Förminskad och preskriberad men jag överlevde - recensioner och kortare omdömen

Skriv gärna en recension/kortare omdöme i formuläret till höger.

2021/04/28
Gripande och berörande!
När Louise är femton år får hon anorexi. Sjukdomen som har ett fast grepp om henne i över åtta år. Åtta år fyllda av ångest, möten med okunnig vårdpersonal och en ständig kamp för att överhuvudtaget överleva. När hon är tjugotvå år hamnar hon till slut på MHE-kliniken i Mora, där får hon för första gången professionell hjälp mot ätstörningen. Där vågar hon också berätta om något som skavt inom henne i många, många år. Detta blir vändningen i hennes sjukdomshistoria och för första gången vill hon bli frisk. 

Detta är Louise Falks självbiografi. Det är en bok om en lång kamp mot anorexi och om orsaker som kan ligga bakom. Det är en gripande och berörande historia på nästan 600 sidor. Men även om boken i mina mått är tjock är den lättläst. När jag läser boken blir jag arg på okunnigheten som finns hos personerna som ska hjälpa Louise. 

Anorexi är en hemsk sjukdom och jag tycker det är starkt av Louise att dela med sig av sin historia. Louise förhoppning med sin berättelse är att inge hopp till den drabbade om att det faktiskt går att bli både frisk och fri. Men också att ge mer förståelse och kunskap om sjukdomen till vårdpersonal och anhöriga. Det tror jag att den kommer göra. Jag har lärt mig mer om sjukdomen och fått tips på hur jag kan tänka om jag träffar någon som har sjukdomen.

Jag rekommenderar dig att läsa boken! 

Tack @louise_boken för recex och möjligheten att ta del av din historia!


av
Linda (@bokmalen81)​​​​​​​

2021/03/09
Att läsa Louise Falks bok gör ont!

I Louise Falks självbiografi får vi följa med henne från att hon insjuknar 15 år gammal i anorexi. Berättelsen vittnar om en kamp, inte bara mot hennes sjukdom, utan även mot sjukvården som stjälper mer än den hjälper.
     Att läsa Falks bok gör ont. Att tänka sig in i hennes och familjens kamp mot hennes sjukdom och den oförstående sjukvården genererar en hel del ilska och sorg. Det gör stundtals riktigt ont i hjärtat att läsa. Jag hoppas, och tror verkligen, att man idag kan vårda personer med anorexi och att Louises berättelse inte återspeglar dagens situation inom vården. Den är ändå ett viktigt dokument att ta lärdom av. 
    Personliga berättelser kan jag inte lägga ett omdöme i siffror på. Berättelsen är tung, men det finns ändå ett spirande hopp som försiktigt kämpar sig fram. En del upprepningar, men språket flyter bra. 

Tack till @louise_boken för att jag fick läsa din bok!

Diana @ dianas bokhylla

2021/01/12
Griper tag i en!
En gripande historia. Släppte den inte förrän jag läst klart. Har läst delar igen. 
Ger så många intryck och tankar. Bland annat om hur illa uppdaterad vården är av ätstörningar. Borde läsas av alla som på något vis kommer i kontakt med ätstörningar och unga med psykisk ohälsa. 

Rekommenderas varmt!

5/5
Maria Oscarsson (Recensioner - Bokus)

2021/01/08
Fängslande!
Blev fast i denna otroligt starka berättelse. Griper tag i en. Sträckläste i ett par dagar. Givande för många att läsa. 
Rekommenderas!
5/5


Maria Broberg (Recensioner - Bokus)

Skriv gärna en recension/kortare omdöme i formuläret nedan.