Skriv gärna en recension/kortare omdöme i formuläret till höger på denna sida.

2018/11/07
Som en god karamell!
// jag blev förtrollad av boken och rekommenderar den varmt. Hela berättelsen, personerna och omgivningarna är så väl beskrivna utan att gå in för mycket i detaljer och det känns som att man är där. //Jag gillar att det är lite magi med i boken och läsupplevelsen är som en god karamell man försöker suga på så länge man kan innan man lägger den ifrån sig. Vilken fantastiskt fin fantasi Maria har. 


Läs hela recensionen på ACs bokhylla

2018/10/28
Tilltalar alla sinnen - en magisk upplevelse
Författaren Maria Wälsäter har ett vackert språk med en levande berättarstil som tilltalar alla sinnen med tankeväckande och ibland filosofiska beskrivningar. Påminner om ”stream of consciousness” med en varm empatisk touch. Njutbar läsning. 
Jag hoppas innerligt att boken blir översatt till engelska så att läsare från andra länder också får ta del av Doressea. (Om jag hade haft eget företag vore det en ära att själv få översätta den. Såpass mycket tror jag på den här bokserien.)

Jag ser mycket fram emot uppföljaren. Tack, @maria_walsater , det var verkligen en magisk upplevelse. 


jenkamichiko

2018/10/19
Jag förundrades också över hur fint allting var i Elysien
Ett härligt fantasyäventyr med inslag av kärlek - ett lyckat koncept, om ni frågar mig. Det är lagom långt samtidigt som själva historien kändes ny och fräsch. //
Författaren är också riktigt skicklig på att komma på fina namn. Doressea, Dorien, Elysien, Isondra, Avien, Nimriand, Evanriand (om jag minns rätt), samt det vackra språket som påminner om alviska. För övrigt så förtjänar alla fantasyförfattare som kommer på sina egna språk ett stort plus i kanten. Själv tycker jag verkligen att det förhöjer upplevelsen. //
Jag förundrades också över hur fint allting var i Elysien //
Jag rekommenderar "Avien" till alla som gillar fantasy och kärlek och ser redan fram emot nästa bok!


Lovisa Wistrand, författare
Läs hela på: Goodreads

2018/10/15
En fängslande resa i ett magiskt land
Avien är medryckande, spännande och rolig att läsa. Världen förtrollade mig och jag hade gärna velat ta en resa till Elysien, speciellt om jag fick lära mig kunskap om elementen. // Jag kan absolut rekommendera denna till fantasyälskarna. Nackdelen är bara att nu måste jag vänta på nästa del. 

Läs hela på: https://www.instagram.com/p/Bo7A7j6l51g/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

2018/08/14
365 böcker du borde läsa

Medryckande, behaglig och spännande!
Avien är ett behagligt fantasyäventyr med högt tempo och vackra miljöer, där huvudpersonen ställs inför livsomvälvande förändringar och gång på gång får ta ställning i diverse olika svåra etiska frågor. //– men i grunden ligger det som är störst av allt. Kärleken.
//Avien är en trevlig läsupplevelse med ett gott flyt och mycket spänning. Världen – Doressa – är intressant och trovärdigt uppbyggd med förmågor utom denna värld och vackra miljöer//
Medryckande, behagligt och spännande helt enkelt – och något ni bör läsa i höst!


Läs hela på: 365bockerdubordelasa.com

2018/09/01
Denna passade mig som handen i handsken. Lätt språk, lagom långa beskrivningar av omgivningen, intressanta personer. Min favorit är konstigt nog Zanche men även Lawine och Ben. Otippat slut även om jag anade något mot slutet.

Madeleine Rytterstam på Goodreads

2018/07/23

Avien” av Maria Wälsäter får ett solklar 5/5!
Sättet Maria Wälsäter skriver på är fängslande, målande och fullständigt fantastiskt! Jag fick verkligen anstränga mig för att inte sträckläsa boken. 
Miljöbeskrivningar och personbeskrivningarna är tillräckligt detaljerade för att man ska få känslan av att vara där vid Isondras sida.// Det känns nästan som att man är med i deras lilla grupp när man läser ”Avien”.
Avien är utan tvekan en av mina nya favorit böcker och jag förstår inte hur jag ska kunna vänta på nästa bok! 


Läs hela recensionen på: sannareads

2018/07/19

Spänning i dubbel bemärkelse
Jag fastnade för Avien redan i första kapitlet. Boken bjuder på spänning i dubbel bemärkelse – både i händelseförloppen och även kemin mellan karaktärerna. Ser fram emot att läsa fortsättningen!


– Vanja Nilsson, läsare

2018/0719
Spännande
Härlig spännande läsning med roliga och givande dialoger. Ser fram emot nästa bok!

– Teresa Thurell, författare

2018/07/11
Vill se mer av Doressea
“Fint världsbygge, spännande karaktärisering och trovärdig huvudkaraktär som driver handlingen framåt. Hade gärna sett mer av världen och hoppas snart få möjlighet att läsa uppföljaren.”


– Marika Lövström, läsare

2018/07/11
Fängslande
Jag läser mycket men nästan inga fantasyböcker – men vilken tur att jag tog denna chans. Fängslande och mycket omtyckt av mig. Längtar till nästa bok och att få läsa fortsättningen.


– Rigmor Axelsson, läsare

2018/07/11
Avien är så bra!
Maria har en fantastisk känsla för flyt, och hennes “Avien” är som en flod genom ett vackert sagoland. Allt sitter i texten, det blir aldrig för kort, för långt eller tråkigt. Man kan tro att Maria är född med pennan i sin (magiska) hand.


– Louise Baumgärtner, författare

2018/05/30
Maria - Sveriges nya fantasyprinsessa
Jag var säker på att Avien skulle vara bra, men SÅ HÄR bra? Jag är överraskad och imponerad. Det magiska och övernaturliga sätter färg utan att stjäla rampljuset från annat. Boken blir bara bättre och bättre och det spännande slutet är pricken över i. Jag längtar efter uppföljaren!


Tommy
 

2018/05/29

Underbar
Att ge sig in i Aviens kontrastrika värld är som att ta en färggrann och spännande resa. Lättläst, lättsmält och alldeles underbar!

Linn

2018/05/29

Jag har nyss läst ut Maria Wälsäters nya bok. Det är så värd att läsa. Jag har i princip sträckläst den och längtar redan efter fortsättning. Man blir lätt fångad i boken, och man vill vara kvar!

Maria Renhult

Skriv gärna en recension-kortare omdöme om "Avien" av Maria Wälsäter