Trollsländor recensioner och korta omdömen  

Skriv gärna en recension eller kortare omdöme i formuläret till höger på denna sida.

2018/12/19
Sagolika miljöer och förföriskt vackert språk
Inte förrän jag började läsa "Trollsländor" förstod jag hur mycket jag saknat både författaren och de sagolika miljöer hon målar med sitt förföriskt vackra språk. Jag ville verkligen tillbaka till Lövjekarlen och hans vandringar. 
Direkt i bokens början överraskar författaren mig. Jag finner huvudkaraktären på en plats jag inte hade förväntat mig. Omedelbart ser jag till att alla mina sinnen är koncentrerade. Intressant, nu vill jag veta ännu mer, helst direkt, vilket gör att jag läser vidare omgående. Om det är ett medvetet drag av författaren måste jag säga att det är otroligt skickligt gjort. 
Att följa karaktärerna gör många gånger ont. Men de är också beskrivna med en stor portion kärlek. Man får känslan av att man känner dem. Att man nästan själv kan prata med dem, ja nästan ta på dem. Hur nära känslan är blir extra tydligt när någon av dem försvinner ur handlingen. Förutom att tårna fyller ögonen känns det också som någon mycket nära mig fattas. Fantastiskt. För er som, av någon anledning, ännu inte lärt känna Lövjekarlen och alla de andra ber jag er genast att börja läsa vad denna författare har att berätta för er. Vänta inte längre än några hjärtslag innan ni beställer hennes böcker. Ni har allt att vinna. Tack för ännu en sagolikt vacker och fin läsupplevelse.


/Uffe

Recension "Tollsländor"