Skriv gärna en recension eller kortare omdöme i formuläret till höger.

2018/11/08
Spännande och inspirerande

Jag har nu läst din bok. Den är både spännande, välunderbyggd på faktasidan och inspirerande! Att all vapenhandel är en smutsig byk blir så tydligt och att Sverige ska vara inblandat en uppenbar skam. Hoppas verkligen att du får framgång  med din bok och att din mission, som jag så helhjärtat delar, ska nå in i de avskärmade rum där besluten fattas!


KG Hammar, gästprofessor CTR, Lunds universitet, tidigare ärkebiskop

2018/01/26
DAST Magazine

En thriller om svensk vapenhandel, fiktiv historia men lätt igenkännlig för den som läst tidningar de senaste decennierna.

Pseudonymen Amber, enligt uppgift en välrenommerad utrikeskorrespondent, skriver trovärdigt och övertygande som de högtflygande affärer som vi andra markbundna är lyckligt (åtminstone nästan) ovetande om. Dessutom skriver han väl och inte alltid på den vanliga tidningsprosan. Kända namn från förr och nu dyker upp (Olof Palme, Rysslands president Putin och Frankrikes misslyckade presidentkandidat Le Pen) som tillsammans med hemliga agenter gör sitt bästa för att hindra Dahlberg i hans personliga värv.
Lite (och inte så lite heller) är det en nyckelroman //spännande är det och man inser att det ligger idogt grävande om korruption och maktbegär, lögner och andra blå dunster bakom historien.


Läs hela recensionen på DAST Magazine

2017/12/30
Publiceras i BTJ-häftet nr 5, 2018.

Lektör Mats Rosén

Robin Dahlberg, frilansjournalist, är i färd med att avslöja Putins finansiering av Marine Le Pens kampanj inför det franska presidentvalet när han får ett glödhett tips om mutor och korruption i samband med Sveriges försäljning av Jas-plan till Brasilien. //Grävandet i // den påstådda korruptionen och konspirationen bakom visar sig snart vara förenat med livsfara. Denna fiktiva politiska thriller baseras på journalistisk research kring den kontroversiella Jas-affären med Brasilien och dess efterspel //  
en spännande, dramatisk, osannolik och förfärande historia om den svenska vapenhandeln och dess förutsättningar och uppseendeväckande konsekvenser.

2018/09/20
Spännande med verklighetsbakgrund


Mitt första intryck då jag får "Som skakar Sverige i dess grundvalar" i minhand är positivt. Boken är tjockare i verkligheten (drygt 400 sidor) än vad jag hade föreställt mig då jag tidigare bara sett den på bild. När jag läserboken upplevs den dock inte lång, utan som med många andra bra böcker känns en viss saknad att den så fort tog slut. Boken får mig ibland att tänka att det här kunde bli en actionfilm. Att innehållet delvis har verklighetsbakgrund, speciellt vad gäller Sveriges vapenexport, gör att jag tycker boken är extra värdefull. Detta beskrivs i bokens efterord, som man inte bör missa att läsa.
Betyg 4/5


Bokrecension.se

2018/03/03

Vilka är Sveriges grundvalar?

Boken "Som skakar Sverige i dess grundvalar" väcker stora förväntningar och refererar till Hans Holmérs ord om när sanningen om Palme-mordet kommer fram kommer grundvalarna för Sveriges samhälle att förändras i grunden. Uppenbarligen visste Holmér en hel del om mordet på Olof Palme. Denna situation utgör en fond till Lars Ambers roman och refererar till Sveriges roll som vapenhandlare och politisk aktör på den internationella scenen. I boken följer vi händelser som relaterar till de motköpsaffärer som ofta är ett krav vid stora vapenaffärer. Vi följer kampen om kontrollen av svensk ny avancerad forskning inom nanoteknologi och solceller beroende av sällsynta mineraler som finns i Brasilien. Med i detta spel ser vi representanter från de dominerande internationella krafterna Kina och USA, men även hur personliga ambitioner som spårar ur till girighet och beredskap att gå över lik kan förändra spelplanen drastiskt. Boken uppvisar ett antal oväntade och dramatiska händelser som ger berättelsen spännande vändningar som kan vara svåra att hänga med i som läsare, men som gör att man inte gärna lägger ifrån sig boken. Som läsare förnimmer man lite av en tillvaro som är "larger than life" och väcker frågor om hur världen styrs. Hoppas att detta kan väcka ett intresse att läsa boken.


Patrik Hidefjäll

Skriv din recension, kortare omdöme i formuläret nedan.