. Tempot är högt och hemligheterna ligger och puttrar i bakgrunden hela tiden och man vill bara veta mer mer mer. Språket är vackert men lättläst och flyter på som honung från första sidan. Jag får inte nog av karaktärerna heller. Jag önskar att jag var vän med Ben och Lawine och kan ha råkat utvecklat en liten crush på både Alexander och Zance. Jag uppskattar att den inte slutar i världens cliffhanger men jag vill ändå ha mer nu direkt! 
    Jag rekommenderar Avien till ALLA som gillar spänning, mystik, magi och kärlek. Det är fantasy när den är som bäst.
    Hejdå Sverige! Nu flyttar jag till Elysien.


Goodreads Hanna Jacobsson

Spännande och medryckande
fantasy där relationer och karaktärer är viktigare än kriget som bara finns med i bakgrunden. Mitt sjuttonåriga jag älskar den! Spirande kärlek, stark vänskap och en hjältinna som växer och blir starkare. Och jag tycker om världens magi - kunskapen.
Ser fram emot fortsättningen!


Frida Hallberg Goodreads

208/11/23
Språket är vackert men också ungdomligt precis som personligheterna 
Maria har skapat en sannerligen vacker värld i första delen av trilogin Dorossea "Avien"
Mina varmaste rekommendationer och ett stort BRAVO får denna första del ett av trilogin ”Doressea”.
Jag vill inte jämföra Avien med något annat verk. Den står starkt för sig själv. Den unika världen Maria har skapat är sannerligen vacker.
Berättelsen drivs framåt mestadels genom slagfärdiga repliker och det tycker jag författaren har lyckats med bravur.
Vackra smidiga meningar som ger tydliga bilder. Isondras tankar är glasklara. Hon är en drivkraftig individ som har styrka och mod. Man kan följa tankegångarna och förstå hennes innersta väsen.
 Jag överraskas gång på gång hur vackert man kan placera om orden så att meningarna blir det där extra.
 
Maria har skapat ett helt nytt språk; Elysiska som jag ser som en extra vacker krydda. Språket är dessutom vackert som en främmande sång och ger en helt egen dimension åt berättelsen. Del två väntas med spänning! Boken får av 5 möjliga!


Läs hela recensionen på: Snezana Lindskog

2018/11/07
Som en god karamell!
// jag blev förtrollad av boken och rekommenderar den varmt. Hela berättelsen, personerna och omgivningarna är så väl beskrivna utan att gå in för mycket i detaljer och det känns som att man är där. //Jag gillar att det är lite magi med i boken och läsupplevelsen är som en god karamell man försöker suga på så länge man kan innan man lägger den ifrån sig. Vilken fantastiskt fin fantasi Maria har. 


Läs hela recensionen på ACs bokhylla

2018/10/28
Tilltalar alla sinnen - en magisk upplevelse
Författaren Maria Wälsäter har ett vackert språk med en levande berättarstil som tilltalar alla sinnen med tankeväckande och ibland filosofiska beskrivningar. Påminner om ”stream of consciousness” med en varm empatisk touch. Njutbar läsning. 
Jag hoppas innerligt att boken blir översatt till engelska så att läsare från andra länder också får ta del av Doressea. (Om jag hade haft eget företag vore det en ära att själv få översätta den. Såpass mycket tror jag på den här bokserien.)

Jag ser mycket fram emot uppföljaren. Tack, @maria_walsater , det var verkligen en magisk upplevelse. 


jenkamichiko

2018/10/19
Jag förundrades också över hur fint allting var i Elysien
Ett härligt fantasyäventyr med inslag av kärlek - ett lyckat koncept, om ni frågar mig. Det är lagom långt samtidigt som själva historien kändes ny och fräsch. //
Författaren är också riktigt skicklig på att komma på fina namn. Doressea, Dorien, Elysien, Isondra, Avien, Nimriand, Evanriand (om jag minns rätt), samt det vackra språket som påminner om alviska. För övrigt så förtjänar alla fantasyförfattare som kommer på sina egna språk ett stort plus i kanten. Själv tycker jag verkligen att det förhöjer upplevelsen. //
Jag förundrades också över hur fint allting var i Elysien //
Jag rekommenderar "Avien" till alla som gillar fantasy och kärlek och ser redan fram emot nästa bok!


Lovisa Wistrand, författare
Läs hela på: Goodreads

2018/10/15
En fängslande resa i ett magiskt land
Avien är medryckande, spännande och rolig att läsa. Världen förtrollade mig och jag hade gärna velat ta en resa till Elysien, speciellt om jag fick lära mig kunskap om elementen. // Jag kan absolut rekommendera denna till fantasyälskarna. Nackdelen är bara att nu måste jag vänta på nästa del. 

Läs hela på: https://www.instagram.com/p/Bo7A7j6l51g/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

2018/08/14
365 böcker du borde läsa

Medryckande, behaglig och spännande!
Avien är ett behagligt fantasyäventyr med högt tempo och vackra miljöer, där huvudpersonen ställs inför livsomvälvande förändringar och gång på gång får ta ställning i diverse olika svåra etiska frågor. //– men i grunden ligger det som är störst av allt. Kärleken.
//Avien är en trevlig läsupplevelse med ett gott flyt och mycket spänning. Världen – Doressa – är intressant och trovärdigt uppbyggd med förmågor utom denna värld och vackra miljöer//
Medryckande, behagligt och spännande helt enkelt – och något ni bör läsa i höst!


Läs hela på: 365bockerdubordelasa.com

2018/09/01
Denna passade mig som handen i handsken. Lätt språk, lagom långa beskrivningar av omgivningen, intressanta personer. Min favorit är konstigt nog Zanche men även Lawine och Ben. Otippat slut även om jag anade något mot slutet.

Madeleine Rytterstam på Goodreads

2018/07/23

Avien” av Maria Wälsäter får ett solklar 5/5!
Sättet Maria Wälsäter skriver på är fängslande, målande och fullständigt fantastiskt! Jag fick verkligen anstränga mig för att inte sträckläsa boken. 
Miljöbeskrivningar och personbeskrivningarna är tillräckligt detaljerade för att man ska få känslan av att vara där vid Isondras sida.// Det känns nästan som att man är med i deras lilla grupp när man läser ”Avien”.
Avien är utan tvekan en av mina nya favorit böcker och jag förstår inte hur jag ska kunna vänta på nästa bok! 


Läs hela recensionen på: sannareads

2018/07/19

Spänning i dubbel bemärkelse
Jag fastnade för Avien redan i första kapitlet. Boken bjuder på spänning i dubbel bemärkelse – både i händelseförloppen och även kemin mellan karaktärerna. Ser fram emot att läsa fortsättningen!


– Vanja Nilsson, läsare

2018/0719
Spännande
Härlig spännande läsning med roliga och givande dialoger. Ser fram emot nästa bok!

– Teresa Thurell, författare

2018/07/11
Vill se mer av Doressea
“Fint världsbygge, spännande karaktärisering och trovärdig huvudkaraktär som driver handlingen framåt. Hade gärna sett mer av världen och hoppas snart få möjlighet att läsa uppföljaren.”


– Marika Lövström, läsare

2018/07/11
Fängslande
Jag läser mycket men nästan inga fantasyböcker – men vilken tur att jag tog denna chans. Fängslande och mycket omtyckt av mig. Längtar till nästa bok och att få läsa fortsättningen.


– Rigmor Axelsson, läsare

2018/07/11
Avien är så bra!
Maria har en fantastisk känsla för flyt, och hennes “Avien” är som en flod genom ett vackert sagoland. Allt sitter i texten, det blir aldrig för kort, för långt eller tråkigt. Man kan tro att Maria är född med pennan i sin (magiska) hand.


– Louise Baumgärtner, författare

2018/05/30
Maria - Sveriges nya fantasyprinsessa
Jag var säker på att Avien skulle vara bra, men SÅ HÄR bra? Jag är överraskad och imponerad. Det magiska och övernaturliga sätter färg utan att stjäla rampljuset från annat. Boken blir bara bättre och bättre och det spännande slutet är pricken över i. Jag längtar efter uppföljaren!


Tommy
 

2018/05/29

Underbar
Att ge sig in i Aviens kontrastrika värld är som att ta en färggrann och spännande resa. Lättläst, lättsmält och alldeles underbar!

Linn

2018/05/29

Jag har nyss läst ut Maria Wälsäters nya bok. Det är så värd att läsa. Jag har i princip sträckläst den och längtar redan efter fortsättning. Man blir lätt fångad i boken, och man vill vara kvar!

Maria Renhult

Skriv gärna en recension-kortare omdöme om "Avien" av Maria Wälsäter