Skriv gärna en recension eller kortare omdöme i formulätet nedan till höger. Läs gärna tidigare recensioner av Lars Alms böcker i serien "Berättelsen om Johan": "Pojken i bäcken" och "Kvinnan på stigen"

2017/10/20
NSD
"Hej, jag heter Johan och är alkoholist", lyder första raden i den aktuella boken. Den Johan som fäller orden gör det på ett möte med Anonyma alkoholister, där han sedan en tid är medlem. Och spriten har en central roll i Alms alla tre böcker om Johan, inte minst i den aktuella där Johan har passerat 40 och försöker hålla suget stången och leva som nykter alkoholist.

Johans väl engagerar mig som läsare, alltså. // En röd tråd genom romantrilogin är smärtan och ångesten hos Johan. // Johan bär på många frågor och funderingar, men de flesta emanerar ut frågorna: Hur blev jag som jag blev? Hur var min barndom, egentligen?// Lars Alm som skriver enkelt och vardagligt, i positiv mening, säger sig med "Mannen på väg" ha avslutat "Berättelsen om Johan". Jag undrar jag, romanens huvudperson är inte ens 45 år.


Ingemar Nilsson NSD

"Mannen på väg" av Lars Alm

Skriv gärna en recension eller kortare omdöme i formulätet nedan.