Har du fått kvicksilver på hjärnan? av Margaretha Molius, recensioner och kortare omdömen.


Skriv gärna en recension/kortare omdöme i formuläret till höger.

2020/01/30
Har du fått kvicksilver på hjärnan?
Ja, det har jag efter att aktivt i Sverige tillsammans med Bengt Waller på nära håll och en lite större grupp ute i landet med Birgitta Brunäs, Tatjana Drachman, Lita Tibbling, Ulrika Åberg, Vera Stejskal, Christer Magnusson, Romauld Hudecek med flera fått smaka på den makt med vilken  de styrande kan slå och förneka de i deras ögon obekväma sanningar.

Margaretha Molius redovisar på ett synnerligen noggrant sätt alla fakta i varje skamligt beslut som småpåvarna i maktens korridorer tagit mot en strävan att uppfylla sitt kall och i stället fallit för frestelsen att i varje kritisk vändpunkt demonstrera sin makt. Vi som varit med får många aha upplevelser, och minns med skam hur de som borde ställa sig på hälsans sida kämpat för att bevara ett privilegium även om dess konsekvenser innebar en katastrof för de drabbade. Så till exempel skrev Sveriges Tanläkarförbunds ordförande en ledare i Tandläkartidningen och uppmanade alla Sveriges tandläkare att kämpa mot ett amalgamförbud. Själv var han professor i barntandvård!!!! Vilket ledde till flera onödiga och utdragna sammandrabbningar mellan mig och barntandläkaren på folktandvården i Katrineholm. Den som först slagit larm var en uppmärksam lärare på gymnasiet, som ifrågasatte det sunda i att fylla en av hans elevers tänder med amalgam.

Det är ett sant nöje att läsa Margarethas redogörelse för för hur grupper omkring henne av tandsköterskor och Tf medlemmar sågar motvilliga potentater, Margaretha skriver med vässad penna. Det är verkligen skamligt underhållande med hennes råttfällesnabba klipp där Medicinalråd och andra som borde veta bättre hamnar rampljuset. Samtidigt som man skrattar skäms man över att det har varit möjligt för så stora dumbommar att beklä så viktiga poster.

Margaretha, du har lyckats skriva en lättläst och mycket underhållande redogörelse av  en skamlig fas i svenskt förvaltningsliv. Genom strukturen på det du skriver är det lätt att följa med och man tappar aldrig tråden, trots de många krumbukterna. Du har verkligen ordning i dina papper.

Nu fortsätter vi kampen i Strasbourg och Bryssel  där vi möter Europeiska Tandläkarorganisationen ( CED) i toppmöten. Den låga nivå som denna paraplyorganisations representanter arbetar på borde få medlemmen Sveriges Tandläkarförbund att säga ifrån i kraft av den erfarenhet som Sverige efter ett antal års amalgamförbud kan uppvisa, nämligen att det går bra och inte som CED hävdar att amalgam behövs för de mindre bemedlade patienterna inom folktandvården i de olika medlemsländerna, vilka, förutom att vara fattiga också skall förgiftas! Denna inställning skriver Sveriges tandläkare under genom vårt medlemskap.

Grattis Margaretha till att ha skrivit en mycket klargörande bok för alla som antagligen undrat över varför det gått så lång tid mellan det första larmet på 70-talet och förbudet på 90-talet och inte vetat hur skamligt makten använts till att håna och motarbeta hjälpbehövande i ett socialt välfärdssystem som vi är kända för ute i världen. Jag tvingas tyvärr ofta när detta kommer på tal i mitt nya hemland peka på hur makt korrumperar även i Sverige.

Tyvärr finns flera dåligt dokumenterade exempel på hur denna myndighetsarrogans smittat ner kolleger inom tandvården som lånat sig till omdömen om patienter som får mig att skämmas över att vara tandläkare! Margaretha,Vi fortsätter kampen på Europanivå stödda av Tf och IAOMT med föredrag på konferenser och i alla sammanhang där information om detta kan göra nytta inom föräldrasammankomster, tandläkarmöten, tidningsartiklar. TACK för något av det bästa som skrivits om detta byråkratiska mörker! Och jag har läst mycket!


Bobbie Beckman 
Inviato da myMail per iOS

2020/01/07
Det er uvurderlig det du har samlett i denne boken.
Det burde vert lesning for enver politiker og samfunsengasjerte personer ++ flere land, og tatt det til etterettning. Her er mange som burde gå i skammekroken å skamme seg over det dei har gjort for enkeltpersoner og for samfunnet. Andre som har forsømt og underslått fakta, burde sonet sin straff i fengsel.
 Angående Tannhelsesekretærene, er eg helt overbevist over dei tre Brennpunkt programmene har ført til det positive utfallether i Norge. Dette førte til att en snøball begynte å rulle, som til slutt førte frem til et positivt utfall. Angående pasientene, har dette ikke bitt det samme medie fokuset som i tannhelsesekretærene sin sak. Så har vi den omtalte Strategiplanen til tannlegeforeningen. Den virker den dag i dag, det har vi fått erfarthelt til dags dato. Blir det noe av Uppdrag gransking tar opp dette temaet?Det har blitt gjort forsøk opp mot Brennpunkt i det siste for å få belyst amalgam, Bivirkningsgruppen, Forskingsprosjektene i Samarbeidsprosjektet. Det er nå avdekt alvorlig arkivsvikt i Helsedirektoratet angende Samarbeidsprosjektet (forskingsprosjektene) Vi ser på dette som gjennomført for å forhindre offentligheten innsyn i utviklingen i saken. Bare svindel for å dekke overamalgamens negative effekter.
 Her burde som du skriver, vert en garnskingskommisjon som gjekk i gjenom det som har skjedd i denne saken. Du har lagt ett gått grunnlag for et slikt gransking i denne boken!

Lidvard

2019/10/31
Omisskännligt raka och orädda stil!
Det finns kanske ingen, som känner till svängarna i långdansen runt amalgam- och kvicksilverfrågan i Sverige så som Margaretha Molius. 
Som det står på baksidan av boken har Margareta mer än 30 års erfarenhet som samordnare för förgiftad tandvårdspersonal och som förbundsordförande under 23 år i Tandvårdsskadeförbundet. Med sin omisskännligt raka och orädda stil beskriver Margareta på ett spännande och initierat sätt allt som hänt i medicinpolitiken och även mycket av kvicksilverforskningen och hur man kan bli sjuk av giftiga material i tänderna, vilka står i förbindelse med resten av kroppen.
Hon ger en hel del plats åt docent Patrick Störtebeckers (1911-1995) forskning (neurolog och neurokirurg), vilket gläder mig, då jag sällan själv lärt känna en så begåvad forskare som han var.

 
Karin Ulrika Munsterhjelm

Skriv gärna en recension/kortare omdöme i formuläret nedan.