Skriv gärna en recension eller ett kort omdöme i formuläret till höger.

Utdrag ur  BTJ-häftet nr 18, 2016.
Lektör: Mats Rosén

24 år har gått sedan historieprofessor Mark Fredel senast träffade sin gamla kärlek Linn. Nu dyker hon upp och berättar en fantastisk historia om en hemlig organisation, MJ, som är ett hot mot världen.// Mark dras in i en spiral av omskakande händelser i ett politiskt spel på högsta nivå. Skiftet, Filipssons tredje roman, är en välskriven thriller med // tyngdpunkten på kvantfysikens senaste landvinningar som utmanar rådande sanningar och förklaringsmodeller för vår tankevärld och existens. Det är en starkt laddad och medryckande historia, intelligent berättad//

2016/08/31

Läs boken och tillämpa bokens budskap!
 
Kenneth Filipsson har skrivit boken Skiftet. En thriller. 
Normalt brukar jag inte läsa thrillers men när jag av en slump råkade på författaren i samband med boksläppet i Karlstad köpte jag boken och började läsa den när jag kom hem. Jag blev fångad direkt.
   Kenneth Filipsson har lyckats koppla ihop historiska händelser med dagsaktuella och genom ett vetenskapligt föredrag få fram budskapet att ett skifte är möjligt och nödvändigt, inte minst för våra barn och barnbarns skull. 
   Det är nu det börjar bli spännande på allvar. Ska vi tillsammans få till ett skifte innan det är försent? 
   Kenneth Filipssons budskap är viktigt! Ett skifte är nödvändigt. Därför är det viktigt att så många som möjligt läser boken och tillämpar dess budskap.

Mitt recept är 
1. Köp boken och läs den. 
2. Tillämpa bokens budskap! 
3 Få två av dina vänner att... 
1. Köpa boken och läsa den. 
2. Tillämpa bokens budskap! 
3. Få två av sina vänner att... O s v 
Till sist. Det finns ingen slump. 


Kurt R Gustafson 

2016/07/28

Jag har nu med stort intresse och spänning läst din bok. Sannerligen är det ett tema och ämne som är oerhört intressant och som engagerar.  
   Din bok kommer troligtvis att sitta kvar inuti mig länge. En del av innehållet tror jag att jag förstår, medan jag i andra fall har mer kvar att fundera kring. Såklart. "Den som inte blir chockad av kvantfysiken har inte förstått den". 
   Du har verkligen fått till det i en spännande bok och just det, att den fick mig att fundera väldigt mycket, är den stora styrkan i berättelsen, tycker jag. 
   Ämnet i sig har också olika personliga känslomässiga delar för mig. Det är på ett sätt skrämmande, ett annat fascinerande men också oerhört vackert. Jag slits mellan de olika känslorna när jag tänker andra världar, andra universum eller vad det nu kan vara jag väger in i mina dagdrömmar. 
   Förutom föreläsningarna jag får i boken om olika experiment så som tvåspaltsexperimentet och orgone gillade jag också väldigt mycket det resonemang som förs om en eventuell gud och om vi har fri vilja eller inte. 
   Jag vet inte hur du tar det, men i vissa bitar tycker jag din berättarstil påminner en del om Dan Brown. Från min sida är det smicker, välförtjänt sådan. Är du inspirerad av honom? 
   Jag är en ärlig person, självklarhet för mig, och jag förväntar mig att andra är det mot mig. Så nu vet du det : ). 
   Hoppas många läsare kommer att hitta in i Skiftet och den värld som förekommer där. Den förtjänar en stor läsarkrets. 


Uffe

2016/07/25

Tack för "Skiftet" Kenneth - budskapet berör parallellt med välskriven spänning. Går att läsa igen. Kom att tänka på "Jonathan Livingstone Seagull" av R. Bach flera gånger - en av mina eviga favoriter med budskap i samma härad. 

Rikard Gille

"Skiftet" av Kenneth Filipsson.