Trollsländor recensioner och korta omdömen  

Skriv gärna en recension eller kortare omdöme i formuläret till höger på denna sida.

2022/10/07
Ödet är grymt men berättelsen är fylld av hopp!
Denna berättelse gör ont djupt inne i hjärtat. Lövjekarlens kärlek och förvivlan är så påtagliga! Jag har sträckläst boken och känner att mitt hjärta vrider sig i smärta. Ödet är grymt  men berättelsen är ändå fylld av hopp. Jag kan bara säga tack. 


P Lundqvist

2020/10/13
Med sorg och kärlek hand i hand
Böckerna om lövjekarlen levereras med ett vackert, levande språk där älvorna bara finns en dimslöja bort. Denna bok framförs i kölvattnet att häxprocesser och förlorade vänner. Sorgen är tung och kärleken stark. Om du tycker om att läsa om kärlek som överlever liv efter liv, andra dimensioners hemligheter, örtmagi, visa kvinnor och skog ska du läsa dessa böcker.

 
Frida Hallberg

2020/03/22
Jag blir än en gång starkt övertygad om att älvor finns! 
En tillbakablick på när Trollsländor följde mig genom Europa i somras!  Liksom bärnstenar i vattnet är det här en berättelse som tar tag i mig, gör mig ledsen, arg och glad. Jag blir än en gång starkt övertygad om att älvor finns! Och visst kunde jag höra Näcken spela här om dagen när jag satt vid ån i den lilla byn i österrikiska alperna? 
Många av karaktärerna är jag bekant med sedan innan och vissa kommer jag på mig med att verkligen ha saknat. Det blev som att åter få träffa en kär vän. En och annan hade jag förstås hoppats på att aldrig få stöta på igen... 

Einar, lövjekarlen, kan vara en av de mest plågade själar jag nånsin fått följa! Var och varannan sekund vill jag ruska om honom, uppmana honom att ta tag i sig själv och inte vara så gnällig. Inget blir väl bättre av det! Sluta känn efter så mycket och gå vidare med livet, typ. 

Även fast han helt uppriktigt provocerar mig (något så FRUKTANSVÄRT ibland) så går det inte att inte tycka om honom. Ganska så mycket till och med. Hans överdriva känslighet (snudd på självplågeri) och omtanke om andra är ju trots allt det som gör honom till den fantastiska lövjekarlen som han är. Vem skulle inte vilja sitta framför en brasa, eller hungrig under en gran i regnet, med honom och prata om livets vedermödor?! 

Författaren har ett vackert och inlevelsefullt språk och det får mig att ibland stanna upp och ”dra ut” på sidorna (egentligen är jag en snabbläsare), vissa meningar läser jag till och med om! 
Denna gång, precis som med den första boken i denna trilogi, så gör författaren något oförlåtligt och jag får se om hon i tredje och sista delen kan gottgöra mig åtminstone lite … jag hoppas det. ;-) 
Tack för en minst sagt magisk läsupplevelse Michèle!  


Linda Gabrielsson

2019/07/19
Fantastiska naturskildringar och djupa känslor. Med Trollsländor har Michèle Glatthard återigen lyckats skapa en bok som berör. Den får mig att lida med karaktärerna, speciellt Einar och Liv, när de har sorg, glädjas när de är lyckliga. Jag vill vara med dem och dansa med älvorna och höra Näckens melodi vid älven.
Trosllsändor kan jag varmt rekommendera för alla som gillar historiska berättelser med mycket inslag av folktro.
Betyg: 4/5

Läs hela recensionen på: Svenska böcker

2018/12/19
Sagolika miljöer och förföriskt vackert språk
Inte förrän jag började läsa "Trollsländor" förstod jag hur mycket jag saknat både författaren och de sagolika miljöer hon målar med sitt förföriskt vackra språk. Jag ville verkligen tillbaka till Lövjekarlen och hans vandringar. 
Direkt i bokens början överraskar författaren mig. Jag finner huvudkaraktären på en plats jag inte hade förväntat mig. Omedelbart ser jag till att alla mina sinnen är koncentrerade. Intressant, nu vill jag veta ännu mer, helst direkt, vilket gör att jag läser vidare omgående. Om det är ett medvetet drag av författaren måste jag säga att det är otroligt skickligt gjort. 
Att följa karaktärerna gör många gånger ont. Men de är också beskrivna med en stor portion kärlek. Man får känslan av att man känner dem. Att man nästan själv kan prata med dem, ja nästan ta på dem. Hur nära känslan är blir extra tydligt när någon av dem försvinner ur handlingen. Förutom att tårna fyller ögonen känns det också som någon mycket nära mig fattas. Fantastiskt. För er som, av någon anledning, ännu inte lärt känna Lövjekarlen och alla de andra ber jag er genast att börja läsa vad denna författare har att berätta för er. Vänta inte längre än några hjärtslag innan ni beställer hennes böcker. Ni har allt att vinna. Tack för ännu en sagolikt vacker och fin läsupplevelse.


/Uffe

Recension "Tollsländor"