Snaran under huden - recensioner och korta omdömen

Skriv gärna en recension eller kortare omdöme i formuläret till vänster.

En imponerande debut av Roland Nilsson!
Han har skrivit en klockren skildring där vardagliga situationer blandas med en skrämmande framtid och hur vi redan befinner oss i ett övervakningssamhälle. Vi får följa huvudkaraktärerna Erik med författardrömmar, hans it-kunniga vänner och en spirande kärleksrelation. 
I tanken kan paralleller dras till politiska spel inte alltför långt bort. Det är riktigt roligt att läsa Roland Nilssons deckare från Sundets pärla, man märker att författaren kan sitt Helsingborg och det danska gemytet. Stilen är kärnfull, dialogerna går rakt på sak utan det tillrättalagda och man blir själv en del av gänget. Handlingen är stundtals suggestiv och läsningen drivs skickligt framåt i Rigshospitalets korridorer, där läkarvetenskapen tycks ha hamnat på fel sida om lagens gränser. Ser fram emot en uppföljare och nya mörka hemligheter som avslöjas, med samma nyfikna, rappa tilltal och i genuin Helsingborgsmiljö.


Zsuzsanna Larsson Gilice
 

Nu har jag läst din bok och ville bara tacka för trevlig läsning. Bra tempo och du lyckas verkligen hålla uppe spänningen genom hela boken. Riktigt bra debut.
Paula Nordgren
 

En mycket trevlig, spännande och lättläst bok – bra julklappstips. Beställer ni direkt från Roland kan ni säkert få den signerad! Har läst ut – bra intrig!
Anne Malmgren

En fantastiskt bra bok. Både välskriven, lättläst och spännande. Jag sträckläste den!
Christina Loman

Bra och spännande bok. Grattis Roland.
Inga-Lena Petersson

Grym författare!
Lars Strömberg.

Hej! Jag har läst din bok. Den var både trevlig och tankeväckande. Roligt med lokalfärgen! Fortsätt och skriva!
Kenneth Mårtensson

Nu har jag läst din bok, som är riktigt underhållande. Roliga och överraskande inputs. Typ sid 94 undrade jag hur du skulle nysta upp den här intrigen. Jag tycker att delvis är berättelsen en dystopi. Var är IT, AI-utvecklingen på väg? Men, å andra sida vad trodde våra föräldrar i början av 1900-talet vi var på väg? Det har ju i stort sett gått bra. Utom klimatet förstås. Jag gratulerar dig till en bra bok! Ser fram emot nästa.
Rangvi Cimmerbeck

Mycket bra bok.
Linda Abrahamsson

Grattis Roland till artikeln och en jäkla bra bok.
Bertil Hagberg

Bra läsning.
Lorna Finnman

Tack Roland för en trevlig och spännande läsning! Jag ger den fem getingar av fem möjliga! Eftersom jag endast kör med bålgetingar så räcker det till en rejäl giftampull!
Harald Kolmert

Var så fängslande att jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Roligt att känna igen miljöerna där det utspelar sig. Kan rekommenderas.
Leila Holmgren

Intrigen har för mig ett nytt grepp, som för oss in i ett samhälle med ny teknik. Bokens karaktärer och beskrivning av miljöer gör att boken blir lättläst.
Ingrid Bengtson