De dödas själar - recensioner och korta omdömen

Skriv gärna en recension/kortare omdöme om "De dödas själar" i formuläret till höger.

20191104
Kärlek, sorg och spänning.
Hej!
Jag köpte dina böcker "Den åttonde dimensionen" och "De dödas själar", på Maxi i Halmstad den 25/10. Nu har jag läst båda.
Det köpet ångrade jag inte. De innehåller kärlek, sorg och spänning. Ibland var det så spännande att jag var tvungen att pausa korta stunder  för att sänka pulsen. Parallellberättelserna gjorde att jag nästan inte kunde sluta läsa, för jag ville ju veta vad som skulle hända i nästa kapitel.
Jag ser verkligen fram emot att få köpa bok 3 i trilogin.


Med Vänliga Hälsningar 
från Lena

2019/09/30

De dödas själar, en hårresande och överraskande fortsättning på Den åttonde dimensionen! 

Äntligen stillades min nyfikenhet om vad som hände med Anton och alla jag lärt känna i Den åttonde Dimensionen. Med det inte sagt att jag fått alla frågor besvarade, tvärtom. Författaren väver skickligt ihop det som hände för längesen med nutid och det som komma skall, och då samtidigt som han tar oss genom olika dimensioner. Det kan låta snurrigt för den som inte har en aning om vart portalerna finns eller har rätt hjälpande hand att hålla i... 
Författaren har ett skickligt sätt att fånga nuet på som får dig att glömma tid och rum. Ibland blir det så fartfyllt att du kommer på dig själv med att läsa lika fort som t ex en bilfärd går... Ett visst stresspåslag men jag lever mig onekligen in i berättelsen! 
I den här boken får jag stifta nya bekantskaper, spännande karaktärer som jag vill fortsätta att följa. Har dock en känsla av att jag fått se allt vad där finns av ett par stycken... en del vill jag örfila upp för att andra vilja krama om. Anton har utvecklats till en mogen och ansvarsfull man, även om jag tycker att han stundtals behöver bli påmind om sitt ”riktiga” liv... Samtidigt är det en hårfin gräns mellan vad som är verkligt och ”overkligt”! Att gammal kärlek sällan rostar är tydligt, även då nya fått ta plats. Och vad som är rätt eller fel kan bara hjärtat avgöra, väl? 
Det här är en varm berättelse som rymmer alltifrån uppoffrande kärlek till spännande äventyr som ibland får håret i nacken att resa sig. Att det bitvis skulle vara otäckt och hårresande borde jag ju redan förstått innan med tanke på titeln... Ser fram emot tredje delen som jag vet kommer inom kort! 

Tack för äventyret Uffe! 


Linda 

2019/05/26
Äntligen fortsättningen för Anton i Mittel!
Eftersom det var ett tag sedan jag läste "Den åttonde dimensionen" så hade jag faktiskt inte full koll på handlingen. Så fort jag började läsa mindes jag Antons färd i Mittel. Nu blev det än mer mystik. 
Jag lärde känna Kjell och Max resa i Mittel och i nutiden, Hur ska de kunna fortsätta? Vem är den mystiska kvinnan? Vem är ledaren för Guuerna? Kommer Anton hitta ringen som behövs för att bli fri från hotet? 
Om DU tycker om fantasy som vävs samman med nuet, då tycker jag att DU ska läsa "De dödas själar" samt den första boken "Den åttonde dimensionen"! 

/ U P Enna´s största fan.

2019/04/12
Å, vilken fart! 
Rakt igenom boken. Olika berättelser löper parallellt till varandra och som läsare ville jag alltid veta mer, mer, MER! Hur hänger allt ihop? Vem är han till henne och hon till honom? Många svar fick jag, då historierna flätas ihop på det mest snillrika sättet. Jag väntar dock med spänning på del tre för att få veta ännu mer. 

"De dödas själar" är en berättelse som var svår att släppa och som till och med fick mig att välja bussen istället för tåget hem för att jag ville ha mer tid på mig att läsa. Det var ett tag sedan jag läste "Den åttonde dimensionen" och jag hade inte stenkoll på alla händelser och karaktärer men det passade bra för karaktärerna i "De dödas själar" hade också många frågor. 

Tack, U P Enna, för en fartfylld, spännande och magisk läsupplevelse!


Michèle 
Goodreads

2019/03/31
Spännande och andas mystik!
"De dödas själar" är verkligen fartfylld! Inga tråkiga passager utan det händer något hela tiden. Det var ett tag sen jag läste "Den åttonde dimensionen" så det tog ett litet tag innan jag kom in i handlingen igen och kom ihåg vilka karaktärerna var. 
Allas historier är spännande och andas mystik. Detta gör att man vill läsa vidare, vidare och vidare för att få reda på vad som ska hända. 
Betyg: 4 /5

Svenska böcker: Kristina Suomela

2019/02/04
Jag kittlas redan av den inledande prologen.
Ska författaren återigen tordas ge sig in i den värld där fiktion och verklighet inte ens för författaren går att hålla isär.  Efter att författaren befunnit sig i en värld av dimensioner (Den åttonde dimensionen) och efter ett kort uppehåll i den verkliga världen. kasta sig åter U P Enna oförskräckt in i den trolska och förföriska värld där fantasin och magin inte ens utgör en begränsning. Prologen triggade mig verkligen till fortsatt läsning … och spännande läsning blev det!
I de tre första kapitlen låter författaren mig få möta Goddo och Diada i ett sammanhang som för mina tankar århundraden tillbaka i tiden och där händelser som kräver svar på frågan: varförstundtals dyker upp under mitt läsande. Men, efterhand släpper jag min interna frågvishet på orsak och verkan och låter mig bara följa med i den spännande magi som författaren så skickligt skapar.
Åter får jag stifta bekanskap med Mittel och Cirkus Rosa. Platser som jag efter författarens debutroman ”Den åttonde dimensionen” kände mig någorlunda hemmastadd i. Men, riktigt säker kan jag aldrig bli, för i denna sjunde dimension introducerar författaren nya bekantskaper, miljöer och spännande händelser som i samspelet med det minst lika spänningsfyllda händelseförlopp som samtidigt äger rum i nutid gör att jag inte kan sluta läsa. Jag måste bara få veta hur det hela vävs samman och vad som händer med de personer som befolkar berättelsen. Personer som är människor i den fjärde dimensionen och personer i den sjunde dimensionen (Mittel) som gestaltas som människoliknande men som samtidigt besitter krafter och förmågor långt bortom vårt mänskliga förstånd. Stundtals känner jag mig osäker på om jag vet i vilken dimension jag befinner mig i, vilket inte är en oangenäm känsla. 
Intrigen där författaren väver in äktenskapliga problem. En gåtfull kvinna får en avgörande roll, svårmod, ångest, kärlek och skräckfyllda upplevelser balanserar berättelsen på ett fint sätt och gör den, trots sin fantasy genre, trovärdig. Författarens berättarröst kommenteras i kursivstil i vissa avsnitt och jag funderar på om det är ytterligare en person inblandad … som iakttagare ... och som verkar veta mer än berättarrösten? Även om jag kanske missuppfattat författarens intentioner så gillar jag detta snillrika grepp.
Jag får åter möta Anton och många fler från ”Den åttonde dimensionen” och jag får ta del av de märkliga och gastkramande händelser som äger rum i de båda dimensionerna. Händelsernas klimax mot slutet av berättelsen lämnar många frågor obesvarade. Vem är den egentliga ledaren av Guuerna? Var kom den mystiska kvinnan ifrån … hon som inledde ett förhållande med Kjell … och vart tog hon vägen? Hur kommer Kjells och Max fortsatta leverne att bli efter allt de upplevt? … och inte minst, kommer Anton att hitta ringen för att för evigt bli kvitt hotet från den åttonde dimensionen?
Ja, det är många frågetecken som behöver rätas ut och jag väntar med spänning på vad UP Ennan ska ta sig för i nästa bok … för en fortsättning måste följa.
Tack Ulf för en spännande läsupplevelse.

Lasse
 
 

"De dödas själar", uppföljaren till "Den åttonde dimensionen", av U P Enna
"De dödas själar", uppföljaren till "Den åttonde dimensionen", av U P Enna

Skriv gärna en recension/kortare omdöme i formuläret nedan