Skriv gärna en recension i formuläret längs ner på denna sida.

2015/01/22
Utdrag ur lektörsutlåtande BTJ  Häftepos 15105442

Lektör: Karin Flygare

Mina älskade heter Pernilla Lindkvists debutroman. Det handlar om den lyckliga familjen som inte är så lycklig när att kommer till kritan.//
Boken är skriven från två perspektiv, kvinnans och mannens. En bra och tydlig uppdelning. //Det är viktiga frågor hon vidrör i sin första bok; föräldraskapet, att räcka till för krav från sig själv och omvärlden, skuld och skam. // Berättelsen är spännande och lättläst.

2017/09/16
Grep tag - Läs den!
Isabelle och Sebastian lever ett lyckligt perfekt familjeliv i Stockholms Innerstad, Isabelle hemmafru och Sebastian eget företag! En dag vändes allt upp och ner Isabelle försvinner spårlöst på havet båtolycka! Efter sökande hittas ingen kropp men verkligheten visar sej vara något helt annat! Mina älskade @ebesforlag 5 av 5 möjliga. Grep tag i mig och kunde inte sluta läsa så jäkla bra. Läs den!

Ewa-Lotta Nanfeldt

2017/05/15
Villivonkansbooks
Mina älskade av Pernilla Lindkvist utgiven av Ebes Förlag
Isabelle och Sebastian har det perfekta familjelivet i Stockholms innerstad. Isabelle som lycklig hemmafru och Sebastian driver eget företag i Skatteskrapan. En dag försvinner Isabelle spårlöst. Man misstänker att hon drunknat i en båtolycka. Men verkligheten visar sig vara helt annan.
Det är en feelgood bok med lite svärta. Den är trevlig att läsa, väldigt lättläst, skriven med ett direkt "vardagsspråk" och har ett bra driv framåt. Läste hela boken i ett svep, då jag bara ville veta hur det skulle gå för dem. Man för följa Isabelle i ena kapitlet och i nästa Sebastian. Det gör den intressant, när man får läsa båda versionerna. Tycker det är bra att förlossningsdepression uppmärksammas på ett lättillgängligt sätt. En mycket bra debutroman! Blir 4 i betyg (av 5) Tack!


Tack Villivonkansbooks

2015/03/13
Bokfrossa

Mina älskade är en mycket lovande debut från Pernilla Lindkvist. Ett gift par, Isabelle och Sebastian, står för berättandet i denna bok och när vi börjar läsa har Isabelle försvunnit. Iscensatt sin egen död och lämnat sin man ensam med deras två barn.

Jag måste erkänna att när jag började läsa den här boken så kände jag mig inte så optimistisk när jag insåg att ungefär hälften av handlingen består av brev genom vilka Isabelle berättar vad som hänt även om hon aldrig postar dem. Överlag tycker jag inte om det upplägget, det har en tendens att få berättelsen att kännas stel och ofullständig. Även här fick jag tyvärr den känslan i början men sedan släppte det lyckligtvis och jag sveptes med i berättelsen och kommer rentav på mig själv med att längta efter breven där Isabelle bit för bit avslöjar vem hon är och varför hon gjort som hon gjort.


Betyg: 3 av 5

​Läs mer på Bokfrossa

2015/02/25
Boktokig 

Mina älskade tar upp något som är viktigt att prata om, eftersom det drabbar flera familjer per år. Förlossningsdepression är fortfarande något som många inte berättar om för någon.

I Mina älskade tas detta till sin spets eftersom kvinnan, Isabelle, lämnar din familj och låter dem tro att hon är död.

Jag har svårt för Isabelle och hennes tankar. Kanske är det för att jag har svårt för att hon gör ner sig själv så. T ex att tänker hon han måste ha varit blind som tycker hon är vacker. Att barnen har ett bättre och behagligare liv utan henne. Att hon tyckte att hon fick framstå som elak och ond när han tillät sånt som hon inte tillåtit. "Men det var ju det jag är, så det är bara rättvist.". Det blir för mycket för mig. Men jag förstår att det är för att visa hur dåligt Isabelle mår och att när man mår så dåligt så ser man allt genom ett mörker. Det är inte meningen att man ska må bra när man läser det här.


Betyg: 3 av 5
Läs mer på: Boktokig

2015/01/14

Jag tror att många kan känna igen sig i Pernillas berättelse, även om man kanske inte mått lika dåligt som Isabelle eller varit utsatt för samma extrema situation som Sebastian. Speciellt som småbarnsförälder. Pressen att få ihop vardagen, och kanske inte bara få ihop utan även briljera med ett skinande rent hem, nyttiga långkok, hembakat bröd, väluppfostrade barn, egen tid, vuxentid, en vältränad kropp, ja, listan kan nog göras oändlig.//Jag tror också att en bok som Mina älskade, där händelserna drivits till sin spets, kan vara nyttig att läsa och kanske kan den ge lite perspektiv på ens egen tillvaro.
Läs hela recensionen på
 Beas bokhylla
 

2014/12/28

Stark, fängslande & gripande!!!
Betyg 5 av 5.


​Jennies boklista

2014/12/13

Det är mycket sällan jag läser böcker som jag tycker är dåliga. De flesta ligger från bra till mycket bra på skalan. Men så ibland dyker de där alldeles fantastiska böckerna upp. Den här boken tillhör dem. Jag tvingade mig själv att inte läsa för långa stycken i taget för att den inte skulle ta slut alltför fort.
Läs mer på: Bokhyllan - Mina älskade av Pernilla Lindkvist

2014/12/02

Idag levereras de första exemplaren av Pernilla Lindkvists bok, Mina Älskade. Och det var första gången jag kunde läsa den. 

Jag utmanar vem som helst att kunna läsa de 25 första sidorna, utan att få gråten i halsen. Det är en nästan obehagligt nära bok. Nära i den bemärkelsen att huvudpersonens tankar nästan skulle kunna vara dina egna. Varje mening känns som ett slag i solar plexus. 

Den handlar om att vara ung mamma i dagens moderna samhälle. Om känslan av att inte räcka till. Boken tangerar de mörkaste tankar man aldrig skulle våga erkänna, på ett obehagligt påtagligt och verkligt sätt. Det är ett relevant tema, och jag tror många kvinnor känner igen sig. Läs den, och se dig i spegeln.


Michael Grönroos

Skriva gärna en recension!

"Mina Älskade" av Pernilla Lindkvist "Mina Älskade" av Pernilla Lindkvist