Laima och den besynnerliga fegheten, recensioner och korta omdömen

Skriv gärna en recension i formuläret till höger på denna sida.

2019/07/15
Så starka känslor. En bok jag kommer bära med mig hela livet.
Jag har just läst denna fantastiska berättelse. Den är så bra skriven. På ett suveränt sätt tar författaren oss med på en resa genom människohandel och prostitution, men också genom värme och kärlek. Förfärliga svek står i stark kontrast med de täta och kärleksfulla band som skapas. Feghet kontra mod. Karaktärerna beskrivs mycket bra. Vissa får mig att må illa,riktigt illa. Andra vill jag bara krama om. Det känns som om jag är där, mitt i allt.  
Laima, denna underbara, starka, unga kvinna. Jag älskar henne från första stund. Det gör ont i hela mig när hon luras till Sverige i tron om att hon ska få ett bra jobb. Med alla mina känslor på helspänn följer jag henne. Jag vill leta upp lägenheterna hon befinner sig i och rädda henne. Hon är så stark och skör på samma gång. 
I allt detta väver författaren ihop olika skeenden. Kärleksaffärer, vänskap, svidande svek, olycklig kärlek och andra intriger. Boken blir en vän jag längtar efter när jag inte är hemma. Berättelsen blir en historia jag inte vill ska sluta. Men den gör ju det till slut ändå. Med ögonen fyllda av tårar stänger jag boken. Tårar av sorg men också till viss del av glädje. Troligtvis kommer jag att läsa den en gång till, längre fram. Det är inte ofta jag känner så för en bok jag läst. Men med denna gör jag det. 
Jag kan rekommendera alla att läsa Laima. Den berör på djupet av alla känslor man kan ha. Min stora önskan är att författaren snart ger ut nya berättelser. Jag ber om att stå långt fram i kön för ett exemplar då.

/Uffe

2019/06/24
WOW! Blev så otroligt berörd av din bok!
De sista kapitlen i boken grät jag rakt igenom, så otroligt sorgligt men även så fint. Hela boken var i sig så välskriven och alla lösa trådar knöts så fint ihop genom bokens gång. Kände hela tiden att jag på något vis var där med alla karaktärer, vid sidan, och observerade dem genom hela bokens gång. Jag känner sällan så starkt för en bok, att jag liksom inte kan slita mig ifrån den, och att den etsar sig fast i mina tankar. Men med din bok gick det inte att sluta att läsa. Av mig får du absolut högsta möjliga betyg. Du är en fantastisk författare, Anna. Längtar tills du släpper nästa bok.

2019/06/24
Tack för timmar av underhållning!
Jag är så imponerad av dig och ditt sätt att skriva. Jag har haft svårt att lägga ifrån mig boken och det har varit flera gånger som jag suttit i solen och läst och avslutat i skuggan utan att ens märka av det. Den hade verkligen allt man önskar... spänning, kärlek, humor och sorg. Ingenting var förutsägbart! Jag ser fram emot nästa bok!

Stor kram Madde 

2018/09/17 
Luftig och läsvärd.
 
Laima och den besynnerliga fegheten är en bok som behandlar ett allvarligt ämne utan att kännas för tung. Tvärt om så är boken lättläst trots att den innehåller både våld och sexuellt utnyttjande. Boken känns aktuell, då den tar upp ett ständigt relevant och allvarligt problem i samhället. Jag tycker ofta illa om karaktärerna i boken, speciellt när det gäller deras åsikter, men samtidigt gör det dem mer realistiska. Människor är inte problemfria och de har annorlunda värderingar, och det kommer fram i den här boken. Man behöver dessutom inte tycka om karaktärerna för att tycka att en bok är bra. Det som gör att jag tycker om den här historien är framför allt att den handlar om en stark kvinna som försöker rädda sig själv. I en värld bland hallickar och torskar finns det sällan någon prins som kommer till ens räddning, så Laima får göra sitt bästa för att rädda sitt eget liv. Det behövs fler böcker om kvinnor som står upp på egen hand, och det här är en sådan bok. Den är kanske inte så gripande som jag hade väntat mig, men ändå läsvärd. Och trots sina nästan 400 sidor kändes den luftig och gick fort att läsa, och ibland är det ju precis det man är ute efter.


Läs hela recensionen på: Bokhusflickan

Vilken debut!
Ganska snart fick jag associationer till Jens Lapidus fängslande och fartfyllda stil. Ändå har Anna Ocklind något helt eget att komma med. // Hursomhelst är det en lysande debut av en skicklig författare som lyckas hålla många bollar i luften - och att inte tappa en enda. Ser fram emot uppföljaren!


Ing-Marie Bergh
Läs hela recensionen på Bokus

2018/07/22

Väl värd att läsas!
Mycket lättläst bok som du fångar i direkt och sen inte kan släppa ifrån dig. Aktuellt ämne som är så viktigt att belysa vilket författaren gör på ett bra och givande sätt. 
Twistat och oväntat slut! 

Kan varmt rekommendera denna bok till alla som vill ha en lättläst, välskriven, spännande och intressant bok. 
Själv väntar jag på ny bok från denna debutförfattare!


Ulrika Rieckmann

2018/06/27

En mycket lättläst, men samtidigt väldigt välskriven och genomtänkt bok. Berättelsen i boken behandlar ett högaktuellt och viktigt ämne som det måste skapas en diskussion kring. Bokens innehåll ligger skrämmande nära oss i vår vardag trots att den är dold under den "fina ytan" som vårt samhälle så gärna vill ge sken av. Boken var både spännande och fängslande redan från första sidan och sedan ända fram till slutet där något oväntat och sorgligt inträffar. Mycket bra bok helt enkelt, och dessutom väldigt snygg! Tycker absolut att ni ska läsa den.

Linnea Andersson

Skriv gärna en recension/kortare omdöme i formuläret nedan.