Recensioner och korta omdömen

"Där vägen slutar"

Skriv gärna en recension i formuläret till höger på denna sida.

2018/07/23

En fin symbol för att det är med kvinnorna det börjar!
Jag gillar verklige den här typen av initiativ. Ingen av kvinnorna på Spiken är speciellt känd, men samhället är och miljön är så pass speciellt att det lämpar sig för en bok. Boken är skriven i korta fragment och vi som läsare får själva pussla ihop helheten. Det är skönlitterärt, men bygger på verkliga historier. Det fungerade bra, men jag tyckte att det var lite korta avsnitt och hade velat ha mer fördjupning på många ställen. //
Jag vet inte om det är medvetet feministiskt, men jag tyckte att det var roligt att boken om männen fått namnet Där vägen slutar, som om jag förstått det, är det är vad Spiken kallas i folkmun. Boken om kvinnorna heter istället Där vägen börjar, det som Veronica och Linda tycker att deras hembyggd är. Det blir en fin symbol för att det är med kvinnorna det börjar.


Läs hela recensionen på: Feministbiblioteket

2017/09/16

Där vägen slutar är en bok om Spiken på Kållandsö i Vänern och om tvillingarna Linda och Veronica Berling som är komna ur en yrkesfiskarfamilj som kan spåra sina rötter tillbaka till Spiken sedan 1600-talet. Även illustrationer av Spikengubbar finns i boken! Berättelserna är livfulla och humoristiska och ger blick hur livet på en ö i Kållandsös skärgård kan gestalta sig, på gott och ont. Detta var ingen bok för mej men rekommenderar den varmt. 5 av 5 möjliga. 

Ewa-Lotta Nanfeldt

Skriv gärna en recension - kort omdöme om "Där vägen slutar"