Skriv gärna en recension/kortare omdöme i formuläret till höger.

Tack för skratten, tack för tårana!

En fin liten berättelse. Enkel men hjärtlig med stor igenkänning! Och en tankeställare: vi behöver ta vara på varandras sällskap. Tack för skratten, tack för tårarna.

Michele Glatthard

Mysig feel good!
Jag köpte ”Förmögenheten, ensamhet i sällskap” av Madeleine Strandberg på Torslanda bokmässa förra året. Det var ett riktigt bra köp för jag njöt verkligen när jag läste den, detta trots att jag fällde en hel del tårar i slutet. 
   En av bokens två huvudpersoner, 32-åriga Majken, flyttar efter sin skilsmässa till en lägenhet i Högsbo i Göteborg. Eftersom jag själv har bott i det området så känner jag igen mig i alla miljöbeskrivningar. Jag ser trappan ner till Axel Dahlströms torg framför mig när jag läser, jag har själv gått där många gånger. Jag vet hur det ser ut på de platser där hon promenerar och handlar. Det bidrar till en härligare läsupplevelse. Jag har även varit på jobbintervju på den skolan där Majken sökte jobb. Men jag valde att arbeta på en mindre skola. 
   I huset dit Majken flyttar bor 79-åriga Maj-Lis. Hon och Majken blir snabbt bästa vänner trots åldersskillnaden. De är båda ensamma och behöver och mår bra av varandras sällskap. 
   En dag när de pratar om att det finns så många ensamhushåll i området så bestämmer de sig för att starta upp en mötesplats för ensamma i en ledig lokal i huset. Jag önskar att det funnits en mötesplats för ensamma när jag flyttade till Göteborg, det kunde bli lite ensamt ibland när man bor i ett ensamhushåll och inte känner någon. Det är kul med aktiviteter som är åldersblandade. Vill du läsa en mysig feelgoodbok kan jag varmt rekommendera denna bok.
   Bokens första mening: Maj-Lis Nilsson satt vid sitt köksbord och blickade ut över den dimmiga februarimorgonen.


Sofia S

Leenden och tårar!

Två kvinnor med nästan 50 års åldersskillnad möts av en händelse & påbörjar en djup vänskap.

Ett svek. En sorg. De tar stöd av varandra och en fin vänskap byggs upp. Boken bjuder på leenden & tårar och jag njuter av det fina språket boken igenom!

Det här är Madeleines debutroman! 
Tack för chansen att läsa!
❤️

@millimys_books

2020/11/04
Jag är helt stum, vilken debut! 
Jag började läsa boken och sedan läste jag och läste och läste och så var den slut.
Vilken fantastisk, inkännande och underbar bok där Madeleine beskriver en otroligt fin vänskap mellan Maj-Lis och Majken. Trots stor åldersskillnad hittar de varandra och tillför varandras vardag det som vi alla människor behöver, en vän att lita på.
De korta kapitlen, språket och ett bra driv gör att det här är en bladvändare.

Jag kan inget annat än säga läs den här fina pärlan. Den kommer att stanna länge hos mig.


Bokprataren

2020/10/17
Underbar bok!
Alltså @madeleine_strandberg vilken underbar bok du skrivit. Som du lyckats med att beskriva denna fantastiska vänskap mellan Maj-Lis och Majken. Att två främmande människor med en stor ålderskillnad kan finna varandra så fint som Maj-Lia och Majken gör. Det mest fantastisk är att när jag läser boken inser jag att även jag haft en Maj-Lis i mitt liv. Min mammas moster Ulla. En härlig dam som jag älskade att gå på stan med och det bästa vi visste att göra tillsammans var att gå och fika. Så tack @madeleine_strandberg för att du fick mig att minnas tillbaka lite. Hoppas verkligen att du fortsätter att skriva böcker Madeleine Strandberg.


Malin Börjesson

Skriv gärna en recension/kortare omdöme i formuläret nedan