Skriv gärna en recension i formuläret till höger på denna sida.
 

2016/08/11
BTJ Lektörsutlåtande

Publiceras i BTJ-häftet nr 20, 2016.
Lektör Eva E:Son Fransson

Den åttonde dimensionen innehåller fantasygenrens alla ingredienser - allt är mycket detaljerat och i minsta detalj beskrivet. För att allt ska avslutas på bästa sätt måste båda världarnas resa sluta lyckligt, vilket de också gör efter många förvecklingar. Relationerna mellan personerna som beskrivs är långt ifrån enkla och författaren vill visa att det ofta finns en förklaring till varför så är fallet. Slutet öppnar också för en eventuell fortsättning. Det är dock lätt att se bilder framför sig när man läser och boken skulle kunna fungera som inspiration till en film eller tecknad serie.
 

20191104
Kärlek, sorg och spänning.

Hej!
Jag köpte dina böcker "Den åttonde dimensionen" och "De dödas själar", på Maxi i Halmstad den 25/10. Nu har jag läst båda.
Det köpet ångrade jag inte. De innehåller kärlek, sorg och spänning. Ibland var det så spännande att jag var tvungen att pausa korta stunder  för att sänka pulsen. Parallellberättelserna gjorde att jag nästan inte kunde sluta läsa, för jag ville ju veta vad som skulle hända i nästa kapitel.
Jag ser verkligen fram emot att få köpa bok 3 i trilogin.


Med Vänliga Hälsningar 
från Lena

2018/10/02
Lustig, fartfylld och underbara figurer.
U P Enna har skapat en härligt dimension, en värld, och målar upp den så det känns som om man själv är med i den. Snabbt fick jag favoritkaraktärer som t. ex. Korken. Honom kan man bara gilla  Boken är spännande, sorglig och rolig. Perfekt läsning för en äventyrslysten och bokälskande tonåring!
Betyg: 4/5


Läs hela recensionen på: Svenska böcker

2018/08/19

En hissnande läsupplevelse
Jag tror mig vara rotad med båda fötterna på jorden så det var med stor nyfikenhet jag tog mig ann boken: ”Den åttonde dimensionen” för att låta mig ledas in i magins och det övernaturligas värld. Och visst blev det en hissnade läsupplevelse. En läsupplevelse där  författares penna skickligt kastade mig mellan den reella världen och händelserna i en fiktiv parallell värld. En värld bestående av sju dimensioner.
Den i intet ont anande huvudpersonen Anton dör i berättelsens början på ett oförklarligt och mystiskt sätt och så gör även hans flickvän Sofia. Genast infann sig tanken hos mig att det är en kriminalroman jag har i min hand. Men efterhand klarnar bilden och när den gamla mannen ”Neradel” som är ledare för dimensionen ”Mittel” gör sitt inträde, faller bitarna alltmer på plats. Men riktigt säker får jag inte vara. Författaren stegrar min osäkerhet ytterligare genom att, likt en illusionist, förändra förutsättningar och leda berättelsen mot ännu mer spänning och oförutsedda händelser. 
Från det att jag öppnade första sidan i boken var jag fast. Jag sträckläste den idag (läs söndagen den 19/8-2018). Boken stegrade hela tiden min läsupplevelse. Den har en utmärkt framåtriktning där författaren har varit noggrann med kronologin, och trots att jag som läsare befann mig mellan två världar så hade jag aldrig några problem att ta till mig händelseförloppet. Karaktärerna är fint utmejslade och när jag läser miljöbeskrivningarna känns det som jag upplever det på plats och ställe.
Jag älskade samhället ”Cirkusrosa”. Dit vill jag flytta, om än så bara i fantasin, och jag ser verkligen fram mot att åter få stifta bekantskap med ”Nerandel”, ”Korken”, ”Bim (Jag hoppas att de åter får träffas!”) och alla övriga … för att inte tala om att kanske guuerna återuppstår i en eller annan form … för i fantasin värld är inget omöjligt. Ser med spänning fram emot efterföljaren: ”De dödas själar”.
Tack för en fin läsupplevelse Uffe!


Lasse

2018/08/08
 Lustig, fartfylld och underbara figurer. U P Enna har skapat en härligt dimension, en värld, och målar upp den så det känns som om man själv är med i den. Snabbt fick jag favoritkaraktärer som t. ex. Korken. Honom kan man bara gilla  Boken är spännande, sorglig och rolig. Perfekt läsning för en äventyrslysten och bokälskande tonåring!
Betyg: 4/5


Läs hela på: Svenska böcker

2018/07/21
En riktig sidvändare!
I den åttonde dimensionen får jag lära känna personer och miljöer som jag aldrig kunnat drömma om (och då vill jag påstå att jag har ganska så god fantasi själv). Cirkusrosa är en helt ny värld för mig men som gestaltas så väl att det känns som att jag varit där på riktigt. 
Författaren skriver på ett sätt som gör att jag hela tiden vill vidare i berättelsen. Det är spännande från början till slut och jag hittar sällan ”naturliga” avbrott för att lägga ifrån mig boken, inte ens när vardagen pockar på uppmärksamhet… Författaren vårdar ömt sina karaktärer (åtminstone de som gjort sig förtjänt av det) och jag lär känna vissa av dem riktigt väl. 
I berättelsen får många olika sorters karaktärer ta plats och jag blir särskilt fäst vid en av dem, Anton. Det är med spänning, och viss oro, som jag följer hans äventyr. Stundtals så ser det riktigt mörkt ut för honom och de i hans närhet och jag försöker luta mig mot att författaren verkar vara en person som tar väl hand om de i sin omgivning, och förhoppningsvis så även sina karaktärer… 
Berättelsen har några ljusglimtar som göra att jag nästan glömmer bort ondskan som ständigt hotar i bakgrunden. Jag får bland annat bevittna en kärlekshistoria som är både passionerad och innerlig, men även oviss. Och det är det där ovissa som hela tiden ligger och skaver i mitt bakhuvudet… Jag vill helst att de bara ska få leva lyckliga i alla sina dagar… Men så ser ju inte alltid det verkliga livet ut, inte ens det overkliga. Ändå är jag hoppfull! 
Det här är en genre som jag sällan läst så det var extra roligt att jag tyckte så mycket om det! Nu kan jag knappt bärga mig tills jag får fortsättningen i min hand. Jag är långt ifrån färdig med Anton och ”gänget”! Lyckligtvis så råkar jag veta att uppföljaren snart är här… Tack för mycket god läsning, Ulf. 


//Linda  

2018/03/09
Den åttonde dimensionen har lite av varje: kärlek, saknad, tonårsångest, vuxenångest, galna tonårstankar, storslagna planer, fighting spirit. 
I början var jag som läsare lite förvirrad, men det är passande för att karaktärerna inte heller förstod situationen de hade hamnat i. Så småningom föll bitarna på plats, spänningen trappades upp och slutet ... det var minst sagt storslaget och explosivt.


Michèle

Läs mer på GOODREADS

2017/09/16

Fantastisk bok som kräver uppföljare!
Spännande science fiction även för mig som har fyllt 60 eftersom personer i boken finns i alla åldersgrupper. Jag gjorde en tidsresa när jag läste och kunde känner in mig i de olika rollerna. Händelser som i början tycks stå för sig själva flätas intelligent tillsamman för att hamna i en stor final. Hoppas att fler än jag har köpt och tyckt om boken så att det finns chans för en uppföljare!

Thomas Busch

2016/12/27

Jag gillar mixen och växlingarna mellan verkliga livet och livet i Mittel. (....och vägen in i och ut ur) En härlig fantasi/sagovärld. Båda spelplanerna är lika spännande att följa och även om Mittel är fantasi, är det lätt att leva sig in i. Spänningen fanns med hela tiden och det hade inte varit svårt att sträckläsa den. (Ibland måste man ju gå till jobbet, laga mat och äta mm) Karaktärerna i boken fångade mig och man tycker sig bygga upp en relation med dem. Verkligen en härlig bok, jag kommer definitivt att läsa fler böcker dig av dig om du fortsätter ditt skrivande. Jag har redan rekommenderat den för vänner och bekanta. Nu är det dags för min dotter att ta vid, hon kommer säkert uppskatta den lika mycket som jag. 

/Maria

2016/10/23

När kommer bok 2??!!??

Vilken fantastisk fantasy, äventyrs bok. Den gick rakt in i hjärtat.
2 dagar, sedan var den slut efter att jag väl satt i gång med läsningen. Det var som om jag var med i hela berättelsen.
Wow! 
Så, när kommer bok 2??!!??


Mvh 
Liselotte 

2016/08/22

Jag har läst din bok. Vilken fantasi du har. Du beskriver detaljer så bra . Man vill hela tiden veta mer. Mycket bra. Fortsätt skriva. Jag är imponerad. Jag sträckläste de sista sidorna för jag ville veta mer.

Birgit

2016/07/03

Idag, observera, den 3 juli har jag läst sista sidan (och början på nästa....) i en mycket häftig bok som jag tycker är en mycket bra blandning av verklighet och "verklighet". Du har fått med mycket!
Ser fram emot en fortsättning.........


Ulf Johansson 

"Den åttonde dimensionen" av U P Enna
"Den åttonde dimensionen" av U P Enna