Bortrövad - En berättelse om tomtar, älvor och troll - recensioner och kortare omdömen

Skriv gärna en recension i formuläret till höger.

Trollbindande läsupplevelse

Det här är en trollbindande läsupplevelse med övernaturlig spänning fylld med olika mystiska väsen som synliggörs med färgstarka illustrationer och en fängslade handling som passar för högläsning.

”Valter hade lovat sin far att ta hand om sin lillasyster Tova på den årliga marknaden, men plötsligt så tappar han bort henne i folkmassorna och när marknaden stänger för kvällen finns det inte ett spår av Tova någonstans, förutom hennes blå hårband som hittas på marken. Valter känner att det är hans fel att Tova är borta. Desperat söker han upp spåkvinnan på marknaden för att få hjälp med att hitta sin lillasyster. Det spåkvinnan berättar för Valter har han först svårt att tro på men eftersom han inte ser någon annan utväg beger han sig till slut in i den djupa skogen, alldeles ensam, i sökandet efter att hitta Tova.

I skogen råkar Valter ut för skrämmande händelser och möter varelser som han aldrig i sin vildaste fantasi hade trott existerade. Gång på gång hindras han i sitt sökande efter Tova. Kommer han någonsin att finna henne? 

Följ med på ett fartfyllt och stundtals farligt äventyr i den djupa skogen där Valter och Tova inte bara råkar ut för svårigheter och mystiska väsen, utan också får hjälp från oväntat håll.”

Detta är en otroligt välskapt högläsningsbok med fantastiskt beskrivningar och skildring av den trollbindande skogen och de olika naturväsena som utspelar sig i en magiskt spännande och fantasifull berättelse som riktar sig till barn mellan 7 till 10 år och vuxna som fortfarande tror på sagor och väsen. 


Gullis lästips

2020/12/26
Mysigt och spännande, inte bara för barn.
Jag valde BORTRÖVAD som min julbok, boken som man tar till sin skönaste fåtölj sent på julnatten och bara myser. 
   Det här är berättelsen om Valter och hans lillasyster Tova som rövas bort av ingen mindre än Trollmor. Vi får följa Valter genom skogen bort till berget när han letar efter sin syster och får bl.a. möta tomtar, Skogsfrun och Näcken. 
Ett härligt litet äventyr! Mysigt, spännande, ibland lite läskigt även om det ”bara” är en barnbok. 

Tack Anna, att jag fick läsa. 

BORTRÖVAD får fem troll av fem möjliga.


Michèle Glatthard (författare)

Skriv gärna en recension eller kortare omdöme i formuläret nedan.