Sanningens väg del 1 Prästernas tid

Pris:
29 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
P523535
Typ:
Sanningens väg del 1 Prästerns tid
Antal:
Slutsåld
av Eva-Karin Berglund

Slutsåld: Boken kommer att nyproduceras, tid ej fastställd.

Året är 1970. Den nyskilda Susanne bestämmer sig för att söka sina rötter. Hon vet inget om sina förfäder då hennes egna föräldrar omkom i en mystisk bilolycka då hon själv bara var sex månader. Då hennes man lämnar henne för en annan kvinna väljer hon att flytta med sina två barn till en liten by i Småland. Orsaken är att hon har hittat en dagbok, skriven av sin egen mor, som nämner att denna by har något med hennes förfäder att göra.


I byn blir de utsatta för misstänksamhet och ren fientlighet och Susanne vågar inte ställa fler frågor. Hennes dotter, Petronella, får syn på två namn som är inristade i en gammal ek på skolgården. Anna hjärta Sixten 1863. Petronella blir nyfiken och börjar forska kring dessa två personer.

Ganska snart upptäcker hon att det finns flera i byn som inte tycker om hennes utforskning av gamla tider. Snart dras hon in i en härva av hemligheter kring fruktansvärda saker som pågått under flera hundra år i den lilla byn.

Signeras av författaren, Eva-Karin Berglund, enligt önskemål.
I kassan kan du skriva in önskad inskrift, genom att klicka på Skriv meddelande till butiken. Det kan vara en dedikation, en dikt o s v.

Inbunden 528 sidor
Pris 279 kr Leveranstid 3-5 dagar

PROVLÄS Sanningens väg - Prästernas tid

Recensioner

Publicerad i Nya Lidköpingstidningen 20130220 av Tore Hartung

Prästernas tid är en historisk spänningsroman och
författaren visar i den att hon är både kunnig och beläst i svensk historia.
Bokens handling utspelas under flera sekler, från medeltid och ända fram till modern tid och ger författaren rika tillfällen att med inlevelse berätta om gångna tiders rysliga händelser.

I boken förekommer det bland annat mord, självmord, våldtäkter, förfalskningar, testamentsbråk, incest,  giftblandning, mordbrand, häxtro, barnarov, otrohet, religiös fanatism, mobbning och sviken kärlek.Dessa ingredienser borgar för att boken blir fängslande och att läsaren med spänning följer handlingen. Intrigerna är inte de lättaste att följa, men med beundransvärd skicklighet lyckas författaren lotsa läsaren genom...

LÄS fler recensioner